Soep

 

Let's keep it cool! Met deze tropische temperaturen is het niet altijd evident om iets gepast te vinden om te eten. Eerlijk gezegd heb ik dan ook gewoon minder honger. Dit is eigenlijk niet zo vreemd want een maaltijd verteren vraagt heel wat energie van ons lichaam. Onze spijsvertering is een belangrijke warmtebron en die extra warmte kunnen we...

Ondanks het mooie weer, had ik toch nog zin in een soepje. Daarom heb ik ervoor gekozen om eens een soepje te maken met de verloren groenten, namelijk aardpeer en pastinaak.

Ik denk dat tomatensoep met balletjes voor bijna iedereen een soep is die ze graag eten. Ik vind het zelf altijd een zeer lekkere soep en deel dan ook met plezier hiervan een receptje. Ik heb vroeger ook al andere receptjes hiervoor gedeeld, maar nog eentje kan natuurlijk geen kwaad. Ik hoop dat je er ook van gaat genieten!

Na de feestdagen hebben we het wel even gehad met zware en vette maaltijden. We willen met nieuwe, goeie moed aan onze voornemens beginnen en misschien kun je hier nog wel wat inspiratie voor gebruiken. Daarom hebben we voor jou dit gerechtje samengesteld.

Zoals jullie al hebben gemerkt zijn wij grote fan van rode bieten! J Deze groente biedt heel veel voordelen voor de gezondheid. Vandaag maakten wij een soepje van rode biet: super simpel en snel klaar.

Ben je nog op zoek naar een voorgerecht voor jouw feestmenu? Zoek dan niet verder, wij maakten een simpel maar feestelijk soepje van prei en kokos. Het is bovendien in een mum van tijd klaar, zo heb je meer tijd om zelf ook te genieten met je gasten!

Soup on the go

26-11-2018

Vorige week hadden we onze infosessie over gezond-tijd op het werk en op school. Tijdens deze workshop hebben we met plezier onze soup on the go voorgesteld. Dit is een mengeling van fijn gesneden groentjes die we dan mengen met een smaakmaker. Je neemt deze mee naar het werk, voegt dan kokend water toe en klaar is de soep. Je...

Broccolisoep

15-11-2018

Deze heerlijk broccolisoep is een aanrader op deze koude dagen. De broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken.

In thema Halloween werd vandaag deze spinnige tomatensoep gemaakt. Eens iets anders dan gewone balletjes in de soep. Zeer eenvoudig klaar te maken en daarbij lekker en gezond! Hoe hebben we dit nu gemaakt?

Pompoensoep

18-11-2016

Iedereen heeft waarschijnlijk zijn eigen recept om pompoensoep te maken. Ik deel hier graag een voorbeeldreceptje. Hopelijk veel kookplezier!