Ontbijt


Pancake cereal

07-07-2020

Dat ik zot ben van wafels of pannenkoeken als ontbijt, dat is waarschijnlijk al duidelijk. Ik heb al veel verschillende soorten gemaakt, dus vandaag vond ik het ideaal om eens de pancake cereal te proberen. Ik kreeg er al vraag naar op de praktijk en na wat opzoekingswerk heb ik zelf een receptje die je hopelijk ook kan bekoren.

oor jou liever geen boterham met confituur, granola met fruit of ander zoet ontbijt? Dan zul je misschien wel fan zijn van deze hartige ontbijtburrito's met ei, ham, paprika en tomaat!

Dit is een gerechtje dat je gemakkelijk kan voorbereiden in kleine, individuele porties maar ook in een grote ovenschaal voor het hele gezin. Het is de ideale manier om mijn favoriete zomerfruit, namelijk perziken, nectarines en abrikozen, te verwerken in een heerlijke ontbijtje.

Smoothiebowls

07-06-2020

Vorige week had ik eens zin om te experimenteren en heb ik verschillende smoothiebowls gemaakt. Deze zijn verfrissend, want ik maak ze met bevroren banaan en ik heb ze toen iets kleiner gemaakt dan normaal zodat ik ze daarna kon proeven als vieruurtje (samen met mijn vriend).

Het klinkt misschien als een dessertje, maar het kan zeker ook als ontbijt. Deze rabarber - aardbeiencrumble maak ik graag nu het terug het seizoen is van rabarber. Ik maak dit reeds een dag op voorhand en dan gewoon nog eens opwarmen als je het wilt eten 's ochtends. Natuurlijk kan je het ook koud eten, want dit is ook overheerlijk....

Bananenwafels

09-05-2020

Het is weekend, dus het is tijd om nog eens een ander ontbijtje te maken. Vandaag heb ik nog eens wafels gemaakt, want ik heb iemand in huis die zot is van wafels. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om bananenwafels te maken. Net zoals de bananenpannenkoekjes die we al eerder gedeeld hebben is het een super gemakkelijk receptje....

Op zondag ontbijten wij thuis graag een beetje uitgebreider. Dit kan zijn door te kiezen voor een eitje, of eerder een ontbijtpannenkoek, maar een wafel dat smaakt ons ook altijd. Daarom dat ik gisteren nog eens met plezier wafels bakte om van te genieten als ontbijt. Dit is dan ook het receptje dat ik vandaag wil delen.

Ik ben een absolute fan van wortelcake, dus vandaag wou ik dat dan ook nog eens maken als ontbijt. In het verleden heb ik ooit havermoutpap met wortel gemaakt, dus dit is niet zoveel anders. En het grote voordeel is, dat ik onmiddellijk meerdere cakejes heb, dus ik kan er ook langer van genieten. Ik heb er enkele bewaard...