Geroosterde bloemkoolsoep
12-01-2022
Met dit vries weer heb ik altijd zin in soep. Ik heb er voor gekozen om de bloemkool te roosteren om dat dit meer smaak geeft aan de soep. Je hoeft zeker niet te denken dat dit meer tijd in beslag neemt want dat is zeker niet het geval. Deze soep kan je perfect de dag voordien klaarmaken om dan te kunnen mee nemen naar het werk.
Geroosterde bloemkoolsoep
Ingrediënten:
- 2 bloemkolen
- 2 sjalotten
- 4 teentjes look
- tijm
- 1 liter kippenbouillon
- halve citroen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkool in roosjes, de sjalotten in 4 en schil de teentjes look. De teentjes look niet snijden.
- Doe alles op een ovenschaal en meng met de olijfolie kruid alles met peper en zout en doe er enkele takjes tijm bij.
- Steek de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 à 30min op 180°C
- haal de ovenschaal terug uit de oven en verwijder de tijm.
- Doe alles is een kom samen met de kippenbouillon.
- Mix tot je een gladde soep hebt.
- Kruid nog bij indien nodig en voeg er nog wat citroensap bij voor de smaak
Smakelijk!
Lotte