Desserts

 

Het is zondag, en daar maak ik graag nog eens een bakdag van bij mij thuis. Het is eventjes geleden dat ik heb kunnen bakken de afgelopen weken, wegens drukke weekends. Daarom ben ik blij dat ik nog eens opnieuw aan het bakken geslagen ben en dit recept met jou kan delen!

Appeltaart

30-12-2023

Een paar dagen terug maakte ik verse appelmoes met appels uit de tuin. Natuurlijk had ik na het maken van deze appelmoes nog enkele appels over. Daarom dacht ik, ik maak er nog een appeltaart van, dat smaakt altijd op deze koudere dagen.

Appel donuts

02-12-2023

Joepie, het is december ! Dit is voor mij wel officieel de maand dat kerst dichterbij komt. Daarom heb ik vandaag lekkere, cosy, appel donuts gemaakt. Ze zijn namelijk ideaal als dessert voor kerst, of als tussendoortje op een koude (hopelijke nog eens een witte) winterdag. Ik vind ze wat vergelijkbaar met een appelflap, maar dan veel origineler!

Heb je nog eens zin om op een regenachtige, koude dag gezellig thuis een cake te bakken? Deze smeuïge citroencake is precies waar je naar op zoek bent! Zoet, met een lekker frisse citroensmaak en een waanzinnig glazuur waarvan je het liefst een hele kom voor jezelf hebt.

Het is zondag bakdag. Dit keer ontdekken we nog eens de wereld van vegan gebak. Het idee dat je voor elk soort gebak eitjes, melk of dergelijk nodig hebt is reeds lang achterhaald. Er zijn super veel lekkere vegan alternatieven voor al jou favoriet gebak. Met dit receptje toon ik je één van mijn favorieten, wortelcake.

​Vandaag is het weer zondag dus ben ik weer aan het bakken gegaan. Deze keer maakte ik een crumble met rode vruchten klaar. Een crumble is lekker, snel klaar en ideaal om je restjes fruit te verwerken! Werk af met wat skyr en je hebt een perfect dessert.

Vandaag deel ik met veel plezier nog eens een dessertje. Ik maakte een brownie op basis van bloemkool. Het is een makkelijk en overheerlijk receptje. Door bloemkool aan het recept toe te voegen heb je niet enkel een portie groenten binnen maar die zorgt er ook voor dat de brownie heerlijk zacht is en echt bijna smelt op de tong....

Het is zondag, het ideale moment om lekker te smullen van een gebakje. Ik koos voor een cake met mijn favoriete koekjes, speculaasjes!! Ik neem altijd die van Lotus omdat ik ze gewoonweg enorm lekker vind en omdat ze vegan zijn :) Kies bij dit receptje vooral diegene dat jij het lekkerste vind!

Vandaag is het zondag, en dit betekent series kijken met een lekker dessert bij de hand. Ik koos ervoor om panna cotta met passievrucht te maken voor deze namiddag. ⁠

Dit receptje is zeer gemakkelijk en snel klaar. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig en dit maakt het juist zo leuk. De panna cotta zelf...

Mangosorbet

04-07-2021

Ondanks de zon zich vaak verstopt achter de wolken en de echte zomerse temperaturen nog op zich laten wachten, is het bij mij binnen in huis steeds heel warm. Ik nood aan een beetje verkoeling en zocht deze in een zelfgemaakte mangosorbet.

Vandaag is het zondag, en dit betekent ontspannen! Aangezien het nog steeds warm is, heb ik een fris tussendoortje gemaakt. Ik koos ervoor om een tiramisu met aardbeien te maken voor deze namiddag. ⁠

Mangomousse

06-06-2021

Kan jij weerstaan aan een romige, luchtige, luchtige, lichte en heerlijke tropische mousse? Ik niet. Dit komt omdat ik niet alleen van desserts hou, maar ook van mousse en van mango's. Deze smelt-in-de-mondmousse is dus voor mij een match made in heaven.