Diner

 

Tijdens de week heb ik vaak niet zo heel veel tijd om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vaak moet het snel gaan en soms ontbreekt ook bij mij de inspiratie. Daarom dat ik vandaag met plezier een gerechtje deel dat ik graag maak en dat altijd een glimlach op mijn gezicht kan toveren als...

Met Gent als thuishaven werd het eens tijd dat we deze Gentse klassieker eens op onze blog plaatsten. Vandaag de dag is deze klassieker vooral bekend in Vlaanderen wanneer deze gemaakt wordt met kip. Maar wist je dat origineel het gerecht met vis gemaakt werd die gevangen werd in de Gentse grachten. Later werd er kip gebruikt omdat ze...

Tjap tjoy betekent eigenlijk gemengde groenten. Het is dus een roerbak gerecht met eender welke groenten je wil. Je kunt daaraan ook vlees of vis toevoegen of een vleesvervanger zoals tofu of tempeh. Met deze makkelijke versie van het gerecht hoef je beslist niet meer naar de Chinees te gaan, maar serveer je vanaf nu zelf deze lekkere...

Geroosterde groenten zijn ook handig als foodprep. Je kunt ze nadien gebruiken in sauzen of pasta's. Zowel in warme gerechten als koude. Geroosterde groenten zijn koud namelijk ook super lekker in salades. Het gebeurt vaak dat ik ook kikkererwten bij de groenten doe wanneer ik ze rooster. Kikkererwten, samen met linzen en andere bonen, zijn...

Zeker bij witte vis kan het wel leuk zijn om je gerecht iets meer smaak te geven. Daarom sprak vis in een chili-tomatensaus mij wel aan.

Lasagne, het is en het blijft een van die gerechten dat ik graag klaar maak, maar ook zo handig vind om in mijn diepvries te hebben zitten. Want op die manier kan ik snel een lekkere maaltijd op tafel toveren. Normaal maak ik mijn lasagne altijd meer op een bolognaise-achtige manier, maar toen we op weekend gingen met de praktijk...

Quinoa gaat al een tijdje mee onder de 'superfoods'. Zelf geloven we niet in deze trend aangezien alles zijn plaats heeft in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Daarnaast kun je ze naast warm ook vaak koud eten als vullend tussendoortje of bij de lunch in een salade, tussen een wrap of pitabroodje.

Vegan, vegetarisch of gewoon gemakkelijke kost recht uit de oven. Kies je voor gedroogde bonen, dan is er wel nog een nachtje weekwerk aan, maar met bonen uit blik is dit een gerechtje waar er nauwelijks werk aan is. Bonen zijn peulvruchten en dus rijk aan eiwitten en ook wat koolhydraten. Je kunt ze daarom eten als vervangers van...

Een ovenschotel dat smaakt toch altijd? Daarom dat ik vandaag eens deel hoe ik deze romanesco gratin heb gemaakt. Ik was aan het twijfelen tussen broccoli en bloemkool, dus koos ik voor romanesco. Deze groente ziet er gewoon zo leuk uit en lijkt op broccoli en bloemkool, dus een ideaal moment.

Pizza is één van mijn favoriete gerechten. Vaak krijg ik de vraag waarom pizza nu eigenlijk ongezond is. Dit komt doordat een pizza eigenlijk geen volwaardige maaltijd is. Vaak wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van veel zout en olie en zijn er te weinig groenten aanwezig op een pizza. Een diepvriespizza scoort op zijn beurt nog...

Ossobucco

23-01-2021

Ossobucco is een vleesgerecht dat je klaarmaakt met kalfsschenkels. Je kunt deze in de meeste supermarkten vinden of vragen bij je slager. Het vlees en het gerecht moet even opstaan, net zoals stoofvlees totdat het vlees super mals is en vak het bot valt. Het vraagt dus wel enige voorbereidingstijd, maar is het wachten meer dan waard.