Diner

 

Als ik denk aan de zomer, dan denk ik vaak aan Italië. Gewoon omdat ik daar graag naar toe ga vanwege de sfeer en het prachtige landschap. Daarom dat ik uit nostalgie een risotto heb klaargemaakt, eentje die zeer snel klaar is. Want ik had, voor de verandering, niet zo heel veel tijd en dit is wel iets wat...

Vandaag had ik zin in pasta. Iets waar heel wat mensen net zoals ik grote fan van ben.

Iets wat ik altijd lekker vind, is gevulde courgette. Je kan hier verschillende richtingen mee uit en vandaag heb ik gekozen voor een variant met gehakt. Want als ik eerlijk ben, dit is makkelijk om te maken & super lekker.

Ik denk dat het al duidelijk is dat ik iemand ben die aan food preppen doet. Dit niet alleen omdat het handig is, maar omdat ik het ook echt moet doen om gewoon eten te hebben tijdens de week. Want het is momenteel enorm druk en dat betekent weinig tijd, buiten in het weekend om te koken. Dus...

Onze stagiaires zijn al eventjes bezig aan een nieuw ebook voor jou om van te genieten. Eentje die volledig in het teken staat van vegan recepten. En daarom dat ik voor donderdag veggiedag, graag één van deze receptjes al deel. Ik heb gekozen voor de volkoren couscous met falafel, omdat dit een gemakkelijk, maar ozo lekker receptje is.

Mijn laatste berichtje voor The Healthy Foodies en het is er eentje die verdomd gesmaakt heeft!

Gebakken rijst met onder andere groene curry, scampi, eitjes, ananas, bamboescheuten, paprika en erwtjes. Een beetje zoals bij de Chinees, maar dan zoveel lekkerder natuurlijk 😋

Het is het begin van een drukke werkweek voor mij, dus dat betekent dat ik ook een snel gerechtje op tafel wou toveren. Daarom dat ik vandaag gekozen heb voor hartige zoete aardappelwafels. Deze zijn aan de ene kant gemakkelijk te maken, maar zitten ook standaard in mijn foodprep. Dus ik had er nog enkele in de diepvries...

Tijdens de week heb ik vaak niet zo heel veel tijd om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vaak moet het snel gaan en soms ontbreekt ook bij mij de inspiratie. Daarom dat ik vandaag met plezier een gerechtje deel dat ik graag maak en dat altijd een glimlach op mijn gezicht kan toveren als...

Met Gent als thuishaven werd het eens tijd dat we deze Gentse klassieker eens op onze blog plaatsten. Vandaag de dag is deze klassieker vooral bekend in Vlaanderen wanneer deze gemaakt wordt met kip. Maar wist je dat origineel het gerecht met vis gemaakt werd die gevangen werd in de Gentse grachten. Later werd er kip gebruikt omdat ze...

Tjap tjoy betekent eigenlijk gemengde groenten. Het is dus een roerbak gerecht met eender welke groenten je wil. Je kunt daaraan ook vlees of vis toevoegen of een vleesvervanger zoals tofu of tempeh. Met deze makkelijke versie van het gerecht hoef je beslist niet meer naar de Chinees te gaan, maar serveer je vanaf nu zelf deze lekkere...