Diner

 

Normaal doe ik niet zoveel met rijst. Ik ben gewoon om ze te koken in wat gezouten water of bouillon en te serveren als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Maar Bieke zou Bieke niet zijn als ze niet af en toe eens zou proberen om een twist te geven aan haar eten.

Kiptaco's

21-06-2019

Zelf ben ik zot van de Mexicaanse keuken, daarom ook dat ik vandaag met plezier nog eens taco's heb gemaakt. Ik vind dit een zeer simpel gerechtje, waarmee je eindeloos kan variëren. Vandaag kies ik voor een variant met kip, maar je kan deze gemakkelijk vegetarisch maken of denk maar gevuld met gehakt in een pikante tomatensaus, the sky...

Lente... Het seizoen van de asperges! Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde was ik heel blij als mijn moeder asperges klaarmaakte. Ik vond haar recept heerlijk! Nu ik ben gaan samenwonen maakte ik voor de eerste keer mijn eigen recept klaar. Met plezier deel ik dit met jullie.

Wie houdt niet van eenpansgerechten? Sinds we dit gerechtje hebben klaargemaakt tijdens ons weekendje Ardennen, heb ik het zelf nog een paar keer op tafel getoverd. Het is zo makkelijk en bevat verrassend leuke combinaties omdat er zowel hartige als zoete componenten en zachte als crunchy texturen inzitten. Iets wat ik enorm kan appreciëren in een...

Vandaag deel ik met plezier een receptje, dat ik in samenwerking met Iglo heb ontwikkeld. Ik kreeg de eer en het genoegen om met het gamma van Iglo zelf een gezond receptje in elkaar te flansen en die kans heb ik met beide handen gegrepen!

Een ovenschotel, daar kan ik toch echt van genieten. Zelf maak ik hem graag klaar in het weekend en dan staat deze in mijn koelkast klaar om in de week van te genieten. Dus een ovenschotel hoort altijd thuis in mijn wekelijkse foodprep. Dit voornamelijk omdat ik vaak niet zo heel veel tijd heb 's avonds om nog uitgebreid te koken. ...

Gevulde omelet

06-05-2019

Zelf eet ik heel graag eitjes! Mijn liefde ervoor is ontstaan in mijn peutertijd toen de tante van mijn moeder, die voor mij zorgde wanneer mijn ouders gaan werken waren, mij regelmatig van een gekookt eitje liet genieten.

Quiche, een gerechtje dat door veel mensen gesmaakt wordt. Ik ben er zelf ook wel fan van omdat het simpel en snel klaar is. Vaak heb ik nadien wel nog een stuk over en dat kan dan de volgende dag mee naar het werk met wat extra groentjes erbij of een grote kom verse soep.

Misschien heb je het wel al door, maar ik ben verzot op kikkererwten en dit in alle vormen. Of het nu gaat over hummus, gepofte kikkererwten of falafel. Vandaag deel k dan ook met plezier een receptje van een groentesaus met overheerlijke falafelballetjes. Deze combineer ik dan nog met wat zilvervliesrijst en koriander.

Ik probeer altijd dingen te koken waar ik op dat moment zin in heb. Jammer genoeg als je een hele dag over eten bezig bent en met eten bezig bent, begin je het een beetje beu te worden. Toch zijn er af en toe dingen, die door mijn hoofd blijven spelen en dan moet ik het ook wel eens uitproberen....