Lunch

 

Vandaag heb ik gekozen om een lunchideetje te delen dat ik zelf super graag maak en enorm van kan genieten. De reden? Het bevat bloemkool, je kan het warm of koud eten en het is zo snel klaar. De vorige keer heb ik het gemaakt voor een exposure, dit om te leren om voldoende olie te gebruiken en gewoon...

Dit gerechtje is gebaseerd op een stevige Mexicaanse lunch die heel makkelijk en snel te maken is en toch ook boordevol smaak zit.

Hou jij ook van pizza maar past deze volgens jou niet binnen je gezonde levensstijl? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze naanpizza met mozzarella, tomaat en courgette is niet alleen overheerlijk maar ook nog eens super snel klaar. Bovendien zijn ook alle kinderen er zot van. Ideaal dus voor tijdens een pizza avond

Kedgeree

10-03-2021

Dit gerecht is eigenlijk van oorsprong een Indiase rijstschotel met hardgekookte eieren, specerijen en peterselie, maar het heeft over de tijd een Engelse of Schotse twist gekregen door de vis die wordt toegevoegd. Ik koos hier voor gerookte makreel, maar je kunt het ook met (gerookte) zalm maken. Ideaal als lunch met een rauwkostsalade erbij.

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk toast met avocado.

In de winter draait het om comfort food en dan denk je misschien niet meteen aan een salade. Een frisse salade vol rauwe groentjes smaakt inderdaad veel meer in de zomer. Daarom maak ik deze week een salade met geroosterde wintergroenten.

Wraps zijn zo makkelijk om klaar te maken en te vullen met van tal van leuke en simpele ingrediënten. Ze zijn ook handig om standaard in huis te hebben in je voorraadkast. Enkele wraps ongebruikte wraps over? Die kunnen de diepvries in.

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk quiche!⁠

Ik heb vorige maand met plezier butternutwafels gemaakt voor het ontbijt en vandaag maak ik er een hartige variant van voor bij de lunch. Het recept is redelijk gelijklopend met de zoete variant, alleen voeg ik er wat kruiden aan toe (mmm, komijn) en werk ik het af met een slaatje.