Gnocchi met pesto

14-12-2023

In het weekend maak ik graag gerechtjes klaar die niet veel werk hebben en snel klaar zijn, maar toch lekker en smaakvol zijn. Met deze vegetarische gnocchi met pesto heb ik duidelijk mijn gerechtje voor het weekend gevonden! 

Deze keer heb ik de schotel vegetarisch gemaakt, maar iemand die er liever toch iets van vlees bij doet, kan gerust spekjes of kippenblokjes toevoegen. 

Om dit gerecht te maken heb ik gnocchi, zelfgemaakte pesto (zo'n receptje staat ook op de blog), kerstomaatjes en burrata gebruikt. Alles samenbrengen, behalve de burrata, eventjes in de oven. Afwerken met de burrata en klaar! 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 300 g gnocchi 
  • 50 g groene pesto 
  • 1 citroen (sap) 
  •  1 bol burrata 
  • 50 g Parmezaan 
  • Peper 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Meng de pesto onder de gnocchi. 
  3. Verspreid de gnocchi in een ovenschotel. Voeg de kerstomaatjes, de Parmezaan en het citroensap toe. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  4. Bak ongeveer 5-10 minuten en proef of de gnocchi volledig zacht is met een klein knapperig laagje. 
  5. Verdeel de bol burrata over de gnocchi en serveer. 

Smakelijk! 

Lotte