Diner

 

Vandaag wou ik mijn maaltijd eens iets specialer maken. Om de een of andere reden heb ik altijd de neiging om kip klaar te maken. Dus dan moet ik er ook op letten dat dit altijd anders klaargemaakt worden, of het zou durven vervelen.

Courgettepizza

23-01-2020

Een pizza, dat kan toch altijd smaken. Daarom dat we vandaag met plezier nog eens een receptje van onder het stof halen, namelijk onze courgettepizza. Deze is ontwikkeld door Lotte in 2015, samen met een stagiaire. En vorige week heeft onze huidige stagiaire deze nog eens gemaakt, zodat we nieuwe foto's ervan konden maken.

Ovenschotels, het zijn en blijven makkelijke gerechten in mijn hoofd. Want ik kan dit maken op een moment dat ik tijd heb en dan in de oven schuiven als ik wil eten. Dit zorgt er ook voor dat ik mijn foodprep iets beter aanpak, maar ook dat als ik thuis kom, dat ik mijn eten in de oven stop en dan nog enkele dingen kan afwerken....

Om heel eerlijk te zijn wou ik dit gerechtje eerst maken met een spaghetti pompoen, maar aangezien ik deze niet onmiddellijk vond in de winkel heb ik mijn plan bijgesteld en gekozen voor een butternut.

Zalm met broccoli, dat is een combinatie die ik vaak klaar maak en dus ook overheerlijk vindt. Daarom dat ik het vandaag nog eens heb klaargemaakt, maar dan wel een op een andere manier. Het is lichtjes Oosters getint, hopelijk kan je er ook van genieten.

Misschien is één van je goede voornemens om eens meer vis op het menu te zetten? Of misschien eet je gewoon al heel graag vis? Dit gerechtje zal je sowieso kunnen bekoren.

Peperonata

03-01-2020

Vandaag had ik zin om nog eens een lekker pasta-gerechtje te maken, dus dacht ik onmiddellijk aan mijn zomervakantie in Italië. Toen heb ik peperonata gegeten en daarom dat ik dit heb gemaakt voor bij mijn pasta.

Heb je nog wat inspiratie nodig voor je feestmenu op Oudejaar of nieuwjaar? Dan deel ik met plezier nog mijn recept van hertenstoofvlees. Zelf heb ik het klaargemaakt op kerst en aangevuld met een receptje uit ons ebook van bijgerechten.

Gehaktschotel

27-12-2019

Tussen kerst en nieuw, ben ik altijd blij als ik nog eens een gewone maaltijd kan eten. De feestgerechten kunnen smaken, maar een gemakkelijke en simpele ovenschotel eigenlijk ook. Daarnaast ben ik dan ook nog eens zeker dat ik een ruime portie groenten binnenkrijg.

Groentenrösti

18-12-2019

Ik had zin om eens iets anders klaar te maken om te eten en wou het stiekem ook al in een feestelijk jasje stoppen. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om een groentenrösti klaar te maken.

Puree is iets wat door groot en klein gesmaakt wordt. Je denkt hierbij waarschijnlijk onmiddellijk aan de klassieke aardappelpuree, maar je kunt ook puree maken van heel wat groentesoorten. Dat is wat we in dit gerechtje gedaan hebben met broccoli en bloemkool.

Als het winter is, dan denk ik onmiddellijk aan hutsepot. Voor mij is hutsepot pure nostalgie, ik at dit al zeer graag als kind. Zelf maak ik dit niet zo vaak klaar, omdat ik het nooit zo lekker kan maken zoals mijn vader vroeger. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om hem niet te evenaren, maar om...