Lunch

 

Toe aan een heerlijke, hartige spread voor op je toast of brood? En dan nog eentje dat je zelf kan maken? Deze zelfgemaakte spek-ei smeersalade is precies wat je nodig hebt! Zoals ik eerder al eens meegegeven heb, is het altijd beter om je smeersalades zelf te maken. Zo weet je tenminste wat er in zit!

Deze quesadilla is de lunch die je moet proberen als je weinig tijd hebt! In de winter heb ik persoonlijk graag een warme lunch, dit zou ik prefereren boven een slaatje, boterhammen of een koude wrap. Toen kwam ik op dit recept om een warme quesadilla met tonijn te maken, echt super lekker!

Eet je graag eens een eitje als ontbijt of lunch? Maar zoek je nog naar iets vernieuwend om meer te maken dan een gekookt eitje, een spiegelei, een roerei of een omelet? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres! Deze tortilla-ei cups zijn een ideale variatie op een evenwichtig maaltijd met eitjes.

De feestdagen zitten er op. Tijd om weer wat meer comfort en rust op te zoeken, om de hectische (en misschien ook een beetje stressvolle als je zelf de feestgerechten hebt moeten maken) feestdagen wat te verwerken. Deze heerlijke toast gemaakt met vijgen en warme camembert, is hiervoor ideaal.

Pompoentoast

22-11-2023

De maanden oktober en november vind ik persoonlijk de ideale maanden om gerechten met pompoen te maken. Hier experimenteer ik ook graag mee. Zo kwam ik op deze pompoentoast vol met groenten en een overheerlijke smaak.

Mag het soms eens iets meer zijn als ontbijt? Misschien omdat je tijd hebt of omdat het weekend is? En ben je fan van een hartig ontbijtje? Of zoek je nog wat variatie in je lunch? Dan moet je deze toast met rode bieten hummus zeker eens maken!

Halloumi bowl

11-10-2023

Een simpele lunch, die je ook eventueel kan foodpreppen door alle ingrediënten al apart te bereiden waardoor enkel alles nog samen gebracht moet worden, met weinig werk en tóch lekker? Dit klinkt misschien onmogelijk, maar het kan! Deze halloumi bowl is daar een perfect voorbeeld van. En bovendien kan je hier gewoon voor jezelf op variëren naar...

Een gevulde champignon op Italiaanse wijze, dit klinkt toch alleen maar goed in de oren? Dit gerechtje is zeer simpel en snel gemaakt, ideaal voor als je eens wat minder tijd hebt. Bovendien is deze variant ook vegetarisch. Heb je het liever toch met vlees? Dan kan je er ook gerust wat hesp of spek of gerookte ham aan toevoegen....

Ik vind het altijd leuk om inspiratie of receptjes van anderen te krijgen om meer te kunnen variëren in de keuken. Dit is er zo eentje. En dan ga ik daar natuurlijk graag zelf mee aan de slag!

Ben je nog in twijfel of fruit in een maaltijd verwerken wel past? Dan moet je zeker deze zomerse salade eens proberen! Deze parelcouscous met gerookte kip en perziken is namelijk een overheerlijke combinatie. Het zorgt voor een zoete toets, maar daarnaast is deze salade ook super fris. Een ideale combinatie dus voor in de zomer.

Deze spread voor op de boterham of een toast wordt in de volksmond ook wel 'kloerie' genoemd. Zegt dit jou niets? Don't worry! Ik had hier ook nog nooit van gehoord, maar het is door iemand anders dat ik dit receptje heb leren kennen. Daarom vond ik het een leuk idee om dit ook met jou te delen!

Deze springrolls met pindasaus zijn geweldig voor in dit warmere weertje. Ze zijn verfrissend en niet te zwaar, en ze zitten bovendien boordevol groenten!