Desserts

 

Pompoencake

16-10-2019

Het seizoen van de pompoenen is er terug en dan kan het natuurlijk niet anders om er ook zelf een receptje mee te maken. Ik heb daarom gekozen om een heerlijke pompoencake te maken. Heerlijk als dessert, maar ook als tussendoortje smaakt dit!

Vijgencrumble

14-10-2019

Het seizoen van de vijgen loopt stilaan op z'n einde. Je kunt ze namelijk krijgen van juli tot en met oktober. Vandaar dat ik snel nog even dit receptje met je wil delen. Momenteel staan ze in verschillende winkels in aanbieding. Ik kocht er zelf onlangs 4 voor 1,5 euro waardoor ik me even goed heb laten gaan.

Vandaag had ik eerder zin in een zoet hapje. Ik was aan het snuisteren in enkele kookboeken en vond dan ook een receptje voor wortelcakejes. Doordat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik er dan maar ook mijn eigen versie van gemaakt. Deze raw carrot cakejes vind ik zelf lekker, maar pas op want ze vallen relatief zwaar als ...

Deze frisse kaastaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Ideaal aan deze taart is dat je hiervoor geen oven nodig hebt. Dus je hoeft niet te zweten voor een warme oven.

Zomertaart

28-06-2019

Als ik eens wat meer tijd heb, dan vind ik het leuk om terug een taartje te bakken. Omdat ik het natuurlijk ook gezond wil houden, heb ik ervoor gekozen om vandaag een taart te maken met perzik en nectarine. Ik vind dat het leuk om beide vruchten te gebruiken, maar je kan gerust kiezen voor maar 1 soort....

Het voelt alsof de zomer nu echt wel volledig in het land is. Het is warm en dan zoeken we waarschijnlijk allemaal naar verkoeling. Daarom dat ik het een leuk idee vond om eens een overzicht te delen van alle ijsjes die we in de afgelopen tijd met jullie hebben gedeeld. Wie weet krijg je inspiratie en maak je er zelf ook eentje!...

Met dit super simpele receptje geniet je zo van een heerlijk zelfgemaakt ijsje. Het leuke eraan is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Je hebt ook geen ijsmachine nodig en hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om dit te doen slagen. Niets dat je tegen houdt dus om aan de slag te gaan.

Paaschocolade

15-04-2019

Tijd om de typische attributen weer boven te halen en een mooi plaatsje in huis uit te kiezen voor de paashaas -of kip. Als kind mochten we thuis altijd een wilgentakje versieren met kleurrijke paaseitjes en hadden we rond die tijd ook vaak een grote mand paasbloemen op tafel.

Gisteren was het bij mij Zondag-Bakdag. Vroeger heb ik een bakkersopleiding gevolgd, en vind het daarom heel leuk om nog eens namiddag in de keuken te staan, om allerlei zoetigheden op tafel te toveren. Gisteren maakte ik deze havermoutkoekjes die je al kon proeven op onze opendeurdag.

Chocolate bark

18-03-2019

De meeste mensen beginnen met veel motivatie aan een gezondere levensstijl, maar slagen er dikwijls niet in om dit te blijven volhouden. In de praktijk zien we dat mensen vaak streng aan het diëten gaan. Het woord 'dieet' houdt voor velen dan ook in dat ze heel wat voedingsmiddelen niet meer mogen eten en vaak zelfs honger hebben.

Deze week is het vakantie voor de kinderen. Af en toe zorg ik (Chiara) voor de kindjes van mijn zus. Zoals jullie weten zijn kinderen verzot op zoetigheden, daarom vind ik het dan een ideale gelegenheid om samen met hen iets lekkers te maken.

Op zoek naar een feestelijk dessert? Geen zin om hiervoor uren in de keuken te staan? Waag je dan aan dit snel receptje. Lekkere desserts hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ze hoeven ook niet calorierijk te zijn.