Diner

 

Kip bruschetta

07-09-2020

Dit is een super makkelijk en smaakvol gerechtje! Je kent misschien wel de Italiaanse bruschetta die typisch gemaakt wordt met stukje stokbrood belegd met een tomatenmengeling en basilicum? Wel, ditzelfde doen we deze keer met kipfilet in plaats van stokbrood.

Het was een drukke dag op de praktijk en dat betekent altijd dat het moeilijker is om iets gezonds in elkaar te flansen. Daarom dat ik eens in mijn voorraadkast en diepvries heb gekeken voor wat ik snel kon maken. Het resultaat zijn vegetarische taco's, want ik vind taco's altijd lekker. En ze zijn ook ideaal om restjes in te verwerken....

Ik heb al vaak taco's gedeeld en vandaag ga ik er nog eentje delen met zalm. Net zoals bij de vorige taco's heb ik ervoor gekozen om eens te werken met iets anders om mijn taco's te maken. Ik heb al met de zachte variant gewerkt, maar ook met de harde en vandaag kies ik eens voor de taco cup...

Het is donderdag vandaag, dus dat betekent veggiedag. Zelf heb ik iemand in huis rondlopen die wel graag zijn stukje vlees eet, dus wou ik vandaag eens experimenteren met kipstuckjes. Ik heb gekozen om de kipstuckjes van de vegetarische slager te gebruiken, want ik had er al veel goeds over gehoord op mijn praktijk.

Vorige week hebben we nog maar een gerechtje gemaakt met courgetti en vandaag ha dik er terug zin in. Deze keer heb ik gekozen voor scampi diabolique, want het pittige van de saus kan helpen om wat af te koelen. Of dat is toch iets wat ik altijd denk. En door de courgetti is het ook een licht gerechtje voor op een warme zomerdag....

Het is donderdag, dus dat betekent veggiedag. Door de warmte is het soms ambetanter om te koken, maar toch heb ik gekozen voor een simpel stoofpotje, namelijk een chili sin carne. Deze heb ik gemaakt omdat ik nog wat van de basic tomatensaus in mijn koelkast had staan.

Koolhydraten zoals pasta of noodles kunnen tijdens een avondmaaltijd gerust eens vervangen worden door courgetti. Om je wat inspiratie te geven hoe je deze courgetti kunt gebruiken, heb ik een wokgerechtje klaargemaakt waarbij de noodles vervangen zijn door courgetteslieren.

Zin in een vegetarische BBQ? Dan zijn deze pittige tofu-brochettes misschien iets voor jou. Ik heb deze brochettes gemaakt als experiment, want ik vind het leuk te kijken hoe je tofu een extra dimensie kan geven. Want tofu op zich is niet echt zo smaakvol, dus het is kwestie van te kijken hoe ik dit kan aanpakken.

Nog eens een taco en vandaag heb ik ervoor gekozen om hem te vullen met gehakt en pico de gallo. Wat is dat nu eigenlijk pico de gallo? Dat is een soort van tomatensalsa die je in veel gerechten kan gebruiken. Het is een Mexicaans gerechtje, die ervoor zorgt dat de taco een leuke twist krijgt.

Het is weer mosselseizoen dus kan een gerechtje hiermee niet ontbreken op onze blog. Omdat je mosselen op zoveel verschillende manier kunt bereiden, heb ik ervoor gekozen om ze eens een Aziatisch tintje te geven.

Kip pitta

27-07-2020

Zaterdag heb ik nog eens zelf pittabroodjes gemaakt. Dus dan is het ook eens nadenken wat ik er mee ga maken. Ik heb daarom ervoor gekozen om er een kip pitta van te maken. Dit omdat ik hiervoor alle ingrediënten in mijn koelkast had liggen en ik heb er eentje in huis rondlopen die af en toe nog iets van...

We kennen waarschijnlijk allemaal de klassieke papilotte met vis, maar je kunt er gerust ook eens eentje maken met enkel groenten in.