Pastasalade met tuinbonenspread

13-05-2021

Vandaag heb ik nog eens mijn tuinbonenspread gemaakt, want het is een feestdag, dus ik wou iets voorbereiden. Ik ga dit nog gebruiken als broodbeleg later, maar vandaag heb ik het ook als dressing/eiwitbron gebruikt in mijn pastasalade. Want dit is makkelijk om te maken en is snel klaar, want vandaag was het een feestdag, maar toch veel voorbereidingswerk gehad. Dus heb ik gekozen om iets makkelijks op tafel te toveren.

Voor de pasta heb ik gekozen voor volkoren penne, volkoren natuurlijk vanwege het feit dat het meer vezels bevat. Hierdoor gaat de pastasalade al een stuk meer vullen en dit is zeker een pluspunt. Daarnaast heb ik vandaag ook wat paprika's gegrild als foodprep, hiermee kan ik dan een gegrilde groentesaus maken of kiezen om het op mijn boterham te leggen of verwerken in de pastasalade. Dan nog wat kerstomaatjes toevoegen, rucola en lente-uitjes en je hebt een heerlijke salade.

Ben je niet zo'n fan van de tuinbonenspread of heb je deze niet in huis om de pastasalade te maken? Dan kan je natuurlijk ook altijd voor een alternatief kiezen of dressing, denk hierbij aan:

Hieronder kan je het volledige recept vinden voor de pastasalade. Zeker een aanrader om het eens te proberen. Als je het maakt, laat ons zeker weten wat je ervan vindt en tag ons in het resultaat (instagram: @the_healthy_foodies). 

Pastasalade met tuinbonenspread

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100g volkoren penne
  • 2 paprika's (verschillende kleuren)
  • 1 hand kerstomaten
  • 2 handen rucola
  • 2 lente-uitjes
  • 2 grote eetlepels tuinbonenspread

Bereidingswijze:

  1. Begin met de penne gaar te koken zoals vermeld op de verpakking. Laat deze nadien afkoelen.
  2. Daarna is het grillen van de paprika's aan de beurt. Dit kan in een grillpan of in de oven. Snijd deze in stukken en grill deze dan gaar. Laat de paprika's afkoelen. Nadien kan je de paprika's schillen en in kleine blokjes snijden.
  3. Snijd de kerstomaten in 4 partjes en snijd de lente-uitjes in schijfjes. Was de rucola.
  4. Meng alle groenten en de penne onder elkaar. Doe daarna in kommetjes of bordjes voor elk de helft van de pastasalade. Werk het af met een grote eetlepel tuinbonenspread en geniet ervan!

Smakelijk!