Desserts

 

Mangosorbet

04-07-2021

Ondanks de zon zich vaak verstopt achter de wolken en de echte zomerse temperaturen nog op zich laten wachten, is het bij mij binnen in huis steeds heel warm. Ik nood aan een beetje verkoeling en zocht deze in een zelfgemaakte mangosorbet.

Vandaag is het zondag, en dit betekent ontspannen! Aangezien het nog steeds warm is, heb ik een fris tussendoortje gemaakt. Ik koos ervoor om een tiramisu met aardbeien te maken voor deze namiddag. ⁠

Mangomousse

06-06-2021

Kan jij weerstaan aan een romige, luchtige, luchtige, lichte en heerlijke tropische mousse? Ik niet. Dit komt omdat ik niet alleen van desserts hou, maar ook van mousse en van mango's. Deze smelt-in-de-mondmousse is dus voor mij een match made in heaven.

Citroensorbet

06-05-2021

Niets boven een lekker zelfgemaakte sorbet op een warme zondag zoals vandaag. Oké, het echt zomers weer blijft nog even uit. Daarom breng ik vandaag een echt zomers gevoel in huis met deze citroensorbet. ⁠

Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien we nog steeds niet veel kunnen doen in het weekend, probeer ik het altijd zo gezellig mogelijk te maken. Ik koos ervoor om een frambozenmousse te maken voor bij de koffie deze namiddag. ⁠

Broodpudding

14-03-2021

Komt het je bekent voor dat je steeds enkele sneetjes brood over hebt die te hard zijn om op te eten? Dan heb ik de oplossing voor jou. Bewaar al die restjes brood in een aparte broodzak en maak er tijdens het weekend eens broodpudding mee.

Het is valentijn vandaag en wie wordt er niet graag verwend met een beetje chocolade?

Ik ben zelf niet zo'n grote desserteter, meestal kies ik eerder voor een koffie (kan een speciale zijn). Maar vandaag heb ik ervoor gekozen om wel een feestdessertje te maken. Het is een moelleux au chocolat geworden. Want het is zo leuk om het te serveren en dan met je lepel het beginnen op te eten terwijl de chocolade er uit gutst....

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.

Tiramisu eet ik al heel mijn leven. Hoewel ik geen grote fan ben van desserts, vormt deze daar toch een uitzondering op. Mijn grootmoeder kon dit zo lekker klaarmaken en ondertussen heb ik die fakkel overgenomen.

Vandaag heb ik mij eens uitgeleefd en een variatie gemaakt op een traditionele tiramisu. Als we kijken dan is een tiramisu normaal opgebouwd uit: