Ontbijt


Ben je geen ochtendmens en durf je daardoor al eens het ontbijt overslaan terwijl je eigenlijk wel honger hebt? Of durf je op zo'n moment makkelijk naar een koffiekoek grijpen onderweg naar het werk? Dan hebben wij voor jou een gezond 'breakfast on-the-go' idee, namelijk deze overnight oats.

Shakshuka

27-09-2019

Ontbijten, het is altijd een leuk momentje en het liefst neem ik er ook wat tijd voor. Ook ben ik zelf niet zo'n grote broodeter (maar dat weet je ondertussen al), dus zoek ik graag naar een alternatief. Vandaag begint het weekend en daarom dat ik er ook voor gekozen heb om een iets uitgebreider ontbijt te maken met alle dingen die ik lekker vind....

Hoewel ik tijdens de week vooral granola met platte kaas en fruit eet, ben ik eigenlijk niet zo'n fan van een iets zoeter ontbijt. Tijdens het weekend, wanneer ik wat meer tijd heb, kies ik vaker voor een hartig ontbijt met bijvoorbeeld een eitje erbij.

Cake for breakfast! waarom niet? Deze cake is gezond en uiteraard heel voedzaam. De dag starten met een lekker ontbijt is zeker niet vervelend. Het is zelfs belangrijk om te kunnen genieten van je eten, want dit draagt bij aan de manier waarop jij tegen eten aankijkt. En niet te vergeten: een lekker ontbijt kan jou een goed gevoel bezorgen!...

Vroeger als kind was mijn ontbijt standaard boterhammetjes met choco. Dit at ik heel graag! Maar zoals velen weten ben ik de dag van vandaag nog steeds een zoetebek. Ook nu kan ik bij het ontbijt nog genieten van een boterham met choco. Daarom dacht ik na over een voedzamer, gezonder alternatief. Hummus van chocolade! Het voordeel...

Op zoek naar een leuk ontbijt voor het sporten? Of heb je nood aan wat extra energie voor het sporten? Dan is een witte wrap met fruit en ahornsiroop of honing zeker een aanrader!

Zelf ben ik iemand die het super vindt om eens iets nieuws uit te proberen voor het ontbijt. Vandaag deel ik dan ook een receptje dat ik al vaak tijdens de kookworkshops gemaakt heb en dat ik zelf ook vaak als ontbijt eet. Namelijk mijn zoete aardappelwafels.

De combinatie van banaan en pindakaas is intussen een klassieker. Je kunt ze eten op een boterham, tussen een wrap, op een cracker of rijstwafel en nu ook in je granola!