Overige

 

Dit is een receptje gebaseerd op een klassieker in de Bulgaarse keuken. Het is een saus of spread op basis van aubergine, paprika, wortel, tomaten en look.

Het is nog steeds winter en met deze sneeuwval en vriestemperaturen kunnen we ook nog even bij de comfort food receptjes blijven. Daar hoort puree ook bij. Om eens iets anders te eten dan de klassieke aardappelpuree heb ik deze keer gekozen om er te maken van knolselder en pastinaak, twee typische wintergroenten. Pastinaak heeft een zoete...

Kruidige rijst

06-02-2021

Dit rijstgerechtje serveer je als bijgerecht. Het is een kruidige versie van de klassieke rijst zoals wij ze vaak klaarmaken. Zijn oorsprong ligt in de Indische keuken waar het heel gewoon is om verschillende kruiden en specerijen te gebruiken.

Baba ganoush

29-01-2021

Baba ganoush, het is en blijft een lekkere dip of het is gewoon lekker als broodbeleg. Maar weet je eigenlijk wat dit is? Het is een soort van aubergine spread met veel kruiden. Vandaag heb ik de baba ganoush gemaakt om bij de aperitief te serveren, samen met wat volkoren wraps.

Veenbessensaus

26-12-2020

Vorige week deelde ik al de kruidige peertjes om bij het feestmenu te serveren. En daar komt deze week nog een lekkere veenbessensaus bij. Ook deze kun je weer makkelijk op voorhand klaarmaken zodat je ze bij het gerecht warm of koud kunt serveren.

Vandaag deel ik eigenlijk een super gemakkelijk hapje, dat er mooi uitziet en ook nog eens lekker is. Het bestaat uit maar enkele ingrediënten, namelijk rode biet, gerookte zalm, wat blaadjes veldsla en voor de frisheid is er een sinaasappeldressing bij gemaakt. En heb ik er ook nog wat stukjes venkel bij geserveerd, zo speel je ook een beetje met...

De feestdagen komen eraan en deze peertjes hebben dan bij veel mensen een vaste plaats op het menu. Gestoofde peertjes gaan perfect bij wild en andere soorten vlees.

Volgende week is het kerst en normaal is dat een moment waar ik enorm naar uitkijk. Bij mijn moeder gaan, mijn broer en zus zien en samen genieten van hapjes en lekker eten. En natuurlijk ook de cadeautjes openen, maak het leuk. Ik ben en blijf altijd de jongste van de drie, dus ik blijf ook zot van...

Groentegratin

14-12-2020

Een gratin kennen we waarschijnlijk allemaal, maar vandaag wou ik deze toch eens anders maken. Vroeger heb ik al eens een courgette-aardappelgratin gemaakt, maar vandaag wordt het een echte groentegratin.