Diner

 

Met deze simpele tomatensaus kun je alle kanten uit. Het vormt de basis voor heel wat gerechten zoals:

Vorig zondag hebben we nog eens gebarbecued en dit voornamelijk voor het nieuwe ebook dat dit weekend uitkomt. Voor deze barbecue heb ik dan ook scampi brochettes gemaakt die wij graag eten als aperitiefhapje. Dan zorgen we ervoor dat het er niet teveel zijn, doe je er meer, dan kan je het eten bij je barbecue als gewone maaltijd....

Iets wat altijd smaakt is een lekkere zelfgemaakte hamburger. De hamburgers van de winkel vind ik vaak maar droog en saai van smaak. Ook hamburgers van de frituur kunnen niet tippen aan de burgers die ik zelf maak.

Vogelnestjes

27-06-2020

Voor mij is dit een beetje nostalgie, als kind at ik al super graag vogelnestjes. Dus heb ik er vandaag nog eens gemaakt, want dan kan ik er onmiddellijk meerdere maken en dan invriezen om later in de week van te genieten.

Deze bloemkool in de oven is ongetwijfeld een blijvertje bij ons thuis. Je moet er wel even wat tijd voor over hebben, maar het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken.

Vandaag hebben we een extra dagje vrij, maar voor mij was het een lastig dagje. Ik heb mij een hele dag bezig gehouden met aan de ene kant administratie en daarnaast ook voorbereiden op de verdediging van mijn eindwerk morgen. Want ik ben momenteel nog een postgraduaat aan het volgen, dus dat is ook eventjes bezig zijn.

Toen ik vorige zomer op reis was in Italië, heb ik daar uiteraard genoten van het lekkere eten. Daarom dat ik dan ook na het terugkeren heb geëxperimenteerd en mijn eigen haver gnocchi heb gemaakt. Misschien herinner je nog dat berichtje. Vandaag wou ik terug iets maken met de haver gnocchi.

Als ik aan het winkelen ben, dan zie ik vaak de ronde courgettes denken en dan wil ik dit altijd kopen om klaar te maken. Want een gevulde groente dat smaakt toch altijd, nochtans is het iets waar ik niet aan denk als ik mijn planning maak. Dus vandaag heb ik gedacht om hem toch eens mee te nemen en er dan ook een receptje mee te ontwikkelen....

Kippengyros

04-05-2020

Ja ik weet het, het is terug een gerechtje met kip. Als ik iets met vlees eet, dan heb ik de neiging om vaak kip te kiezen. Andere vleessoorten vind ik eigenlijk een beetje minder lekker en daarnaast eet ik vaak vegetarisch en ook af en toe wat vis. Mijn vriend daarentegen is eerder een vleeseter, dus als compromis maak ik kip....

Mijn oog viel op een blik jackfruit bij Albert Heijn en toen ik in één van hun magazines een recept zag voor burgers ging ik er meteen mee aan de slag! Jackfruit is een gekende vleesvervanger bij vegetariërs en veganisten.

Paprikataart

20-04-2020

Vandaag staat er weer eens een quiche op het menu, want ik vind dit aan de ene kant heerlijk om te eten, maar ook zo gemakkelijk om te maken. Zoals je op de foto kan zien en ook aan de naam, heb ik ervoor gekozen om er een te maken met enkel paprika. Dit natuurlijk gecombineerd met enkele zaken om het overheerlijk te maken:...

De voorbije dagen hebben we al kunnen genieten van een aantal mooie, zonovergoten dagen. En nu we met z'n allen thuis zitten, lijkt het nog meer te kriebelen om er een gezellig moment van te maken. Een BBQ roept voor mij onmiddellijk een leuke sfeer op. Dus tijd om wat gezonde BBQ inspiratie met je te delen!