Overige

 

Ben je een koffie liefhebber? En ben je ook fan van een stukje chocolade? Dan is deze smoothie ideaal voor jou, omdat het namelijk een combinatie is van koffie en chocolade!

Recent heb ik het hapje 'pittige quinoa met scampi's' gepost op de blog. Ik had toen nog enkele scampi's over en heb er onmiddellijk nog een ander lekker hapje mee gemaakt: saltimbocca van scampi.

Heb je nog nood aan een extra hapje om te serveren met de feestdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je kan ondertussen al enkele hapjes terugvinden op de website, maar omdat we nu ongeveer halverwege december zijn, en je waarschijnlijk al bezig bent (of dringend moet beginnen) met de voorbereidingen voor de feestdagen, leek het...

Ook in de herfst kan er eens lekker genoten worden van een aperitiefje. Deze toastjes met appel en brie zijn namelijk overheerlijk, en geven wel een gezellige sfeer met de combinatie van deze smaken en het feit dat het een warm hapje uit de oven is.

Nog niet zo ver terug gaf ik jou het recept mee van een lekkere dip. Op de pagina zijn ondertussen al verschillende recepten voor dips gepasseerd. Daarom dacht ik, waarom maak ik niet eens zelf een soort van crackers. Zo kwam ik uit op een nieuwe hype: het zelf maken van tortilla chips met wraps. Dit moest ik toch ook wel eens zelf uitproberen....

Vrijdag de dertiende, voor sommige een vooringesteldheid dat er sowieso iets moet mislopen vandaag. Wel, als je deze lekkere feta dip met (zelfgemaakte) honing maakt, kan jouw dag/avond al zeker niet foutlopen!

Het was lang geleden dat ik nog eens iets echt gebakken had op zondag. Onlangs kwam ik dit receptje tegen, en dat wou ik toch wel eens zelf uitproberen. Het wordt citroen-bosbessen-yoghurt cake genoemd, maar ik zou het persoonlijk meer benoemen als een citroen-bosbessen-yoghurtbrood, zoals bijvoorbeeld bananenbrood, maar dan met ander fruit, omdat...

Het is weer vrijdag, en de maand september loopt ook al bijna op zijn einde. Daarom wou ik nog eens een origineel aperitief hapje maken. Als je eens volk uitnodigt en het mag eens iets meer zijn, dan kan je zeker de tijd nemen om deze auberginerolletjes met quinoa en komijn te maken.

Een fritter, dat klinkt misschien een beetje raar, maar je zou het eigenlijk kunnen vergelijken met kleine pannenkoekjes, maar dan gemaakt van groenten en halloumi. Als side dish heb ik ervoor gekozen nog een avocado dip en wat tomaatjes toe te voegen, dit maakt het kleurenplaatje dan ook helemaal af!

Apero time! Het is weekend, dan doe ik graag eens een aperitiefje. Ik had het idee om eens een lekkere dip met gerookte zalm te maken. Super eenvoudig, niet veel werk, en super lekker!