Overige

 

Dit hapje heb ik al zo vaak gemaakt en vind ik zo gemakkelijk. Het is fris, lekker en een andere manier om avocado met gerookte zalm te presenteren. Ik maak de rolletjes meestal als een hapje, maar je kan ze gerust ook eten bij een salade voor de lunch.

Wij houden ervan om gerechten af te werken met een knapperige toets, zoals bijvoorbeeld met hartige granola of kruidige noten. Een andere manier om dat te doen is door kikkererwten op smaak te brengen met kruiden en vervolgens te roosteren in de oven.

Nacho's

28-08-2020

Vandaag heb ik een hapje gemaakt met terug wraps. Want ik had in het begin van de week er gekocht en omdat we met 2 thuis zijn, is het altijd zoeken hoe ik alles zal opgebruiken. Ook heb ik terug de tomatensalsa van vorige week gebruikt (gewoon omdat ik hem lekker vind).

Rode pesto

22-08-2020

Pesto is zo'n typische smaakmaker die je voor veel dingen kunt gebruiken. Je kunt het uiteraard als dipsaus serveren, op een cracker of toastje doen, als smaakmaker in pasta's, tussen een croque en nog zoveel meer.

Laat ons eerlijk zijn, de tomaten smaken momenteel weer super goed en je kan ze vaak kopen voor wat minder geld. Dit omdat ze momenteel volop in seizoen zijn. Daarom dat ik ze vaak in gerechten verwerk, maar ook gewoon omdat ik zot ben van de smaak van tomaten.

Guacamole

21-08-2020

Deze klassieker hoort gewoon op onze blog te staan! Je kunt ze ondertussen in heel wat supermarkten kant-en-klaar kopen, maar het houdt eigenlijk helemaal niks in om guacamole zelf te maken.

Deze aubergineschijfjes heb ik zelf thuis al heel vaak klaargemaakt. Dit als hapje, extraatje bij een salade, gewoon om zo te eten met nog wat extra feta erbij, ... Het is dus een favoriet hier bij mij thuis en ik ben zo blij, want zelf mijn vriend die geen aubergines lust vindt het super. Ik was aan het denken of...

Door de warmte moeten we natuurlijk veel water drinken, zodat we zeker niet uitdrogen. Water op zich vind ik zelf nooit echt een probleem, maar soms heb ik ook gewoon eens zin in iets anders. Daarom dat ik graag eens siropen maken zodat ik deze kan gebruiken om mijn water een extra toets te geven.

Kruidige noten

08-08-2020

Vandaag eerder een receptje om je salade een extra crunch te geven. Je kan hiervoor natuurlijk kiezen voor de gewone noten die je eronder mengt, maar ik heb me vandaag nog eens laten inspireren door Ottolenghi en heb daarom ervoor gekozen om een kruidige notenmengeling te maken.

Een gezond hapje of tapa vinden is niet altijd gemakkelijk. Omdat ik merk dat veel mensen edamame, of ook wel sojaboontjes, niet kennen heb ik dit gerechtje eens klaargemaakt. Ik heb altijd wel edamame boontjes in de diepvries zitten. Komt er dan eens onverwachts bezoek langs dan kan ik snel een lekker en gezond aperitiefhapje op tafel zetten.