Overige

 

Avocado is één van mijn favoriete zaken om te eten, ik weet wel dat je het of graag eet of niet. Duidelijk ben ik er dus zelf een fan van! Voor velen is het onduidelijk of het nu groente of fruit is, normaal wordt het gezien als een vrucht en dus fruit. Maar hij is natuurlijk niet zo zoet als...

Quiche, het is en blijft een zeer gemakkelijk recept en een leuke manier om iets lekkers op tafel te toveren. In de recepten zien we vaak dat er wordt gekozen voor een bladerdeeg. Dit wordt traditioneel gemaakt met redelijk wat boter en daarnaast witte bloem, niet de gezondste optie.

Hummus

04-03-2020

We hebben al een aantal receptjes voor hummus staan op onze blog, zoals deze:

Morgen is het zover, dan zijn we alweer toe aan de laatste dag van 2019. Omdat we dan bijna klaar zijn met al dat feesten, delen we deze week nog een laatste hapje als inspiratie.

Een klassieker is het, zo'n gebakken scampi in een lepeltje. Omdat wij het graag snel en gemakkelijk houden, hebben we deze week dit hapje voorzien als inspiratie voor de feestdagen.

We zijn alweer een weekje dichter bij de feestdagen. Tijd om je nog wat extra inspiratie te geven voor de hapjes.

Vandaag eerder een spread of tapenade die ik deel, want ik heb deze gemaakt om te eten met een restje van mijn quinoa - zaden crackers. Daarnaast vind ik dit een super gemakkelijk receptje, die je zeker kan klaarmaken voor de feestdagen!

Bij de feestdagen denk ik spontaan aan de hapjes. Voor we aan tafel gaan wordt er standaard eerst genoten van een aperitiefje met een hapje erbij. Vaak zijn het de klassiekers die op tafel komen zoals de bladerdeeghapjes uit de diepvries of van bij de slager.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, ben ik weer volop aan het experimenteren om te kijken wat ik allemaal op tafel kan toveren. Vandaag heb ik eens gekeken of ik niet op een zeer simpele manier crackers kan maken die ik dan weer kan gebruiken als dipper of als toastje. Het resultaat zijn deze quinoa - zaden crackers.