Overige

 

Muhammara

23-04-2021

Muhammara is een Midden-Oosterse dip of spread op basis van rode paprika, walnoten, olijfolie en geroosterd brood. Je vindt het al vaker in de winkels, maar het is even eenvoudig en ook net dat beetje lekkerder om het zelf te maken.

Ik vind het altijd leuk om met andere peulvruchten een variatie te maken op hummus. Want in een mum van tijd kan je eigenlijk een lekkere spread maken voor op je boterham, iets om in te dippen bij de aperitief of een smaakmaker in een pastasalade. Vandaag was ik aan het nadenken wat ik ging doen en...

Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken.

Patatas bravas

12-03-2021

Al vanaf het moment dat ik mij kan herinneren, ben ik een echte aardappelfan geweest. Eigenlijk een beetje samen met mijn papa, als er over waren in de pot, dan gingen we deze nog met plezier op eten. Ook nu ben ik er nog steeds fan van en daarom dat ik ze vandaag verwerkt heb ik mijn apero.

Dit is een receptje gebaseerd op een klassieker in de Bulgaarse keuken. Het is een saus of spread op basis van aubergine, paprika, wortel, tomaten en look.

Het is nog steeds winter en met deze sneeuwval en vriestemperaturen kunnen we ook nog even bij de comfort food receptjes blijven. Daar hoort puree ook bij. Om eens iets anders te eten dan de klassieke aardappelpuree heb ik deze keer gekozen om er te maken van knolselder en pastinaak, twee typische wintergroenten. Pastinaak heeft een zoete...

Kruidige rijst

06-02-2021

Dit rijstgerechtje serveer je als bijgerecht. Het is een kruidige versie van de klassieke rijst zoals wij ze vaak klaarmaken. Zijn oorsprong ligt in de Indische keuken waar het heel gewoon is om verschillende kruiden en specerijen te gebruiken.

Baba ganoush

29-01-2021

Baba ganoush, het is en blijft een lekkere dip of het is gewoon lekker als broodbeleg. Maar weet je eigenlijk wat dit is? Het is een soort van aubergine spread met veel kruiden. Vandaag heb ik de baba ganoush gemaakt om bij de aperitief te serveren, samen met wat volkoren wraps.

Veenbessensaus

26-12-2020

Vorige week deelde ik al de kruidige peertjes om bij het feestmenu te serveren. En daar komt deze week nog een lekkere veenbessensaus bij. Ook deze kun je weer makkelijk op voorhand klaarmaken zodat je ze bij het gerecht warm of koud kunt serveren.