Lunch

 

Pompoentoast

22-11-2023

De maanden oktober en november vind ik persoonlijk de ideale maanden om gerechten met pompoen te maken. Hier experimenteer ik ook graag mee. Zo kwam ik op deze pompoentoast vol met groenten en een overheerlijke smaak.

Mag het soms eens iets meer zijn als ontbijt? Misschien omdat je tijd hebt of omdat het weekend is? En ben je fan van een hartig ontbijtje? Of zoek je nog wat variatie in je lunch? Dan moet je deze toast met rode bieten hummus zeker eens maken!

Halloumi bowl

11-10-2023

Een simpele lunch, die je ook eventueel kan foodpreppen door alle ingrediënten al apart te bereiden waardoor enkel alles nog samen gebracht moet worden, met weinig werk en tóch lekker? Dit klinkt misschien onmogelijk, maar het kan! Deze halloumi bowl is daar een perfect voorbeeld van. En bovendien kan je hier gewoon voor jezelf op variëren naar...

Een gevulde champignon op Italiaanse wijze, dit klinkt toch alleen maar goed in de oren? Dit gerechtje is zeer simpel en snel gemaakt, ideaal voor als je eens wat minder tijd hebt. Bovendien is deze variant ook vegetarisch. Heb je het liever toch met vlees? Dan kan je er ook gerust wat hesp of spek of gerookte ham aan toevoegen....

Ik vind het altijd leuk om inspiratie of receptjes van anderen te krijgen om meer te kunnen variëren in de keuken. Dit is er zo eentje. En dan ga ik daar natuurlijk graag zelf mee aan de slag!

Ben je nog in twijfel of fruit in een maaltijd verwerken wel past? Dan moet je zeker deze zomerse salade eens proberen! Deze parelcouscous met gerookte kip en perziken is namelijk een overheerlijke combinatie. Het zorgt voor een zoete toets, maar daarnaast is deze salade ook super fris. Een ideale combinatie dus voor in de zomer.

Deze spread voor op de boterham of een toast wordt in de volksmond ook wel 'kloerie' genoemd. Zegt dit jou niets? Don't worry! Ik had hier ook nog nooit van gehoord, maar het is door iemand anders dat ik dit receptje heb leren kennen. Daarom vond ik het een leuk idee om dit ook met jou te delen!

Deze springrolls met pindasaus zijn geweldig voor in dit warmere weertje. Ze zijn verfrissend en niet te zwaar, en ze zitten bovendien boordevol groenten!

Zomerse toast

07-06-2023

Eindelijk is het mooie weer daar! Daarom vond ik het de ideale gelegenheid om deze overheerlijke zomerse toast te delen met jullie. Deze is super snel gemaakt, en blijft enkele dagen goed, waardoor je hem perfect kan foodpreppen! Zo heb je een gezond broodbeleg voor meerdere dagen met weinig werk.

Een van de nieuwere hypes als het over eten gaat, is toch wel de o zo populaire poké bowls. Al van gehoord? Zo niet, dan moet je deze zeker eens proberen! Zo ja, dan weet je waarschijnlijk zelf wel hoe lekker deze zijn! Een poké bowl is zoals het woord het zegt: rijst in een kommetje, geserveerd met verse groenten,...

We horen het vaak dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat, maar wat mag je dan wel nog eten? Idealiter bereid je dan best zo veel mogelijk zelf je broodsmeersels zodat je weet wat er allemaal in zit. Maar inspiratie voor een snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg is soms ver te zoeken.

We horen het vaak "Ik heb geen tijd voor een gezonde lunch". Wel, ik heb een oplossing! Deze romige pasta met pesto is snel gemaakt en dus ideaal voor de lunch. Je kan deze pasta perfect op voorhand klaarmaken, en zo aan food preppen doen, om later in de week op te eten.