Tortilla-ei cups

07-02-2024

Eet je graag eens een eitje als ontbijt of lunch? Maar zoek je nog naar iets vernieuwend om meer te maken dan een gekookt eitje, een spiegelei, een roerei of een omelet? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres! Deze tortilla-ei cups zijn een ideale variatie op een evenwichtig maaltijd met eitjes.

Ik maak deze het liefst als lunch, maar ze zijn ook ideaal om als ontbijt of eventueel voor een brunch te voorzien. Ze zijn makkelijk te maken. Je hebt enkel kleine tortilla's, eieren, cottage cheese, paprika, kerstomaatjes, spinazie en enkele kruiden nodig. Je kan gerust andere toppings toevoegen naar eigen wens en smaak! 

Ingrediënten voor 6 stuks: 

  • 6 kleine tortilla wraps
  • 6 eieren
  • 300 g cottage cheese
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • Kerstomaatjes
  • Verse spinazie
  • Zout
  • Chilivlokken

Bereidingswijze: 

  1. Voeg de eieren, cottage cheese en een snuifje zout toe in een blender en mix tot een smeuïg geheel.
  2. Snijd de paprika en kerstomaatjes in stukjes.
  3. Vet een muffinvorm in en voeg een tortilla toe aan elke holte om 'cups' te vormen.
  4. Giet het eimengsel in de 'cups'.
  5. Voeg de groenten en chilivlokken toe boven op het geheel.
  6. Bak in de oven op 180°C voor 15-20 minuten.

Smakelijk! 

Ana Lía