Zelfgemaakte tortilla chips
Nog niet zo ver terug gaf ik jou het recept mee van een lekkere dip. Op de pagina zijn ondertussen al verschillende recepten voor dips gepasseerd. Daarom dacht ik, waarom maak ik niet eens zelf een soort van crackers. Zo kwam ik uit op een nieuwe hype: het zelf maken van tortilla chips met wraps. Dit moest ik toch ook wel eens zelf uitproberen.
Het leukste hieraan is dat je zeer weinig ingrediënten nodig hebt en dat het ook niet zo veel werk is, maar toch handig als je ze zelf kan maken! Je hebt enkel wraps, zeezout, paprikapoeder en olijfolie nodig. Je moet ook wel een oven ter beschikking hebben, want bakken in de pan is een iets grotere uitdaging!
Je maakt deze tortilla chips dus met wraps. Ik heb gekozen om ze te maken met volkoren wraps omdat deze enkele gezondheidsvoordelen hebben. Ze zijn een bron van voedingsvezels, en deze helpen bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Bovendien zorgen ze voor een beter en langer verzadigend gevoel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 kleine wraps
- Zeezout
- 1 tl paprikapoeder
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte)
- Smeer de wraps in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout.
- Snijd de tortilla's in driehoeken.
- Verdeel ze over een bakplaat op bakpapier.
- Bak ze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Laat afkoelen vooraleer te consumeren.
Smakelijk!
Ana Lía