Appeltaart
30-12-2023
Een paar dagen terug maakte ik verse appelmoes met appels uit de tuin. Natuurlijk had ik na het maken van deze appelmoes nog enkele appels over. Daarom dacht ik, ik maak er nog een appeltaart van, dat smaakt altijd op deze koudere dagen.
Bovendien kan je dit recept ook gebruiken moest je nog geen dessertje hebben voor met de feestdagen. Ideaal, weinig werk, zeer lekker en toch feestelijk. Je kan het serveren met een beetje slagroom en een bolletje ijs.
Om deze appeltaart te maken heb ik appelen, eieren, suiker, vanillesuiker, bloem, melk, zonnebloemolie en een snuifje zout gebruikt.
Ingrediënten voor 8 personen:
- 3 appelen
- 2 eieren
- 120 g suiker
- 24 g vanillesuiker
- 190 g zelfrijzende bloem
- 5 el melk
- 5 el zonnebloemolie
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker, eieren, melk en olie tot een egaal beslag.
- Beboter een platte taartvorm. Bestuif de bodem en rand met gewone bloem.
- Spatel het deeg in de taartvorm.
- Schil de appels. Verwijder het klokhuis.
- Snijd de appels in halve maantjes.
- Schik de appels op het beslag. Duw deze niet te diep.
- Bak de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen.
- Serveer met een bolletje vanille ijs en een toefje slagroom.
Smakelijk!
Ana Lía