Desserts

 

Het is zondag, dus dat betekent bakdag. Altijd zo leuk om te doen, dus vandaag wou ik eens iets anders proberen, namelijk scones. Zelf heb ik dit nog niet zo vaak gegeten, maar toch dacht ik, laat ik het eens proberen. En dan niet alleen proberen, maar ook het receptje aanpassen zoals ik zelf wil. Geen idee of het...

Vandaag eens een taart om te vieren dat het een verlengd weekend is. Zelf kies ik in de zomer het liefst voor een taart die ik niet moet bakken en dat heb ik vandaag ook terug gedaan. Ik heb ervoor gekozen om een heerlijke frambozen-kwarktaart te maken.

Fruit kan je perfect op de BBQ leggen en grillen. Het kan als afsluiter, maar even goed als bijgerecht of deel van een salade. Voor dit gerecht koos ik voor sappige nectarines, maar ook fruitsoorten zoals ananas, appel, peer, banaan en watermeloen kunnen op de grill.

Vandaag heb ik nog eens geëxperimenteerd in de keuken en dit om een soort van mousse-achtige cheesecake te maken. Ik heb gekozen om te werken met aan de ene kant de kokosyoghurt van de Albert Heijn en aan de andere kant met ricotta. Om de taart lekker fris te maken, heb ik dit gecombineerd met wat limoen.

Aardbeitaart

03-05-2020

Joepie, het is een leuke dag vandaag en dat om 2 redenen. De praktijk bestaat nu 10 jaar, dus dat is uiteraard reden om te vieren en daarnaast is het ook mijn verjaardag. Dus een reden om op deze zondag aan het bakken te slaan en mijn lievelingstaart te maken, namelijk aardbeitaart. Zolang ik mij al kan herinneren eet ik...

Eton Mess, misschien ken je het en misschien ook niet. Eigenlijk is het een dessertje gemaakt met opgeklopte room, aardbeien, ijscrème en meringue. Zelf vind ik het een overheerlijk dessertje dat ik naar de zomer toe vaak kies als dessert als ik ga gaan eten. Dit luchtige dessert vind ik dan ook de ideale afsluiter van de avond...

Pompoencake

16-10-2019

Het seizoen van de pompoenen is er terug en dan kan het natuurlijk niet anders om er ook zelf een receptje mee te maken. Ik heb daarom gekozen om een heerlijke pompoencake te maken. Heerlijk als dessert, maar ook als tussendoortje smaakt dit!

Vijgencrumble

14-10-2019

Het seizoen van de vijgen loopt stilaan op z'n einde. Je kunt ze namelijk krijgen van juli tot en met oktober. Vandaar dat ik snel nog even dit receptje met je wil delen. Momenteel staan ze in verschillende winkels in aanbieding. Ik kocht er zelf onlangs 4 voor 1,5 euro waardoor ik me even goed heb laten gaan.

Vandaag had ik eerder zin in een zoet hapje. Ik was aan het snuisteren in enkele kookboeken en vond dan ook een receptje voor wortelcakejes. Doordat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik er dan maar ook mijn eigen versie van gemaakt. Deze raw carrot cakejes vind ik zelf lekker, maar pas op want ze vallen relatief zwaar als ...

Deze frisse kaastaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Ideaal aan deze taart is dat je hiervoor geen oven nodig hebt. Dus je hoeft niet te zweten voor een warme oven.

Zomertaart

28-06-2019

Als ik eens wat meer tijd heb, dan vind ik het leuk om terug een taartje te bakken. Omdat ik het natuurlijk ook gezond wil houden, heb ik ervoor gekozen om vandaag een taart te maken met perzik en nectarine. Ik vind dat het leuk om beide vruchten te gebruiken, maar je kan gerust kiezen voor maar 1 soort....

Het voelt alsof de zomer nu echt wel volledig in het land is. Het is warm en dan zoeken we waarschijnlijk allemaal naar verkoeling. Daarom dat ik het een leuk idee vond om eens een overzicht te delen van alle ijsjes die we in de afgelopen tijd met jullie hebben gedeeld. Wie weet krijg je inspiratie en maak je er zelf ook eentje!...