Nectarine-wortelcake
Dit is een van mijn favoriete zomerse gerechten waarvoor ik aan het bakken sla in de keuken: baked oats of gebakken havermout. Je kan hier volop mee variëren, maar deze met nectarine en wortel is toch een van mijn favorieten, zeker op een mooie, warme zomerse dag!
Deze cake brengt nog meerdere pluspunten met zich mee. Ten eerste kan je dit foodpreppen, zodat je er een paar dagen van kan genieten zonder elke dag iets te moeten klaarmaken. Ik maak het graag klaar op zondag, zodat ik dan al een stukje kan eten om voor te proeven 😉 en de rest kan voorzien als ontbijt voor de werkweek. Zo kom ik onmiddellijk bij het andere pluspunt: je kan het zowel als tussendoortje als ontbijt gaan eten!
Ingrediënten voor 8 porties:
- 180 g havermout
- 60 g havermeel
- 16 g bakpoeder (of 1 zakje)
- 1 tl vanille extract
- 2 bananen
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 180 g fijne wortels
- 4 nectarines (2 erin, 1 erop)
- Handje walnoten
Bereidingswijze:
- Schil en rasp de wortels.
- Snijd 1 nectarine in fijne schijfjes en 2 nectarines in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen in een ovenschaal of grote bakvorm. Meng de geprakte bananen met de eieren en amandelmelk (in de ovenschaal zelf).
- Voeg de havermout, havermeel, bakpoeder, vanille en een snuifje zout toe. Meng dit goed. Voeg dan de geraspte wortels en blokjes nectarine toe. Meng alles nog eens goed door elkaar.
- Strijk de bovenkant plat en versier met de schijfjes nectarine en walnoten.
- Bak 45-50 minuten in de oven.
- Serveer eventueel met nog wat vers fruit, slagroom of pindakaas.
Smakelijk!
Ana Lía