Lunch

 

Een van de nieuwere hypes als het over eten gaat, is toch wel de o zo populaire poké bowls. Al van gehoord? Zo niet, dan moet je deze zeker eens proberen! Zo ja, dan weet je waarschijnlijk zelf wel hoe lekker deze zijn! Een poké bowl is zoals het woord het zegt: rijst in een kommetje, geserveerd met verse groenten,...

We horen het vaak dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat, maar wat mag je dan wel nog eten? Idealiter bereid je dan best zo veel mogelijk zelf je broodsmeersels zodat je weet wat er allemaal in zit. Maar inspiratie voor een snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg is soms ver te zoeken.

We horen het vaak "Ik heb geen tijd voor een gezonde lunch". Wel, ik heb een oplossing! Deze romige pasta met pesto is snel gemaakt en dus ideaal voor de lunch. Je kan deze pasta perfect op voorhand klaarmaken, en zo aan food preppen doen, om later in de week op te eten.

Zelf varieer ik zeer graag met mijn lunch. Ik probeer graag nieuwe gerechtjes en smaken uit. Daarom heb ik ervoor gekozen om vandaag honing geglazuurde halloumi klaar te maken als lunch. De halloumi is gekarameliseerd aan de buitenkant, maar kleverig aan de binnenkant. Het is de perfecte combo van zoet en zout!

Tonijn toast

22-03-2023

Inspiratie voor een snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg voor de lunch is soms ver te zoeken. Vaak krijgen we te horen dat het klassieke broodbeleg niet gezond is. Hierdoor maak je idealiter beter zelf je broodsmeersels omdat je zo weet wat er allemaal in zit. Dit lijkt misschien extra werk, maar als je een beetje bent voorbereid, kan je...

Gegrilde wrap

26-10-2022

Lunchtime! Vandaag had ik geen brood meer in huis dus besloot ik om een wrap te maken. Door het koude weer verlang ik meer naar warm eten, daarom dat ik mijn wrap tussen de gril steek.
Ik verdeelde mijn wrap in 4 delen en ik belegde elk deel met een ander ingrediënt. Je kan hier volledig n...

Zomerse quiche

14-07-2022

Quiche is iets dat regelmatig op tafel komt bij mij in de zomer. Je kan er erg veel verschillende dingen mee doen en is ook nog eens lekker koud. Of je het nu als maaltijd, aperitief of bijgerecht gebruikt, het smaakt eigelijk altijd.

Een lekker lunch met een bom vol smaken, eiwitten en groenten. Bowls bevatten vaak niet alleen lekkere en gezonde ingrediënten maar ze zien er ook nog eens mooi uit. Zeker als je op Instagram kijkt zijn bowls vaak echte kunstwerkjes en worden ze versierd met verschillende soorten toppings.

Ik ben zelf een enorme fan van quiches, dit is snel klaar en je kan er ook gemakkelijk dingen in verwerken. Op die manier is er minder voedselverspilling en dat is in mijn ogen een echte win.

Bagels zijn een super leuke variant van alledaags brood. Het is een soort brood dat de vorm van een donut heeft en is ongelofelijk populair in de Verenigde Staten. Het makkelijke aan deze broodjes is dat ze slechts 3 minuten in de oven moeten waardoor ze enorm snel klaar zijn. Je kan ze beleggen met eindeloze combinaties, of je...

Soms breng ik eens volkoren pitabroodjes mee van de winkel welke ik in de voorraadkast bewaar tot ik eens zin heb of de ingrediënten in huis heb voor een zelfgemaakte pita te maken. Dit receptje lijkt allesbehalve op de originele "pita met looksaus" maar is zeker niet minder lekker en wel gezonder!

Vandaag had ik zin in een slaatje. Doordat het al wat warmer wordt, heb ik meer zin in slaatjes! ⁠

Ik koos ervoor om een slaatje te maken met witte bonen, witloof en tomaatjes. Om mijn
​vlees te vervangen heb ik gebruik gemaakt van witte bonen en pijnboompitjes.

Dit slaatje is gemaakt...