Ontbijt


Vandaag maak ik met plezier nog eens wafels als ontbijt. Ik heb dit al vaak gedaan, want wafels vind ik zo gemakkelijk om te maken langs de ene kant en voor mij is het ook de ideale foodprep. Wat bedoel ik hiermee? In het weekend maak ik mijn wafels en dan bewaar ik ze in de diepvries voor tijdens...

Deze versie is zoet en is dus uitermate geschikt voor wie van een zoeter ontbijtje houdt. We houden hetzelfde principe aan van de klassieke bruschetta door het brood eerst te grillen of toasten en vervolgens werken we af met ricotta en aardbeien op smaak gebracht met wat limoensap en basilicum.

Yoghurtcake

18-08-2020

De werkweek is terug bezig en daarom ga ik terug moeten mijn ontbijt voorbereiden. Want uitgebreid ontbijten zit er bij mij niet in tijdens de week. Meestal is dit een moment dat ik zo lang mogelijk in bed blijf liggen, opsta en vlug koffie maak (of beter dit doet mijn vriend) en dan mij klaarmaken. Als ik dan aangekleed beneden...

Het einde van mijn verlof is in zicht en ik moet eerlijk zijn, de staycation is beter meegevallen dan verwacht. Ik was op voorhand bang dat ik mijn werk moeilijk achter mij ging kunnen laten en dus niet echt ging kunnen ontspannen, maar het is toch gelukt. Misschien ook wel een stukje omdat mijn hobby en mijn werk redelijk...

Vandaag deel ik met plezier nog eens een ander receptje voor ontbijtpannenkoekjes. Het zijn er geworden met fruit in, namelijk blauwe bessen, daardoor de naam blueberry pancakes.

Zelf ben ik, Bieke, eerder fan van hartige gerechten dan zoete. Vandaar dat ik deze variant heb uitgeprobeerd met spinazie en courgette. Je kunt ze eten als hartig ontbijt, maar je kunt ze ook perfect onderdeel maken van je lunch of in een kleine versie als tapas of aperitiefje.

Eitjes vind ik zelf overheerlijk om te eten en daarom dat ik vorig jaar rond deze tijd eens heb geëxperimenteerd met shashuka. Nu ongeveer een jaar later, wou ik het nog eens volledig anders doen, ook omdat ik het anders beu zou worden. Dus toen ik op instagram vaker groene shashuka's zag passeren, was ik geïntrigeerd.

Pancake cereal

07-07-2020

Dat ik zot ben van wafels of pannenkoeken als ontbijt, dat is waarschijnlijk al duidelijk. Ik heb al veel verschillende soorten gemaakt, dus vandaag vond ik het ideaal om eens de pancake cereal te proberen. Ik kreeg er al vraag naar op de praktijk en na wat opzoekingswerk heb ik zelf een receptje die je hopelijk ook kan bekoren.

Voor jou liever geen boterham met confituur, granola met fruit of ander zoet ontbijt? Dan zul je misschien wel fan zijn van deze hartige ontbijtburrito's met ei, ham, paprika en tomaat!