Lunch

 

Gegrilde wrap

26-10-2022

Lunchtime! Vandaag had ik geen brood meer in huis dus besloot ik om een wrap te maken. Door het koude weer verlang ik meer naar warm eten, daarom dat ik mijn wrap tussen de gril steek.
Ik verdeelde mijn wrap in 4 delen en ik belegde elk deel met een ander ingrediënt. Je kan hier volledig n...

Zomerse quiche

14-07-2022

Quiche is iets dat regelmatig op tafel komt bij mij in de zomer. Je kan er erg veel verschillende dingen mee doen en is ook nog eens lekker koud. Of je het nu als maaltijd, aperitief of bijgerecht gebruikt, het smaakt eigelijk altijd.

Een lekker lunch met een bom vol smaken, eiwitten en groenten. Bowls bevatten vaak niet alleen lekkere en gezonde ingrediënten maar ze zien er ook nog eens mooi uit. Zeker als je op Instagram kijkt zijn bowls vaak echte kunstwerkjes en worden ze versierd met verschillende soorten toppings.

Ik ben zelf een enorme fan van quiches, dit is snel klaar en je kan er ook gemakkelijk dingen in verwerken. Op die manier is er minder voedselverspilling en dat is in mijn ogen een echte win.

Bagels zijn een super leuke variant van alledaags brood. Het is een soort brood dat de vorm van een donut heeft en is ongelofelijk populair in de Verenigde Staten. Het makkelijke aan deze broodjes is dat ze slechts 3 minuten in de oven moeten waardoor ze enorm snel klaar zijn. Je kan ze beleggen met eindeloze combinaties, of je...

Soms breng ik eens volkoren pitabroodjes mee van de winkel welke ik in de voorraadkast bewaar tot ik eens zin heb of de ingrediënten in huis heb voor een zelfgemaakte pita te maken. Dit receptje lijkt allesbehalve op de originele "pita met looksaus" maar is zeker niet minder lekker en wel gezonder!

Vandaag had ik zin in een slaatje. Doordat het al wat warmer wordt, heb ik meer zin in slaatjes! ⁠

Ik koos ervoor om een slaatje te maken met witte bonen, witloof en tomaatjes. Om mijn
​vlees te vervangen heb ik gebruik gemaakt van witte bonen en pijnboompitjes.

Dit slaatje is gemaakt...

Aziatische smaken zijn altijd een toppertje. Daarom dit keer een lekkere (vegan!) lunch gebaseerd op deze heerlijke keuken. Door de wokgroenten klaar te maken in wat sojasaus krijg je meteen enorm veel smaak in je gerecht. Doordat het best zout is, marineerde ik de tofu met zoetzure saus. Hierdoor krijg je een mooie balans van zout en zoet! ...

Food prep time!! Het weekend is voor velen het ideale moment om een weekplanning samen te stellen, naar de winkel te gaan en om al wat voorbereidingen te doen in de keuken voor de komende werkweek. Ook voor mij is dit een goed moment om al wat onderdelen van gerechten te maken, deze week waren dat de zoete aardappel pannenkoekjes. Je kan ze ...

​​Inspiratie voor snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg. Dat is een heuse zoektocht geworden voor velen. Niet iedereen is namelijk even creatief in de keuken en we krijgen ook constant te horen dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat. Wat mag een mens dan nog eten?
Idealiter bereid je natuurlijk zoveel mogelijk zelf je broodsmeersels...

Een quiche is bij mij altijd een topper, je kan er in principe van maken wat je maar wilt. Dat maakt het enorm fijn (en makkelijk!) om te maken. Deze keer koos ik ervoor om nog even in de herfstsfeer te blijven en nog een keertje pompoen te gebruiken. Deze combineerde ik met broccoli en feta. Ik had er...

Het is lunchtijd, voor mij het perfecte moment om eventjes de stress van de dag te doorbreken met een heerlijke maaltijd. Na een maand veel pompoen te eten, had ik wel eens zin in iets compleets anders. Pasta is altijd een feest voor mij, daarom koos ik ervoor om nog eens iets te maken met tagliatelle.