Desserts

 

Deze zomerse kaastaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Ideaal aan deze taart is dat je hiervoor geen oven nodig hebt. Dus je hoeft niet te zweten voor een warme oven. In de zomer heb ik, Chiara, gewoon zin in een taart die uit de diepvries komt of een ijsje. Lekker fris, gezond en lekker.

Zomertaart

28-06-2019

Als ik eens wat meer tijd heb, dan vind ik het leuk om terug een taartje te bakken. Omdat ik het natuurlijk ook gezond wil houden, heb ik ervoor gekozen om vandaag een taart te maken met perzik en nectarine. Ik vind dat het leuk om beide vruchten te gebruiken, maar je kan gerust kiezen voor maar 1 soort....

Het voelt alsof de zomer nu echt wel volledig in het land is. Het is warm en dan zoeken we waarschijnlijk allemaal naar verkoeling. Daarom dat ik het een leuk idee vond om eens een overzicht te delen van alle ijsjes die we in de afgelopen tijd met jullie hebben gedeeld. Wie weet krijg je inspiratie en maak je er zelf ook eentje!...

Met dit super simpele receptje geniet je zo van een heerlijk zelfgemaakt ijsje. Het leuke eraan is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Je hebt ook geen ijsmachine nodig en hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om dit te doen slagen. Niets dat je tegen houdt dus om aan de slag te gaan.

Paaschocolade

15-04-2019

Tijd om de typische attributen weer boven te halen en een mooi plaatsje in huis uit te kiezen voor de paashaas -of kip. Als kind mochten we thuis altijd een wilgentakje versieren met kleurrijke paaseitjes en hadden we rond die tijd ook vaak een grote mand paasbloemen op tafel.

Gisteren was het bij mij Zondag-Bakdag. Vroeger heb ik een bakkersopleiding gevolgd, en vind het daarom heel leuk om nog eens namiddag in de keuken te staan, om allerlei zoetigheden op tafel te toveren. Gisteren maakte ik deze havermoutkoekjes die je al kon proeven op onze opendeurdag.

Chocolate bark

18-03-2019

De meeste mensen beginnen met veel motivatie aan een gezondere levensstijl, maar slagen er dikwijls niet in om dit te blijven volhouden. In de praktijk zien we dat mensen vaak streng aan het diëten gaan. Het woord 'dieet' houdt voor velen dan ook in dat ze heel wat voedingsmiddelen niet meer mogen eten en vaak zelfs honger hebben.

Deze week is het vakantie voor de kinderen. Af en toe zorg ik (Chiara) voor de kindjes van mijn zus. Zoals jullie weten zijn kinderen verzot op zoetigheden, daarom vind ik het dan een ideale gelegenheid om samen met hen iets lekkers te maken.

Op zoek naar een feestelijk dessert? Geen zin om hiervoor uren in de keuken te staan? Waag je dan aan dit snel receptje. Lekkere desserts hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ze hoeven ook niet calorierijk te zijn.

Een crumble als gezond tussendoortje op het werk of dessert na een etentje? Het is iets waar we niet zomaar aan denken en toch is dit een leuk, gemakkelijk en snel gerechtje om klaar te maken. Aangezien het perenseizoen volop bezig is, koos ik ervoor om deze crumble te combineren met sappige peren uit eigen tuin!

Soms heb je van die dagen dat je na de middag een dipje krijgt; je energiepeil zakt en het enige waar je kan aan denken is koffie en iets zoet. Dankzij deze heerlijke perencake met speculaas en ricotta kan je zorgeloos genieten van dit moment.

Wat past er het best bij deze koudere maanden, een heerlijk zelfgemaakte wortelcake. Deze gezonde cake is ideaal om eens samen met de vrienden wat bij te kletsen, met daarbij een heerlijk warm drankje.