Ontbijt


Dit is een van mijn favoriete zomerse gerechten waarvoor ik aan het bakken sla in de keuken: baked oats of gebakken havermout. Je kan hier volop mee variëren, maar deze met nectarine en wortel is toch een van mijn favorieten, zeker op een mooie, warme zomerse dag!

Het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag, dat heb je ondertussen waarschijnlijk al ergens eens gehoord. Omdat dit zo'n belangrijke maaltijd is, varieer ik graag met mijn ontbijt. Vandaar dat ik eens deze cottage cheese-banaan pudding gemaakt heb.

Eet je graag als ontbijt yoghurt met fruit, of iets gelijkaardig zoals bijvoorbeeld havermoutpap? Maar ben je dit soms een beetje beu, of heb je graag een iets warmer ontbijt in de winter? Dan moet je zeker deze overnight oats met warme appel eens proberen. De overnight oats kan je al perfect foodpreppen voor een paar dagen, dan...

Zelf ben ik best wel fan van een overnight oats. Vooral omdat je dit gemakkelijk kan voorbereiden voor enkele dagen. Zo kan je eenvoudig aan foodpreppen doen. Dit is vooral handig wanneer je 's ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten, maar je hoort me waarschijnlijk al komen, ontbijt is en blijft de belangrijkste maaltijd van...

Ooit al eens een wrap gebruikt als ontbijt? Deze ontbijtwrap met spinazie en feta is een ideale combinatie om eens te proberen! Zeker als je nog niet gekend bent met de combinatie van het maken van een soort omelet, waarop je dan een wrap legt. Klinkt misschien een beetje raar, maar eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met een...

Als je nog op zoek bent naar een nieuw ontbijtje voor deze zomer, dan moet je zeker eens deze chiapudding van perzik proberen! Lekker fris en fruitig, ideaal met dit weertje.

Havermoutpap met gekarameliseerde peer is echt heerlijk, zeker in combinatie met walnoten en kaneel. Het is een fijn ontbijtje voor in het weekend. Ook vind ik dat havermoutpap nooit gaat vervelen, je kan zo veel kanten op met toppings. Daarom vind ik dit zo'n top gerechtje. Ik heb de peren gekarameliseerd met een beetje agavesiroop.

Hier zijn we weer, het is zondag dus dat wil zeggen … bakdag! Het was al een tijdje geleden dat ik zelf crumble had gemaakt, dus vond ik het de ideale gelegenheid om hier vandaag nog eens mee aan de slag te gaan.

Smoothie bowls worden gemaakt uit gezonde ingrediënten, zoals fruit, yoghurt, noten en zaden. Het is hierbij wel belangrijk dat de ingrediënten voldoende worden gebalanceerd. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen snelle fruitsuikers eet, maar ook gezonde vetten en eiwitten.