Lunch

 

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk toast met avocado.

In de winter draait het om comfort food en dan denk je misschien niet meteen aan een salade. Een frisse salade vol rauwe groentjes smaakt inderdaad veel meer in de zomer. Daarom maak ik deze week een salade met geroosterde wintergroenten.

Wraps zijn zo makkelijk om klaar te maken en te vullen met van tal van leuke en simpele ingrediënten. Ze zijn ook handig om standaard in huis te hebben in je voorraadkast. Enkele wraps ongebruikte wraps over? Die kunnen de diepvries in.

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk quiche!⁠

Ik heb vorige maand met plezier butternutwafels gemaakt voor het ontbijt en vandaag maak ik er een hartige variant van voor bij de lunch. Het recept is redelijk gelijklopend met de zoete variant, alleen voeg ik er wat kruiden aan toe (mmm, komijn) en werk ik het af met een slaatje.

Croques vind ik zelf leuk om te maken en natuurlijk ook om te eten. Meestal kijk ik wat ik in de koelkast heb liggen en kijk ik om hier iets mee te maken. Vandaag ben ik bezig met het foodpreppen en dus heb ik waar vanalles in huis gehaald. En tussendoor dacht ik om als lunch of als apero een croque te maken....

Een lekkere salade voor de lunch (eventueel nog aangevuld met een eitje, kip, vlees, vis of wat vleesvervanger) of een heerlijk bijgerechtje voor de maaltijd. Zo kun je deze couscoussalade met rode biet, hazelnootjes en munt zien.

Een salade maken voor de lunch is altijd lekker, maar het is een kunst om na verloop van tijd niet vast te lopen in de klassieker van tomaat, sla en komkommer. Daarom dat ik deze eenvoudige salade heb samengesteld die je in een handomdraai klaarmaakt.

Bloemkool taco

13-07-2020

Bloemkool is een groente waarmee je gemakkelijk kan foodpreppen. Je kan het op verschillende manieren klaarmaken zoals met vele kruiden in de oven (of op zijn geheel). Je bewaart dan de roosjes en deze kan je dan gebruiken in een salade of zoals ik het vandaag doe in een taco. Op deze manier krijg ik een vegetarische taco die ik overheerlijk vond....

Vandaag wou ik eens iets anders eten als lunch, dus heb ik ervoor gekozen om nog eens een wrap te maken. Dit is altijd lekker en ik vind het leuker om te eten in plaats van brood, want ik ben zelf niet zo'n broodeter. Aan de ene kant voor het kleur, maar ook omdat ik eens wou kijken hoe het smaakt, heb ik ervoor gekozen om te werken met ...