Salades

 

Dit is een receptje dat ik voor iemand die bij mij komt heb ontwikkeld. Het was voor een exposure en het liefst wou ze een salade proberen met scampi, want dit had ze nog maar 1 keer gegeten en vond ze lekker. De uitdaging was het aanvaarden dat er olie in zat, gewerkt werkt met avocado en dat ze...

Kip salad jar

30-06-2021

Een salad jar, het is een lunch dat ik graag klaar maak. Waarom, denk je nu waarschijnlijk. Het past perfect bij mijn food prep leven. Je maakt de salade op voorhand en hij blijft 3 dagen fris en knapperig in je koelkast. dus een ideale combo als je het aan mij vraagt.

Vandaag heb ik een drukke dag. Eerst acht uur consultaties en direct daarna een tenniswedstrijd. Niet veel tijd om eten klaar te maken dus. Daarom maakte ik deze ochtend deze snelle, eenvoudige én lekkere salad jar met tonijn om mee te nemen als lunch. ⁠

Vandaag heb ik nog eens mijn tuinbonenspread gemaakt, want het is een feestdag, dus ik wou iets voorbereiden. Ik ga dit nog gebruiken als broodbeleg later, maar vandaag heb ik het ook als dressing/eiwitbron gebruikt in mijn pastasalade. Want dit is makkelijk om te maken en is snel klaar, want vandaag was het een feestdag, maar toch veel...

Ik ben zot van een lekkere salade en daarom dat ik vandaag een salad jar heb gemaakt. Ik heb gekozen voor een salade met krielaardappeltjes, want ik vind het gewoon zo lekker om krielaardappeltjes te eten. Dus gisteren heb ik er gegeten als avondeten en dan er wat extra gekookt zodat ik ze kon meenemen als lunch.

Taco salad jar

26-08-2020

Vandaag maak ik met plezier nog eens een salade die ik gemakkelijk kan meenemen. Ik had nog een beetje van mijn tomatensalsa over, dus deze heb ik er dan ook in verwerkt. Maar ik heb ook nog heel veel andere dingen eraan toegevoegd om zo een lekkere salade te krijgen.

Het is veel te warm, dus deze middag is het bij mij nog eens salade time. Vandaag een leuke salad bowl die ik ga maken met wat gehaktballetjes is, want ik ben in verlof samen met mijn vleeseter, dus ik mag hem niet altijd vergeten.

De combinatie van watermeloen en feta in een salade hebben we vroeger al eens gedeeld en vandaag had ik er nog eens zin in. Ik wou het wel een kleine twist geven, dus wou ik het eens proberen met gegrilde watermeloen. Dit omdat ik al lang geïntrigeerd ben door watermeloensteak op de BBQ, maar het nog niet gedurfd heb....

Caesar salade

08-07-2020

Ik vind een caesar salad echt overheerlijke, dus heb ik ervoor gekozen om er nu ook eens een zelf te maken. Het is eigenlijk een zeer gemakkelijke salade, want je werkt met de romeinse salade, een gekookt eitje, gebakken kip, Parmezaanse schilfers en natuurlijk de dressing.

Het weer is de laatste tijd niet zo super, dus daarom dat ik er vandaag voor heb gekozen om eerder een lauwe salade te maken. Met allerlei groenten die ik zelf overheerlijk vind en afgewerkt met wat lekkere kip.

Scampi salade

27-04-2020

Vrijdag heb ik met plezier het receptje gedeeld van mijn versie op meloen met parmaham. Vandaag ga ik niet aan de slag met een klassieker, maar ga ik terug fruit combineren met iets zouts in mijn salade. Deze keer heb ik gekozen om pruimen te combineren met scampi. Het was een probeersel en hier werd het alvast gesmaakt.