Lunch

 

Hou jij ook van pizza maar past deze volgens jou niet binnen je gezonde levensstijl? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze naanpizza met mozzarella, tomaat en courgette is niet alleen overheerlijk maar ook nog eens super snel klaar. Bovendien zijn ook alle kinderen er zot van. Ideaal dus voor tijdens een pizza avond

Kedgeree

10-03-2021

Dit gerecht is eigenlijk van oorsprong een Indiase rijstschotel met hardgekookte eieren, specerijen en peterselie, maar het heeft over de tijd een Engelse of Schotse twist gekregen door de vis die wordt toegevoegd. Ik koos hier voor gerookte makreel, maar je kunt het ook met (gerookte) zalm maken. Ideaal als lunch met een rauwkostsalade erbij.

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk toast met avocado.

In de winter draait het om comfort food en dan denk je misschien niet meteen aan een salade. Een frisse salade vol rauwe groentjes smaakt inderdaad veel meer in de zomer. Daarom maak ik deze week een salade met geroosterde wintergroenten.

Wraps zijn zo makkelijk om klaar te maken en te vullen met van tal van leuke en simpele ingrediënten. Ze zijn ook handig om standaard in huis te hebben in je voorraadkast. Enkele wraps ongebruikte wraps over? Die kunnen de diepvries in.

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk quiche!⁠

Ik heb vorige maand met plezier butternutwafels gemaakt voor het ontbijt en vandaag maak ik er een hartige variant van voor bij de lunch. Het recept is redelijk gelijklopend met de zoete variant, alleen voeg ik er wat kruiden aan toe (mmm, komijn) en werk ik het af met een slaatje.

Croques vind ik zelf leuk om te maken en natuurlijk ook om te eten. Meestal kijk ik wat ik in de koelkast heb liggen en kijk ik om hier iets mee te maken. Vandaag ben ik bezig met het foodpreppen en dus heb ik waar vanalles in huis gehaald. En tussendoor dacht ik om als lunch of als apero een croque te maken....

Een lekkere salade voor de lunch (eventueel nog aangevuld met een eitje, kip, vlees, vis of wat vleesvervanger) of een heerlijk bijgerechtje voor de maaltijd. Zo kun je deze couscoussalade met rode biet, hazelnootjes en munt zien.

Een salade maken voor de lunch is altijd lekker, maar het is een kunst om na verloop van tijd niet vast te lopen in de klassieker van tomaat, sla en komkommer. Daarom dat ik deze eenvoudige salade heb samengesteld die je in een handomdraai klaarmaakt.