Desserts

 

Vandaag is het zondag, en dit betekent series kijken met een lekker dessert bij de hand. Ik koos ervoor om panna cotta met passievrucht te maken voor deze namiddag. ⁠

Dit receptje is zeer gemakkelijk en snel klaar. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig en dit maakt het juist zo leuk. De panna cotta zelf...

Mangosorbet

04-07-2021

Ondanks de zon zich vaak verstopt achter de wolken en de echte zomerse temperaturen nog op zich laten wachten, is het bij mij binnen in huis steeds heel warm. Ik nood aan een beetje verkoeling en zocht deze in een zelfgemaakte mangosorbet.

Vandaag is het zondag, en dit betekent ontspannen! Aangezien het nog steeds warm is, heb ik een fris tussendoortje gemaakt. Ik koos ervoor om een tiramisu met aardbeien te maken voor deze namiddag. ⁠

Mangomousse

06-06-2021

Kan jij weerstaan aan een romige, luchtige, luchtige, lichte en heerlijke tropische mousse? Ik niet. Dit komt omdat ik niet alleen van desserts hou, maar ook van mousse en van mango's. Deze smelt-in-de-mondmousse is dus voor mij een match made in heaven.

Ik had vandaag zin in iets zoet, maar had niet heel veel meer in huis. Ik ben dan maar beginnen improviseren met de dingen die ik nog kon vinden. Ik had nog enkele appels over die dringend op moesten. Ook had ik nog een restje van een notenmengeling en honing in huis. Met deze zaken begon ik iets te creëren en dit is het resultaat. ...

Citroensorbet

06-05-2021

Niets boven een lekker zelfgemaakte sorbet op een warme zondag zoals vandaag. Oké, het echt zomers weer blijft nog even uit. Daarom breng ik vandaag een echt zomers gevoel in huis met deze citroensorbet. ⁠

Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien we nog steeds niet veel kunnen doen in het weekend, probeer ik het altijd zo gezellig mogelijk te maken. Ik koos ervoor om een frambozenmousse te maken voor bij de koffie deze namiddag. ⁠

Broodpudding

14-03-2021

Komt het je bekent voor dat je steeds enkele sneetjes brood over hebt die te hard zijn om op te eten? Dan heb ik de oplossing voor jou. Bewaar al die restjes brood in een aparte broodzak en maak er tijdens het weekend eens broodpudding mee.

Het is valentijn vandaag en wie wordt er niet graag verwend met een beetje chocolade?

Ik ben zelf niet zo'n grote desserteter, meestal kies ik eerder voor een koffie (kan een speciale zijn). Maar vandaag heb ik ervoor gekozen om wel een feestdessertje te maken. Het is een moelleux au chocolat geworden. Want het is zo leuk om het te serveren en dan met je lepel het beginnen op te eten terwijl de chocolade er uit gutst....

Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.