Overnight oats met warme appel

09-01-2024

Eet je graag als ontbijt yoghurt met fruit, of iets gelijkaardig zoals bijvoorbeeld havermoutpap? Maar ben je dit soms een beetje beu, of heb je graag een iets warmer ontbijt in de winter? Dan moet je zeker deze overnight oats met warme appel eens proberen. De overnight oats kan je al perfect foodpreppen voor een paar dagen, dan hoeven enkel nog de warme appels toegevoegd te worden. In principe als je een volledig warm ontbijtje wil, kan je gerust ook je overnight oats even opwarmen in de microgolf, dit verandert niets aan de smaak!

Eigenlijk heb ik nog eens voor een klassieke overnight oats gekozen, met de warme appel als topping toegevoegd. Hiervoor heb je amandelmelk, yoghurt, havermout, chiazaadjes, agavesiroop, kaneel, een appel en walnoten nodig.

Zoals ik al zei, is overnight oats ideaal als ontbijt en zeker voor mensen die weinig tijd hebben 's ochtends om te ontbijten. Je kan het op voorhand klaarmaken, in de frigo bewaren en de ochtend zelf gewoon opeten (of in het geval van deze overnight oats opwarmen). 

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 130 ml amandelmelk
  • 75 g yoghurt
  • 45 g havermout
  • 1 tl chiazaad
  • ½ appel
  • 2 tl agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • 20 g walnoten

Bereidingswijze: 

  1. Meng de amandelmelk, yoghurt, havermout, chiazaad, 1 tl kaneel en 1 tl agavesiroop in een potje of een groot glas (best al het potje waaruit je wil eten).
  2. Zet dit voor minimaal een uur of voor de hele nacht in de frigo.
  3. Snijd de appel in blokjes.
  4. Bak de appels in wat olijfolie samen met de walnoten, 1 tl kaneel, 1 tl agavesiroop tot de appel zacht wordt en warm is.
  5. Haal de overnight oats uit de frigo, roer nog eens goed door elkaar.
  6. Verdeel er de gebakken appel overheen.
  7. Voeg er op het einde nog wat fijngehakte amandelnootjes overheen.

Smakelijk! 

Ana Lía