Drankjes

 

Tijd om het weekend in te zetten vind je niet? Naar wekelijkse traditie doen we dat met een heerlijk apéro momentje. Deze week is dit op nieuw met een heerlijke mocktail. Ik maakte deze mocktail door gebruik te maken van de FERM Kombucha mandarin & star anise samen met kokosmelk en citroen en uiteraard veel ijs.⁠

Vorige week maakte ik citroensorbet. Nu had ik nog een overschotje over en dacht ik "waarom maak ik niet eens een cocktail met deze sorbet?' Een geniaal idee, al zeg ik het zelf. Want deze cocktail is een schot in de roos. Ik maakte deze mocktail met mijn zelfgemaakte citroensorbet, kokoswater en FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Nog iemand nood aan een lekker verfrissend drankje middenin een verlengd weekend? Ik alleszins wel. Niet dat ik er echt nood aan had, maar eerder eens zin. Ik maakte deze Mocktail boordevol smaak door gebruik te maken van de FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Het weekend staat voor de deur. Hoog tijd voor een lekker drankje om dit goed in te zetten. Het is soms een hele zoektocht naar een goede alcoholvrije cocktail. Door gebruik te maken van de FERM Kombucha blueberry classic is het minder moeilijk aangezien daar al heel wat smaak inzit.

Het is februari, dus dan is het ook de maand voor Tournée Minérale. Vandaag heb ik daarom voor mijn aperitief nog eens een mocktail gemaakt. Dit is een zeer simpele variant en het is ook zeer snel klaar.

We zitten ondertussen al bijna halfweg de Tournée Minérale. De maand waarin we geen alcohol drinken. Om jullie hierbij te helpen deel ik vandaag een nieuw drankje met jullie. Deze is gemaakt op basis van sinaasappel en limoen. Ik voegde er nog een beetje honing aan toe voor die echte limonade smaak.

Apple fizz

05-02-2021

Vandaag heb ik nog eens een aperitiefje gemaakt die we vorig jaar hebben gedeeld in ons ebook. Want het is weer de maand van Tournée Minérale, dus ik heb deze vanonder het stof gehaald. Zeker omdat ik deze aan het herwerken ben voor dit weekend een nieuwe versie te delen.

Pink latté

15-09-2020

Je ziet steeds vaker hippe koffie of latté versies opduiken in thee- of koffiehuisjes. Er is de dag van vandaag voor elk wat wils en heb je liever zin in een dampend tasje zonder cafeïne dan is deze pink latté op basis van rode biet en melk misschien iets voor jou.

Groene salade

05-08-2020

Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.

Met het mooie weer en aangezien het nu ook het ideale moment is voor rood fruit, voegen we daar deze rode vruchten mocktail aan toe.

Dalgona koffie

05-07-2020

Zoals je misschien al weet, want ik heb het al vaak gezegd, ik ben een echte koffiedrinker. Daarom dat ik na het verschijnen van de verschillende foto's op instagram van de Dalgona koffie het ook niet kon laten om deze ook eens te maken. Gewoon omdat het verfrissend lijkt voor in de zomer en het een andere manier is om nog wat koffie te drinken....

We kunnen nog altijd profiteren van heel wat zon en naast een lekkere BBQ hoort daar ook een verfrissend drankje bij zoals deze zelfgemaakte iced tea met aardbeien.