Salades

 

We zouden elke dag minstens 300g groenten moeten eten. Een derde daarvan neem je best bij de lunch onder de vorm van soep, rauwkost of warme groenten en de rest zou de hoofdrolspeler moeten zijn bij de warme maaltijd.

Gisteren deelden we een blogberichtje vol handige tips voor een gezonde lunch. Daarin gaven we je al kort een overzichtje van de lunchreceptjes waarmee we je de komende 2 weken gaan inspireren. Het eerste daarvan is deze salade met Ebly tarwekorrels, zalm en komkommer.

Aangezien de warme temperaturen weer in volle gang aanwezig zijn in ons landje is het ook weer tijd voor een passend recept. Dit weekend was het ideaal om nog een de BBQ aan te steken. En uiteraard dit deed ik ook!

Gisteren heb ik het receptje gedeeld van mijn zoete aardappelburgers en vandaag deel ik dan ook hoe ik deze combineer met een heerlijke salade. Omdat een salade natuurlijk uit zoveel meer bestaat dan enkel sla, heb ik vandaag ervoor gekozen om te werken met spinazie.

Ik ben net terug van mijn verlof, waar ik volop heb genoten van de Italiaanse keuken. Verwacht je hier dus maar binnenkort aan! Maar voor ik op reis vertrok, was ik eventjes in de ban van een andere keuken. Toen was ik aan het experimenteren met de Mexicaanse keuken, denk aan burrito's, wraps, enchilades, ... Voor 's middags...

De zomer is en blijft het seizoen dat ik zeer veel verschillende salades maakt. Soms is het wel moeilijk om hiervoor inspiratie te vinden. Daarom dat ik dan ook verschillende kookboeken en websites doorneem om wat inspiratie te krijgen. Deze salade is gebaseerd op een salade van Ottolenghi, ik heb hem een beetje aangepast naar mijn eigen smaak.

Wie ons volgt op instagram weet al dat ik ieder jaar met veel enthousiasme mijn eigen groentjes kweek op mijn terras. Onlangs heb ik m'n eerste courgettes en prinsessenboontjes geoogst en die heb ik onmiddellijk verwerkt in een lekker en fris bijgerechtje afgewerkt met een citroen- en peterselie dressing.

Tomatensalade

19-07-2019

De zomer is toch echt wel het seizoen van de tomaten, dan smaken ze terug overheerlijke en eet ik er ook met hopen. Daarnaast ga ik in de zomer ook zeer veel salades eten, omdat ik er verzot op ben. Dus de twee zijn dan ook gecombineerd in dit gerechtje. Het is een bijgerechtje, dat je perfect aan een andere...

Vorig jaar rond deze tijd heb ik een super toffe workshop gevolgd rond food fotografie en foodstyling bij Foodlove. Tijdens de lunch heb ik daar dan een heerlijke salade gegeten met noedels en nectarines. Doordat ik nu weer helemaal in to nectarines ben, heb ik er mijn versie van gemaakt.

De zomer is officieel begonnen! Met dit zonnig weer eet ik (Chiara) graag 's middags een lichte lunch waar ik niet te veel werk aan heb. Aangezien het vandaag mijn vrije dag is wil ik niet te lang in de keuken staan zodat ik nog van het mooie weer kan genieten.

Het mooie weer in België gaat altijd wat op en af. Maar dat houdt ons niet tegen om alvast aan de lente BBQ te beginnen! Van zodra de zon er weer even door komt laten we de keuken voor wat ze is en slaan we graag gezellig met z'n allen aan het grillen.

Sinds kort ben ik, Chiara, gaan samenwonen met mijn vriend. Naargelang onze smaakvoorkeuren stelde ik een gezonde lunch samen. Deze keer maakte ik een linzensalade met croutons en appeltjes. Aangezien mijn vriend geen broodliefhebber is en ik van variatie hou, maakte ik met plezier een maaltijdsalade klaar.