Ontbijt


Het is bijna sinterklaas en daarom dat ik eens een sinterklaas ontbijt wou delen. Want als ik denk aan deze periode, dan denk ik aan speculaas (of is het speculoos? Ik weet dit eigenlijk nooit zeker). En als ik denk aan ontbijten, dan denk ik aan wafels (duh!). Dus daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om speculaas wafels...

Wie graag een hartig ontbijtje heeft zal hier waarschijnlijk wel fan van zijn. Ik maakte ooit al ontbijtburrito's en nu is het een quesadilla. Dat lijkt een beetje op een croque omdat er typisch ook wat kaas tussen zit en de wrap vervolgens gegrild of getoast wordt zodat ze krokant wordt en de kaas kan smelten.

Zondag is bij mij heel vaak bakdag en daarom heb ik vandaag nog eens geëxperimenteerd met wafels. Het zijn zoete butternutwafels geworden, deze zijn gebaseerd op de zoete aardappelwafels die ik vroeger al deelde.

Hier ben ik weer met een variatie voor het ontbijt en verassing ik heb terug wafels gemaakt. Vandaag heb ik geëxperimenteerd met de kokosyoghurt van alpro, want ik wou een kokoswafel maken en zo krijg je een andere smaak. Daarnaast heb ik er ook havermout aan toegevoegd en wat kokos om het af te werken.

Mmmmm, een vers chocolade- of suikerbroodje. Dat kan al eens smaken op een zondagochtend. Gezonde voeding wil niet zeggen dat er plots een heel aantal zaken moeten geschrapt worden in je eetpatroon. De balans vinden tussen voeding waarmee je lichaam voedt en voeding die ook je geest voedt, dat is de kunst.

Wentelteefjes

13-10-2020

Ook wentelteefjes of verloren brood is een klassieker die niet op onze blog mag ontbreken. Lekker als ontbijt of tussendoortje en ideaal om oud brood te verwerken. Mensen denken vaak dat verloren brood ongezond is, maar eigenlijk is het brood met ei en melk. Deze laatste voegen wat eiwitten toe aan je maaltijd en helpen dus om...

Het is zondag, dus ik heb zin in een zondagsontbijtje. Vandaag heb ik daarom nog eens verloren brood gemaakt en dit dan in de oven, want dat is toch net dat tikkeltje makkelijker om voor te bereiden. Verloren brood vind ik ook zo leuk om te maken omdat je op die manier je oud brood niet moet weggooien.

Havermout als ontbijt, dat kennen we natuurlijk allemaal. Jammer genoeg ben ik zelf geen echte fan van havermoutpap. Vaak vind ik de textuur niet meer zo super als pap, dus heb ik er al vaak mee geëxperimenteerd voor mijn ontbijt. Ik maak er wafels en pannenkoeken van en vandaag heb ik er muffins van gemaakt.

Vandaag maak ik met plezier nog eens wafels als ontbijt. Ik heb dit al vaak gedaan, want wafels vind ik zo gemakkelijk om te maken langs de ene kant en voor mij is het ook de ideale foodprep. Wat bedoel ik hiermee? In het weekend maak ik mijn wafels en dan bewaar ik ze in de diepvries voor tijdens...