Overige

 

Tonijnsalade

10-07-2021

Wist je dat wanneer je salades om te smeren koopt in de winkel deze heel wat mayonaise bevatten. Dit is natuurlijk goed gezien van de producent. Op deze manier kunnen ze mayonaise verkopen aan de prijs van vlees of vis. Daarom is het beter voor zowel de portefeuille als voor de gezondheid en de smaak om deze zelf te maken. ...

Het is vrijdag, dat betekent dat het tijd is voor een heerlijk aperitiefje met vooral lekker eten erbij. Vandaag koos ik ervoor om wat meer tijd te nemen en focaccia te maken.

Het ideale receptje om te foodpreppen en ervoor te zorgen dat je tijdens de week zorgeloos kan genieten van een lekker kippetjes dat voor je klaarstaan.

Muhammara

23-04-2021

Muhammara is een Midden-Oosterse dip of spread op basis van rode paprika, walnoten, olijfolie en geroosterd brood. Je vindt het al vaker in de winkels, maar het is even eenvoudig en ook net dat beetje lekkerder om het zelf te maken.

Ik vind het altijd leuk om met andere peulvruchten een variatie te maken op hummus. Want in een mum van tijd kan je eigenlijk een lekkere spread maken voor op je boterham, iets om in te dippen bij de aperitief of een smaakmaker in een pastasalade. Vandaag was ik aan het nadenken wat ik ging doen en...

Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken.

Patatas bravas

12-03-2021

Al vanaf het moment dat ik mij kan herinneren, ben ik een echte aardappelfan geweest. Eigenlijk een beetje samen met mijn papa, als er over waren in de pot, dan gingen we deze nog met plezier op eten. Ook nu ben ik er nog steeds fan van en daarom dat ik ze vandaag verwerkt heb ik mijn apero.

Dit is een receptje gebaseerd op een klassieker in de Bulgaarse keuken. Het is een saus of spread op basis van aubergine, paprika, wortel, tomaten en look.

Het is nog steeds winter en met deze sneeuwval en vriestemperaturen kunnen we ook nog even bij de comfort food receptjes blijven. Daar hoort puree ook bij. Om eens iets anders te eten dan de klassieke aardappelpuree heb ik deze keer gekozen om er te maken van knolselder en pastinaak, twee typische wintergroenten. Pastinaak heeft een zoete...