Havermoutpap met gekarameliseerde peer

11-07-2023

Havermoutpap met gekarameliseerde peer is echt heerlijk, zeker in combinatie met walnoten en kaneel. Het is een fijn ontbijtje voor in het weekend. Ook vind ik dat havermoutpap nooit gaat vervelen, je kan zo veel kanten op met toppings. Daarom vind ik dit zo'n top gerechtje. Ik heb de peren gekarameliseerd met een beetje agavesiroop.

Daarnaast is havermoutpap rijk aan B-vitamines en vezels. Het is een stevig ontbijtje zodat het je veel energie levert voor de rest van de dag.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 100 g havermout
  • 400 ml plantaardige melk
  • ½ peer
  • 30 g walnoten
  • 2 el agavesiroop
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze: 

  1. Halveer de peer en snijd de ene helft in dunne partjes.
  2. Doe de agavesiroop in een pan op een laag vuurtje.
  3. Voeg de partjes peer toe en bak deze ongeveer 5 minuten samen met de agavesiroop.
  4. Voeg daarna de walnoten toe. Bak nog een paar minuten tot het gaat karamelliseren. Roer af en toe om.
  5. Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen.
  6. Doe daarna de havermout met de melk in een pannetje en breng aan de kook.
  7. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje is de havermoutpap klaar.
  8. Verdeel de havermout over 2 potjes, en werk af met de peer, walnoten en een snufje kaneel.

Smakelijk! 

Ana Lía