Salades

 

Het doet goed om terug een vertrouwde gezonde routine aan te nemen. Daarom koos ik ervoor om deze winterse salade met pompoen en boerenkool te maken.

De feestdagen zijn in het vooruitzicht en dan wordt het weer nadenken over het feestmenu. Zoals bij veel klassieke Vlaamse gerechten verdwijnen de groenten nogal vaak op de achtergrond. Vaak weten we ook niet zo goed wat we moeten serveren als bijgerechtjes.

De feestdagen zijn in aantocht en dan hebben graag dat de dingen die op tafel komen al eens iets anders zijn dan de doorsnee dagelijkse kost. Vandaar dat ik deze week een receptje deel om worteltjes met een twist te serveren.

Vijgensalade

25-10-2019

Het seizoen van de vijgen is bijna voorbij, dus deel ik graag nog eens deze salade. Er zitten veel aardse smaken in, door de vijgen, maar ook door de rode bietjes. Hierdoor is het een ideale salade om van te genieten tijdens dit herfstweertje. De salade is super simpel om te maken en duurt op zich maar een 5-tal minuutjes. Daarom dat ik ze meestal ...

We zouden elke dag minstens 300g groenten moeten eten. Een derde daarvan neem je best bij de lunch onder de vorm van soep, rauwkost of warme groenten en de rest zou de hoofdrolspeler moeten zijn bij de warme maaltijd.

Gisteren deelden we een blogberichtje vol handige tips voor een gezonde lunch. Daarin gaven we je al kort een overzichtje van de lunchreceptjes waarmee we je de komende 2 weken gaan inspireren. Het eerste daarvan is deze salade met Ebly tarwekorrels, zalm en komkommer.

Aangezien de warme temperaturen weer in volle gang aanwezig zijn in ons landje is het ook weer tijd voor een passend recept. Dit weekend was het ideaal om nog een de BBQ aan te steken. En uiteraard dit deed ik ook!

Gisteren heb ik het receptje gedeeld van mijn zoete aardappelburgers en vandaag deel ik dan ook hoe ik deze combineer met een heerlijke salade. Omdat een salade natuurlijk uit zoveel meer bestaat dan enkel sla, heb ik vandaag ervoor gekozen om te werken met spinazie.

Ik ben net terug van mijn verlof, waar ik volop heb genoten van de Italiaanse keuken. Verwacht je hier dus maar binnenkort aan! Maar voor ik op reis vertrok, was ik eventjes in de ban van een andere keuken. Toen was ik aan het experimenteren met de Mexicaanse keuken, denk aan burrito's, wraps, enchilades, ... Voor 's middags...

De zomer is en blijft het seizoen dat ik zeer veel verschillende salades maakt. Soms is het wel moeilijk om hiervoor inspiratie te vinden. Daarom dat ik dan ook verschillende kookboeken en websites doorneem om wat inspiratie te krijgen. Deze salade is gebaseerd op een salade van Ottolenghi, ik heb hem een beetje aangepast naar mijn eigen smaak.

Wie ons volgt op instagram weet al dat ik ieder jaar met veel enthousiasme mijn eigen groentjes kweek op mijn terras. Onlangs heb ik m'n eerste courgettes en prinsessenboontjes geoogst en die heb ik onmiddellijk verwerkt in een lekker en fris bijgerechtje afgewerkt met een citroen- en peterselie dressing.