Overige

 

Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken. ⁠

Het leuke aan bruschetta's is dat je ze op zo veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Ik koos deze keer voor een basis van ...

Met dit warme weer is het ideaal om koude salades te maken voor bijvoorbeeld de BBQ. Tabouleh is eens iets anders dan de typische pasta, couscous of aardappelsalades. Dit kan je combineren met enorm veel verschillende zaken, denk zo aan kazen, noten, groenten en zelfs fruit om het nog wat frisser te maken.

Hummus i love it. Deze hummus met zongedroogde tomaat is toch wel mijn favoriet. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind maar ook omdat het zo makkelijk is om te maken en je eindeloos kan variëren met verse ingrediënten.Zo heb je binnen no time een heerlijke spread voor op je crunchy cracker en geroosterde speltboterham of als topping...

Het is weer vrijdag én het is goed weer. Dit is het ideale moment voor een koud hapje. Ik koos vandaag voor parelcouscous met feta, zoete aardappel en nog veel meer! Dit is niet het meest snelle hapje om te maken, maar het is zeker de moeite waard.

Tijd voor een hapje? Ik maakte deze week een receptje dat ik leerde kennen door een erg goede vriendin. Het is een bladerdeeghapje, maar dan nét iets specialer. Dit hapje bevat maar 3 ingrediënten; bladerdeeg, gerookte zalm en kruidenkaas.

Met dit hapje kan je écht uitpakken bij anderen. De combinatie van roomkaas met muhammara is zalig om met een cracker (of turks brood) in te dippen of evengoed om op je boterham te smeren. Het recept van de muhammara kan je vinden via onderstaande link naar gelijkaardige gerechtjes, deze kan je ook kopen in de winkel of vervangen...

Vegan sushi

19-03-2022

Sushi is voor veel mensen een absolute topper, al is dit als vegan soms wat moeilijker te vinden. Steeds meer zijn er vegan sushi opties, wat super fijn is. Ik probeerde het eens zelf, met een super resultaat. Dit heb ik reeds een avond op voorhand gemaakt, buiten de gesneden avocado, om de volgende dag als hapje te serveren. Super makkelijk om te ...

Vrijdagavond betekend bij ons apero time! Eerder kon je op onze blog al de gewone traditionele Nacho's uit proberen. Vandaag maakte ik daar een variant op met zoete aardappel. De nacho's zelf zijn dus terug gemaakt van wraps die ik in driehoeken heb gesneden en dan gebakken heb ik de oven. Maar in plaats van de pittige tomatensalsa ging ik voor ...

Pesto

05-02-2022

Vandaag maakte ik eens de klassieke pesto klaar. Want deze mag natuurlijk niet ontbreken op onze blog! Deze klassieker met basilicum kennen we allemaal, maar wist je dat je van bijna àlles een pesto kunt maken. Denk maar onze Pasta pesto met kip en tomaat of de eerder gemaakte Croque met parmaham en pesto. Ook super als aperitiefhapje op...