Ontbijt


Op zondag ontbijten wij thuis graag een beetje uitgebreider. Dit kan zijn door te kiezen voor een eitje, of eerder een ontbijtpannenkoek, maar een wafel dat smaakt ons ook altijd. Daarom dat ik gisteren nog eens met plezier wafels bakte om van te genieten als ontbijt. Dit is dan ook het receptje dat ik vandaag wil delen.

Ik ben een absolute fan van wortelcake, dus vandaag wou ik dat dan ook nog eens maken als ontbijt. In het verleden heb ik ooit havermoutpap met wortel gemaakt, dus dit is niet zoveel anders. En het grote voordeel is, dat ik onmiddellijk meerdere cakejes heb, dus ik kan er ook langer van genieten. Ik heb er enkele bewaard...

Als ik tijd heb om uitgebreid te ontbijten, dan geniet ik daar enorm van. Jammer genoeg heb ik tijdens de week wat minder tijd, dus dan kies ik zelf vaak voor een sneller ontbijt. Vandaag is dat een overheerlijke granola die me ook onmiddellijk doet denken aan de herfst.

Vandaag deel ik een receptje dat ik eigenlijk al een hele tijd ken. Ik kwam het een aantal jaren geleden tegen via een andere blogger en sindsdien maak ik het regelmatig zelf klaar.

Een avocado in je ontbijt draaien, maar dat is toch veel te veel kcal zie ik je al denken. Dat klopt! Een avocado is vrij energierijk, maar dat wil daarom niet zeggen dat hij geen onderdeel mag uitmaken van ons eetpatroon. Zoals altijd geldt ook hier weer: 'Alles kan, maar met mate' en daarnaast is variatie...

Pangranola

28-10-2019

Sommige zaken vragen niet veel uitleg, zoals deze pangranola. Zelf had ik er ook nooit aan gedacht om gewoon weg eens snel een portie granola te maken in een pan wanneer ik geen tijd heb gehad om mijn voorraadpot weer aan te vullen voor de rest van de week.

Ben je geen ochtendmens en durf je daardoor al eens het ontbijt overslaan terwijl je eigenlijk wel honger hebt? Of durf je op zo'n moment makkelijk naar een koffiekoek grijpen onderweg naar het werk? Dan hebben wij voor jou een gezond 'breakfast on-the-go' idee, namelijk deze overnight oats.

Shakshuka

27-09-2019

Ontbijten, het is altijd een leuk momentje en het liefst neem ik er ook wat tijd voor. Ook ben ik zelf niet zo'n grote broodeter (maar dat weet je ondertussen al), dus zoek ik graag naar een alternatief. Vandaag begint het weekend en daarom dat ik er ook voor gekozen heb om een iets uitgebreider ontbijt te maken met alle dingen die ik lekker vind....

Hoewel ik tijdens de week vooral granola met platte kaas en fruit eet, ben ik eigenlijk niet zo'n fan van een iets zoeter ontbijt. Tijdens het weekend, wanneer ik wat meer tijd heb, kies ik vaker voor een hartig ontbijt met bijvoorbeeld een eitje erbij.