Overige

 

Apero time! Zet je weekend in met een lekker hapje zoals deze Berloumi spiesjes met avocadodipje! Berloumi is de Belgische variant van halloumi en is dus op zijn best gebakken of gegrild. Door de stevige structuur smelt de kaas niet wanneer het verwarmt wordt, ideaal dus om warm te serveren.

Het weekend staat voor de deur en dit mag gevierd worden met een heerlijk aperitiefhapje. Daarom heb ik besloten deze kruidige zoete aardappel te maken met guacamole. Ik heb de guacamole ook zelf gemaakt, het is niet veel werk, maar je kan deze evengoed kopen. De zoete aardappel heb ik goed gekruid en afgebakken in de oven. Vervolgens toppen...

Tonijnsalade

10-07-2021

Wist je dat wanneer je salades om te smeren koopt in de winkel deze heel wat mayonaise bevatten. Dit is natuurlijk goed gezien van de producent. Op deze manier kunnen ze mayonaise verkopen aan de prijs van vlees of vis. Daarom is het beter voor zowel de portefeuille als voor de gezondheid en de smaak om deze zelf te maken. ...

Het is vrijdag, dat betekent dat het tijd is voor een heerlijk aperitiefje met vooral lekker eten erbij. Vandaag koos ik ervoor om wat meer tijd te nemen en focaccia te maken.

Met veel plezier ben ik al aan het experimenteren wat ik ga klaarmaken als feestmenu. Dus vandaag is het tijd voor mijn voorgerechtje. Ik heb gekozen voor een carpaccio van rode biet en rammenas dat ik serveer met wat gerookte zalm. Het is niet zo moeilijk om te maken, maar wel super lekker.

Het ideale receptje om te foodpreppen en ervoor te zorgen dat je tijdens de week zorgeloos kan genieten van een lekker kippetjes dat voor je klaarstaan.

Muhammara

23-04-2021

Muhammara is een Midden-Oosterse dip of spread op basis van rode paprika, walnoten, olijfolie en geroosterd brood. Je vindt het al vaker in de winkels, maar het is even eenvoudig en ook net dat beetje lekkerder om het zelf te maken.

Ik vind het altijd leuk om met andere peulvruchten een variatie te maken op hummus. Want in een mum van tijd kan je eigenlijk een lekkere spread maken voor op je boterham, iets om in te dippen bij de aperitief of een smaakmaker in een pastasalade. Vandaag was ik aan het nadenken wat ik ging doen en...

Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken.