Desserts

 

Citroensorbet

06-05-2021

Niets boven een lekker zelfgemaakte sorbet op een warme zondag zoals vandaag. Oké, het echt zomers weer blijft nog even uit. Daarom breng ik vandaag een echt zomers gevoel in huis met deze citroensorbet. ⁠

Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien we nog steeds niet veel kunnen doen in het weekend, probeer ik het altijd zo gezellig mogelijk te maken. Ik koos ervoor om een frambozenmousse te maken voor bij de koffie deze namiddag. ⁠

Broodpudding

14-03-2021

Komt het je bekent voor dat je steeds enkele sneetjes brood over hebt die te hard zijn om op te eten? Dan heb ik de oplossing voor jou. Bewaar al die restjes brood in een aparte broodzak en maak er tijdens het weekend eens broodpudding mee.

Het is valentijn vandaag en wie wordt er niet graag verwend met een beetje chocolade?

Ik ben zelf niet zo'n grote desserteter, meestal kies ik eerder voor een koffie (kan een speciale zijn). Maar vandaag heb ik ervoor gekozen om wel een feestdessertje te maken. Het is een moelleux au chocolat geworden. Want het is zo leuk om het te serveren en dan met je lepel het beginnen op te eten terwijl de chocolade er uit gutst....

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.

Tiramisu eet ik al heel mijn leven. Hoewel ik geen grote fan ben van desserts, vormt deze daar toch een uitzondering op. Mijn grootmoeder kon dit zo lekker klaarmaken en ondertussen heb ik die fakkel overgenomen.

Vandaag heb ik mij eens uitgeleefd en een variatie gemaakt op een traditionele tiramisu. Als we kijken dan is een tiramisu normaal opgebouwd uit:

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.

Het is zondag, dus dat betekent bakdag. Altijd zo leuk om te doen, dus vandaag wou ik eens iets anders proberen, namelijk scones. Zelf heb ik dit nog niet zo vaak gegeten, maar toch dacht ik, laat ik het eens proberen. En dan niet alleen proberen, maar ook het receptje aanpassen zoals ik zelf wil. Geen idee of het...

Vandaag eens een taart om te vieren dat het een verlengd weekend is. Zelf kies ik in de zomer het liefst voor een taart die ik niet moet bakken en dat heb ik vandaag ook terug gedaan. Ik heb ervoor gekozen om een heerlijke frambozen-kwarktaart te maken.

Fruit kan je perfect op de BBQ leggen en grillen. Het kan als afsluiter, maar even goed als bijgerecht of deel van een salade. Voor dit gerecht koos ik voor sappige nectarines, maar ook fruitsoorten zoals ananas, appel, peer, banaan en watermeloen kunnen op de grill.