Diner

 

Zelf ben ik een absolute fan van de Indische keuken en daarom dat ik vandaag ook besloten heb om een receptje uit de Indische keuken aan te passen. En dan niet zomaar een gerechtje, maar de overheerlijke Chicken Tikka Massala.

Vandaag maakte ik een twist op de klassieker pasta pesto. Dit omdat pasta pesto weinig groenten bevat en toch iets vettiger is. Maar eerlijk.. het is ook superlekker! Omwille van deze reden ging ik aan de slag met het maken van mijn eigen recept.

Deze zomer ben ik in de verlofperiode naar Italië geweest en daar heb ik natuurlijk wat inspiratie opgedaan in de Italiaanse keuken. De eerste creatie is deze gnocchi di Lottie, ik heb eigenlijk een gerechtje dat ik op restaurant heb gegeten aangepast.

Vroeger heb ik al eens citroen kip gemaakt, maar vandaag heb ik hem verwerkt in een salade. Ook is hij op een andere manier klaargemaakt dan het gerechtje van vroeger. Het voordeel van deze citroen kip is, je kan hem in grotere hoeveelheden maken en dan verwerken in verschillende zaken. Denk maar aan:

Normaal doe ik niet zoveel met rijst. Ik ben gewoon om ze te koken in wat gezouten water of bouillon en te serveren als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Maar Bieke zou Bieke niet zijn als ze niet af en toe eens zou proberen om een twist te geven aan haar eten.

Kiptaco's

21-06-2019

Zelf ben ik zot van de Mexicaanse keuken, daarom ook dat ik vandaag met plezier nog eens taco's heb gemaakt. Ik vind dit een zeer simpel gerechtje, waarmee je eindeloos kan variëren. Vandaag kies ik voor een variant met kip, maar je kan deze gemakkelijk vegetarisch maken of denk maar gevuld met gehakt in een pikante tomatensaus, the sky...

Lente... Het seizoen van de asperges! Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde was ik heel blij als mijn moeder asperges klaarmaakte. Ik vond haar recept heerlijk! Nu ik ben gaan samenwonen maakte ik voor de eerste keer mijn eigen recept klaar. Met plezier deel ik dit met jullie.

Wie houdt niet van eenpansgerechten? Sinds we dit gerechtje hebben klaargemaakt tijdens ons weekendje Ardennen, heb ik het zelf nog een paar keer op tafel getoverd. Het is zo makkelijk en bevat verrassend leuke combinaties omdat er zowel hartige als zoete componenten en zachte als crunchy texturen inzitten. Iets wat ik enorm kan appreciëren in een...

Vandaag deel ik met plezier een receptje, dat ik in samenwerking met Iglo heb ontwikkeld. Ik kreeg de eer en het genoegen om met het gamma van Iglo zelf een gezond receptje in elkaar te flansen en die kans heb ik met beide handen gegrepen!