Drankjes

 

Heel veel mensen kijken elk jaar opnieuw uit naar het moment waarop Starbucks hun Pumpkin Spice Latte terug begint te verkopen. Dit maakt het hun best verkopende seizoenskoffie. Ook heel wat mensen in mijn omgeving houden van deze latte. Ik heb hen dan ook verrast met dit kopje boordevol smaak.

Pink latté

15-09-2020

Je ziet steeds vaker hippe koffie of latté versies opduiken in thee- of koffiehuisjes. Er is de dag van vandaag voor elk wat wils en heb je liever zin in een dampend tasje zonder cafeïne dan is deze pink latté op basis van rode biet en melk misschien iets voor jou.

Groene salade

05-08-2020

Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.

Met het mooie weer en aangezien het nu ook het ideale moment is voor rood fruit, voegen we daar deze rode vruchten mocktail aan toe.

Dalgona koffie

05-07-2020

Zoals je misschien al weet, want ik heb het al vaak gezegd, ik ben een echte koffiedrinker. Daarom dat ik na het verschijnen van de verschillende foto's op instagram van de Dalgona koffie het ook niet kon laten om deze ook eens te maken. Gewoon omdat het verfrissend lijkt voor in de zomer en het een andere manier is om nog wat koffie te drinken....

We kunnen nog altijd profiteren van heel wat zon en naast een lekkere BBQ hoort daar ook een verfrissend drankje bij zoals deze zelfgemaakte iced tea met aardbeien.

Om de laatste week van Tournée Minérale in te zetten, sluit ik deze maand af met mijn laatste mocktail receptje. Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken: super-lekker!

Een volgende drankje om je doorheen de maand van Tournée Minérale te helpen. Deze keer koos ik ervoor om appelsap te infuseren met een aantal smaakmakers zoals gember, kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappel.

Zaterdag werd opnieuw het startsignaal gegeven voor een maand zonder alcohol. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat we de komende weken alleen maar water moeten drinken.

Virgin sangria

15-07-2019

Sangria doet mij altijd meteen denken aan de zomer, maar ook aan tuinfeestjes waarbij mijn moeder steeds een grote bowl sangria klaarmaakte. Ik vond het fascinerend om te zien hoe men wijn combineerde met allerlei soorten fruit en daaraan ook nog eens verschillende smaakmakers toevoegde zoals kruidnagel en kaneel. Als kind leek me dit een gekke...

Dat ik zot ben van perziken, dat heb ik natuurlijk al duidelijk gemaakt. Toen heb ik ook vermeldt dat je er een heerlijke waterinfusie van kan maken. Dan begon ik te denken, dat het ook een heerlijke limonade zou zijn.