Ontbijt


Verrassing, ik heb nog eens wafels als ontbijt gemaakt. Het is misschien al opgevallen dat ik dit vaak doe en ook constant op zoek ben naar nieuwe manieren om dit te doen. De grootste reden hiervoor is, ik heb veel variatie nodig in mijn eten. Anders vind ik het te saai en zou ik te weinig eten en sneller beginnen...

Morgen is het mijn verjaardag, dus daarom dat ik vandaag iets gebakken heb om morgenochtend van te genieten. Namelijk een aardbeien cheesecake, want het is toch super leuk om eens taart te eten als ontbijt. Alles wat ik normaal bij het ontbijt eet zit er in. En doordat ik eigenlijk al sinds kindsaf altijd aardbeientaart eet op mijn verjaardag, heb...

Breakfast time, mijn favoriete moment van de dag! Ik ben iemand die liefst niet te veel tijd verliest met het klaarmaken van mijn ontbijt. Daarom besloot ik om eens chocolade chiapudding te eten.

Iedereen die me kent, weet dat ik een enorme koffieliefhebber ben. Je kan me bijna altijd met een tas koffie vinden achter mijn bureau of al rondlopend in mijn praktijk. Dit omdat koffie voor mij ook een manier is om eventjes op mijn pauzeknop te duwen tussen consulten door. Te zorgen dat ik het vorige gesprek kan plaatsen...

Nu het weer lente is en het mooie weer begint te naderen kies ik ervoor om frisse en kleurrijke ontbijtjes klaar te maken. Deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen is hier een perfect voorbeeld van.⁠

Vandaag heb ik door omstandigheden, niet zo'n super dagje. Dus dan probeer ik iets te doen dat mij altijd kan opvrolijken, namelijk bakken. Ik heb gekozen om nog eens bananenbrood te maken, want ik had er hier nog een hoop liggen. Het voordeel is dan ook dat het iets is wat me kan opvrolijken, maar ook dat ik een foodprep...

In mijn consulten ging het de laatste tijd vaak over gebakken havermout en om eerlijk te zijn, had ik dit zelf nog niet geproefd. Wel heb ik al veel met havermout gemaakt, maar het is altijd zoeken om dit lekker te maken. Zelf ben ik niet de grootste fan van de pap variant, aangezien ik dit snel kartonachtig vind...

Verrassing, ik heb nog eens geëxperimenteerd met wafels. Deze keer was ik aan het denken hoe ik ze vullend kon maken, maar toch ook luchtig. Dus ik dacht aan mijn ricotta-pannenkoeken en daar zorgde de ricotta voor extra eiwitten en luchtigheid. Dus heb ik ervoor gekozen om ook vandaag te werken met ricotta.

Zoals je waarschijnlijk al door hebt, ben ik een enorme fan van wafels, maar ook van pindakaas en banaan. Dus vandaag heb ik al mijn favorieten eens aan elkaar toegevoegd. Resultaat? Pindakaas - banaan wafels en eerlijk, ze zijn super lekker!