Diner

 

Al van jongs af aan was ik zot van vol au vent. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit misschien ook komt omdat mijn moeder dit altijd volledig zelf maakte. Dus te beginnen bij de bouillon om op het einde (in mijn ogen echt uren later) een dampende pot vol au vent op tafel te zetten. Dit...

Pasta is voor mij de ultieme comfort food, daarom dat ik dit ook zo graag klaar maak. Vandaag deel ik met plezier hoe ik zelf een penne arrabiata maak, want dit dampende bordje is zo overheerlijk. Het zo een misdaad zijn moest ik het niet delen.

Vandaag deel ik met plezier nog een soort quiche. Dit om te zorgen voor wat gezonde inspiratie tijdens het thuis zitten, maar ook omdat quiche zo'n gemakkelijk en leuk alternatief is. Het voordeel van een quiche is natuurlijk dat je dit kan klaarmaken als warme maaltijd, maar het kan ook perfect koud gegeten worden met een slaatje.

Voor deze avond wou ik een heerlijk gerechtje op tafel toveren, dus daarom dat ik een nieuwe versie heb gemaakt van een kip curry. Vandaag heb ik ervoor gekozen om een variant te maken gevuld met groenten.

Ik vind het fantastisch als andere gerechten me kunnen inspireren om mijn eigen creatie te ontwikkelen. Dit gerechtje at ik tijdens mijn laatste reis en was me zo goed bevallen, dat ik besloot om mijn versie ervan met je te delen.

Ik ben zelf enorm dol op lasagne en daarom dat ik vandaag met plezier een vegetarische variant heb gemaakt. Geen valentijns menu of romantisch diner, maar een overheerlijke ovenschotel die bij mij gelijk staat aan instant comfort. En mijn vriend zal er met plezier van mee-eten.

Ovenfrietjes worden vaak gemaakt en vaker en vaker wordt er ook gekozen voor groenten om dan ovenfrietjes mee te maken. Vandaag heb ik dat ook gedaan en heb ik gekozen voor butternutfrietjes. Dit omdat butternut zo'n lekker zoete smaak heeft en als ik er over heb, dan vind ik dit super lekker voor de lunch de dag erna....

Vandaag heb ik ervoor gekozen om een vegetarisch gerechtje te delen met enkele zaken die ik zelf overheerlijk vind. Namelijk rijst, eitjes en zeer veel groenten. Dus het is een nasi goreng geworden met ei.

Vandaag wou ik mijn maaltijd eens iets specialer maken. Om de een of andere reden heb ik altijd de neiging om kip klaar te maken. Dus dan moet ik er ook op letten dat dit altijd anders klaargemaakt worden, of het zou durven vervelen.

Courgettepizza

23-01-2020

Een pizza, dat kan toch altijd smaken. Daarom dat we vandaag met plezier nog eens een receptje van onder het stof halen, namelijk onze courgettepizza. Deze is ontwikkeld door Lotte in 2015, samen met een stagiaire. En vorige week heeft onze huidige stagiaire deze nog eens gemaakt, zodat we nieuwe foto's ervan konden maken.

Ovenschotels, het zijn en blijven makkelijke gerechten in mijn hoofd. Want ik kan dit maken op een moment dat ik tijd heb en dan in de oven schuiven als ik wil eten. Dit zorgt er ook voor dat ik mijn foodprep iets beter aanpak, maar ook dat als ik thuis kom, dat ik mijn eten in de oven stop en dan nog enkele dingen kan afwerken....

Om heel eerlijk te zijn wou ik dit gerechtje eerst maken met een spaghetti pompoen, maar aangezien ik deze niet onmiddellijk vond in de winkel heb ik mijn plan bijgesteld en gekozen voor een butternut.