Overige

 

Morgen is het zover, dan zijn we alweer toe aan de laatste dag van 2019. Omdat we dan bijna klaar zijn met al dat feesten, delen we deze week nog een laatste hapje als inspiratie.

Een klassieker is het, zo'n gebakken scampi in een lepeltje. Omdat wij het graag snel en gemakkelijk houden, hebben we deze week dit hapje voorzien als inspiratie voor de feestdagen.

We zijn alweer een weekje dichter bij de feestdagen. Tijd om je nog wat extra inspiratie te geven voor de hapjes.

Vandaag eerder een spread of tapenade die ik deel, want ik heb deze gemaakt om te eten met een restje van mijn quinoa - zaden crackers. Daarnaast vind ik dit een super gemakkelijk receptje, die je zeker kan klaarmaken voor de feestdagen!

Bij de feestdagen denk ik spontaan aan de hapjes. Voor we aan tafel gaan wordt er standaard eerst genoten van een aperitiefje met een hapje erbij. Vaak zijn het de klassiekers die op tafel komen zoals de bladerdeeghapjes uit de diepvries of van bij de slager.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, ben ik weer volop aan het experimenteren om te kijken wat ik allemaal op tafel kan toveren. Vandaag heb ik eens gekeken of ik niet op een zeer simpele manier crackers kan maken die ik dan weer kan gebruiken als dipper of als toastje. Het resultaat zijn deze quinoa - zaden crackers.

Al een paar keer had ik foto's zien passeren met daarop heerlijk gekruide bloemkool die klaargemaakt is als chicken wings. Dus heb ik eens enkele van die receptjes naast elkaar gelegd en er mijn versie van gemaakt.

Haver gnocchi

09-10-2019

Mijn vorige reis was naar Italië en stiekem verlang ik er al naar terug. Daar heb ik weer genoten van het eten en ik heb ook al een creatie waardoor ik geïnspireerd was gedeeld (de Gnocchi di Lottie). Voor het maken van die gnocchi, was ik nog bezig om mijn receptje te optimaliseren.

Broccolipesto

18-09-2019

Iedereen kent wel de pesto van zongedroogde tomaten of basilicum. Lekker, maar bevat heel veel olijfolie. Omwille van deze reden ontwikkelde ik mijn eigen pesto recept. Deze groene pesto is namelijk onder andere van broccoli en spinazie gemaakt, waardoor deze heel voedzaam is.