Salades

 

Momenteel blijft het mooie weer nog even uit. Maar dat wil niet zeggen dat je het zonnetje niet op je bord kan toveren. Met deze heerlijke frisse salade met parelcouscous, avocado, tomaat en feta lukt dit zeker. Dit eenvoudig recept is ideaal als lunch maar je kan het zeker ook eten als diner met een stukje biefstuk of...

Ik ben zot van een lekkere salade en daarom dat ik vandaag een salad jar heb gemaakt. Ik heb gekozen voor een salade met krielaardappeltjes, want ik vind het gewoon zo lekker om krielaardappeltjes te eten. Dus gisteren heb ik er gegeten als avondeten en dan er wat extra gekookt zodat ik ze kon meenemen als lunch.

Taco salad jar

26-08-2020

Vandaag maak ik met plezier nog eens een salade die ik gemakkelijk kan meenemen. Ik had nog een beetje van mijn tomatensalsa over, dus deze heb ik er dan ook in verwerkt. Maar ik heb ook nog heel veel andere dingen eraan toegevoegd om zo een lekkere salade te krijgen.

Het is veel te warm, dus deze middag is het bij mij nog eens salade time. Vandaag een leuke salad bowl die ik ga maken met wat gehaktballetjes is, want ik ben in verlof samen met mijn vleeseter, dus ik mag hem niet altijd vergeten.

De combinatie van watermeloen en feta in een salade hebben we vroeger al eens gedeeld en vandaag had ik er nog eens zin in. Ik wou het wel een kleine twist geven, dus wou ik het eens proberen met gegrilde watermeloen. Dit omdat ik al lang geïntrigeerd ben door watermeloensteak op de BBQ, maar het nog niet gedurfd heb....

Caesar salade

08-07-2020

Ik vind een caesar salad echt overheerlijke, dus heb ik ervoor gekozen om er nu ook eens een zelf te maken. Het is eigenlijk een zeer gemakkelijke salade, want je werkt met de romeinse salade, een gekookt eitje, gebakken kip, Parmezaanse schilfers en natuurlijk de dressing.

Het weer is de laatste tijd niet zo super, dus daarom dat ik er vandaag voor heb gekozen om eerder een lauwe salade te maken. Met allerlei groenten die ik zelf overheerlijk vind en afgewerkt met wat lekkere kip.

Scampi salade

27-04-2020

Vrijdag heb ik met plezier het receptje gedeeld van mijn versie op meloen met parmaham. Vandaag ga ik niet aan de slag met een klassieker, maar ga ik terug fruit combineren met iets zouts in mijn salade. Deze keer heb ik gekozen om pruimen te combineren met scampi. Het was een probeersel en hier werd het alvast gesmaakt.

Een klassieker die we allemaal kennen is waarschijnlijk meloen met parmaham. Vandaag had ik zin in een beetje fruit in mijn salade, dus toen ik door de winkel wandelde en de meloen zag, wist ik wat ik ging maken.

Ben je ook iemand die vaak zin heeft in een salade vanaf het moment dat het mooier weer wordt. Dan is dit misschien ook een salade die je kan bekoren. Voor mij is dit eigenlijk een leuke salade die ik kan eten ter vervanging van brood, want ik ben natuurlijk geen echte broodeter.