Couscousballetjes met spinazie
24-04-2024
Wanneer het een drukke dag geweest is, zijn gerechten die zowel voedzaam en lekker zijn van onschatbare waarde. Met deze couscousballetjes met spinazie heb ik een recept gevonden dat deze twee elementen perfect combineert.
Waarom is dit gerecht zo'n aanrader? Het past perfect binnen een gebalanceerde levensstijl. Spinazie voegt een frisse smaak toe en is rijk aan voedingsstoffen, terwijl de couscous zorgt voor een aangename textuur. Genieten van elke hap!
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ groentebouillonblokje
- 200 g couscous
- 350 g jonge bladspinazie
- 2 lente-uitjes
- 1 ei
- 150 g verse roomkaas
- 5 el olijfolie
- Peper en zout
- 300 g kerstomaten
- 1 teentje look
- 125 g cashewnoten
- 150 g feta
- 2 el crème fraîche
- 4 el melk
Bereidingswijze:
- Breng 175 ml water aan de kook. Roer er het bouillonblokje doorheen.
- Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon eroverheen. Laat afgedekt 5-10 minuten wellen. Roer de couscous met een vork door en laat afkoelen.
- Was de spinazie. Hak ongeveer een handje spinazie grof.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Kneed de gehakte spinazie, de lente-ui, de couscous, het ei, de verse roomkaas, 1 el olijfolie, zout en peper door elkaar. Maak van het mengsel 8-10 balletjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de kerstomaten en halveer ze.
- Pel de look en hak ze fijn.
- Verdeel de kerstomaatjes, look, de overige spinazie en de cashewnoten over een bakplaat op bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en meng er 2 el olijfolie doorheen.
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven.
- Verhit daarna 2 el olijfolie in een pan. Bak er de balletjes ongeveer 5 minuten per zijde in en houd warm.
- Verbrokkel de feta. Pureer de feta met de crème fraîche en de melk. Verwarm een beetje (niet koken!).
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer alles samen.
Smakelijk!
Ana Lía