Drankjes

 

Nu het zonnetje af en toe al eens is komen piepen, kreeg ik weer zin in een lekkere frisse mocktail. Ik ben een echte zonneklopper, en zit dan ook graag met een fris drankje buiten in het zonnetje. Deze mocktail met appelsien en aardbei is hiervoor ideaal. Weinig werk, smaakvol en fris!

Zelf ben ik een grote fan van thee. In de herst en in de winter drink ik het nog regelmatiger dan anders. Meestal na het avondeten, in de zetel met een lekkere warme dampende thee. Om te ontspannen tijdens het lezen van een boek of tv kijken.

Bubble tea

30-09-2023

De laatste tijd heb ik de smaak te pakken van bubble tea. Daarom dacht ik, waarom probeer ik dit niet eens zelf te maken? De parels in de thee heb ik niet zelf gemaakt, deze heb ik aangekocht, maar de thee zelf heb ik wel zelf proberen te maken. Er zijn veel verschillende soorten, dus hieronder geef ik een klein beetje uitleg....

Met dit warme weer kan een lekker fris drankje altijd smaken. En is het niet dubbel zo aangenaam als je het gewoon lekker zelf kan maken? Dat dacht ik ook! Vandaar dit frisse receptje op basis van aardbei en kiwi.

In de zomer drink ik graag eens een verfrissend drankje, en het liefst van al maak ik hierbij ook een gezondere keuze! Toen kwam ik dit receptje voor een aardbeien limonade tegen, en het is zeker mijn go to drankje voor deze zomer!

Februari is de maand waarin Tounée minérale terug van start is gegaan. Daarom heb ik vandaag mij nog eens uitgeleefd om een alcoholvrije mocktail voor jullie te maken. Het is er eentje geworden waarvan je onmiddellijk begint te dromen van de zomer.
​De mocktail wordt gemaakt met pompelmoes en ook met basilicum.

Tijd om het weekend in te zetten vind je niet? Naar wekelijkse traditie doen we dat met een heerlijk apéro momentje. Deze week is dit op nieuw met een heerlijke mocktail. Ik maakte deze mocktail door gebruik te maken van de FERM Kombucha mandarin & star anise samen met kokosmelk en citroen en uiteraard veel ijs.⁠

Vorige week maakte ik citroensorbet. Nu had ik nog een overschotje over en dacht ik "waarom maak ik niet eens een cocktail met deze sorbet?' Een geniaal idee, al zeg ik het zelf. Want deze cocktail is een schot in de roos. Ik maakte deze mocktail met mijn zelfgemaakte citroensorbet, kokoswater en FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Nog iemand nood aan een lekker verfrissend drankje middenin een verlengd weekend? Ik alleszins wel. Niet dat ik er echt nood aan had, maar eerder eens zin. Ik maakte deze Mocktail boordevol smaak door gebruik te maken van de FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Het weekend staat voor de deur. Hoog tijd voor een lekker drankje om dit goed in te zetten. Het is soms een hele zoektocht naar een goede alcoholvrije cocktail. Door gebruik te maken van de FERM Kombucha blueberry classic is het minder moeilijk aangezien daar al heel wat smaak inzit.

Het is februari, dus dan is het ook de maand voor Tournée Minérale. Vandaag heb ik daarom voor mijn aperitief nog eens een mocktail gemaakt. Dit is een zeer simpele variant en het is ook zeer snel klaar.

We zitten ondertussen al bijna halfweg de Tournée Minérale. De maand waarin we geen alcohol drinken. Om jullie hierbij te helpen deel ik vandaag een nieuw drankje met jullie. Deze is gemaakt op basis van sinaasappel en limoen. Ik voegde er nog een beetje honing aan toe voor die echte limonade smaak.