Ontbijt


Cake for breakfast! waarom niet? Deze cake is gezond en uiteraard heel voedzaam. De dag starten met een lekker ontbijt is zeker niet vervelend. Het is zelfs belangrijk om te kunnen genieten van je eten, want dit draagt bij aan de manier waarop jij tegen eten aankijkt. En niet te vergeten: een lekker ontbijt kan jou een goed gevoel bezorgen!...

Vroeger als kind was mijn ontbijt standaard boterhammetjes met choco. Dit at ik heel graag! Maar zoals velen weten ben ik de dag van vandaag nog steeds een zoetebek. Ook nu kan ik bij het ontbijt nog genieten van een boterham met choco. Daarom dacht ik na over een voedzamer, gezonder alternatief. Hummus van chocolade! Het voordeel...

Op zoek naar een leuk ontbijt voor het sporten? Of heb je nood aan wat extra energie voor het sporten? Dan is een witte wrap met fruit en ahornsiroop of honing zeker een aanrader!

Zelf ben ik iemand die het super vindt om eens iets nieuws uit te proberen voor het ontbijt. Vandaag deel ik dan ook een receptje dat ik al vaak tijdens de kookworkshops gemaakt heb en dat ik zelf ook vaak als ontbijt eet. Namelijk mijn zoete aardappelwafels.

De combinatie van banaan en pindakaas is intussen een klassieker. Je kunt ze eten op een boterham, tussen een wrap, op een cracker of rijstwafel en nu ook in je granola!

Het ontbijt sla ik echt nooit over. Ik kan namelijk de deur niet uitgaan zonder te ontbijten, omwille van deze reden vind ik het dan ook niet erg om wat vroeger op te staan. Ik geef wel toe dat het de ene dag sneller moet gaan dan de andere.

Dat we graag granola maken en dat we dit op een gezonde manier kunnen maken, dat heb je al kunnen zien. Denk maar aan onze appelgranola of bounty granola. Dus ik denk niet dat ik hier nog moet uitleggen waarom dit ontbijtje vol met vezels zit (check de havermout) en in combinatie met yoghurt het ook zorgt voor een...

Speltpancakes

23-04-2019

Ontbijten is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Tijdens de consultaties hoor ik vaak dat het ontbijt wordt overgeslagen wegens tijdsgebrek of omdat er langer wordt geslapen. Al is het belangrijk omdat het je stofwisseling op gang brengt, anders is er sprake van een trage verbranding.