Diner

 

Voor de fans van vleesbrood of fricandon, een receptje voor een 'gezondere' versie ervan. Ook leuk voor de kinderen aangezien het barst van de (verborgen) groentjes.

De inspiratie voor mijn gerechtje van vandaag komt doordat ik het las in een eetdagboekje van een patiënt. Ik kreeg er zelf ook zin in om dan eens ratatouilletorentjes te maken, want het klinkt lekker. Dus ik ben beginnen denken hoe ik dit zou maken en ik had nog wat peterseliepesto staan, dus zo is het receptje ontstaan.

Het is het seizoen van de pompoenen, dus wou ik nog eens iets met pompoen maken en dan gebruik ik vaak butternut. Dit voornamelijk omdat ik dit iets makkelijker vind om te snijden. En het zorgt ook voor een heerlijk zoete smaak en dit past perfect in deze quiche.

Een vleesbroodje, een typerend gerecht voor de vleesetende medemens. Op zich wel eens lekker, maar misschien probeer je af en toe al eens vlees te skippen en voor een veggie of vegan optie te gaan. Of misschien eet je wel al vegan of vegetarisch en zocht je nog een alternatief voor dit vleesgerecht.

Gegrilde groenten zijn altijd gemakkelijk om te maken en ook super lekker, al zeg ik het zelf. Daarom dat ik ze vandaag gemaakt heb en er voor gekozen heb om ze onder pasta te mengen en te serveren met een stukje zalm. Op die manier heb je snel een lekkere maaltijd in elkaar geflanst.

Zaterdag had ik worteltaco's gemaakt en omdat het eigenlijk zo simpel en lekker is, heb ik ze vandaag nog eens gemaakt. Deze keer heb ik ervoor gekozen om ze ook al te vullen en ik dacht onmiddellijk aan een lekkere linzencurry. Dit gaat perfect bij de worteltaco's en is ook zo lekker, dat ik er gewoon zin in heb.

De herfst is officieel al weer even in het land. Nu het buiten ook steeds donkerder en natter wordt is het herfstgevoel ook terug. Tijdens de herfst hou ik enorm van ovengerechten. Daar is deze gevulde zoete aardappel dan ook een voorbeeld van.

Een bijgerecht voor de hoofdmaaltijd, dat is deze rijst met gegrilde groenten. Ik houd enorm van gegrilde groenten. Enerzijds omwille van het gemak aangezien ik ze op voorhand kan klaarmaken en in de koelkast kan bewaren. Daarnaast zitten ze vaak zo'n 20 minuten in de oven en kan ik in die tijd lekker nog iets anders doen.

Carrot dogs

01-10-2020

Vandaag voor donderdag veggiedag, wou ik eens iets anders maken voor een hotdog. Dit omdat ik op instagram het al eens had zien verschijnen en hierdoor wou ik het zelf ook eens proberen. Het gaat niet over het vervangen van de worst door een vegetarische worst, maar echt iets anders.

Deze salade kun je lauw of koud serveren. Ze is ideaal om op voorhand te maken of om mee te nemen voor de lunch. Door het roosteren van de bloemkool en de zoete aardappel met curry en kurkuma hebben ze extra veel smaak. Maak er een volwaardige maaltijdsalade van door bijvoorbeeld kip, peulvruchten of een andere vleesvervanger toe te voegen....

Kip bruschetta

07-09-2020

Dit is een super makkelijk en smaakvol gerechtje! Je kent misschien wel de Italiaanse bruschetta die typisch gemaakt wordt met stukje stokbrood belegd met een tomatenmengeling en basilicum? Wel, ditzelfde doen we deze keer met kipfilet in plaats van stokbrood.

Het was een drukke dag op de praktijk en dat betekent altijd dat het moeilijker is om iets gezonds in elkaar te flansen. Daarom dat ik eens in mijn voorraadkast en diepvries heb gekeken voor wat ik snel kon maken. Het resultaat zijn vegetarische taco's, want ik vind taco's altijd lekker. En ze zijn ook ideaal om restjes in te verwerken....