Drankjes

 

Februari is de maand waarin Tounée minérale terug van start is gegaan. Daarom heb ik vandaag mij nog eens uitgeleefd om een alcoholvrije mocktail voor jullie te maken. Het is er eentje geworden waarvan je onmiddellijk begint te dromen van de zomer.
​De mocktail wordt gemaakt met pompelmoes en ook met basilicum.

Tijd om het weekend in te zetten vind je niet? Naar wekelijkse traditie doen we dat met een heerlijk apéro momentje. Deze week is dit op nieuw met een heerlijke mocktail. Ik maakte deze mocktail door gebruik te maken van de FERM Kombucha mandarin & star anise samen met kokosmelk en citroen en uiteraard veel ijs.⁠

Vorige week maakte ik citroensorbet. Nu had ik nog een overschotje over en dacht ik "waarom maak ik niet eens een cocktail met deze sorbet?' Een geniaal idee, al zeg ik het zelf. Want deze cocktail is een schot in de roos. Ik maakte deze mocktail met mijn zelfgemaakte citroensorbet, kokoswater en FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Nog iemand nood aan een lekker verfrissend drankje middenin een verlengd weekend? Ik alleszins wel. Niet dat ik er echt nood aan had, maar eerder eens zin. Ik maakte deze Mocktail boordevol smaak door gebruik te maken van de FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Het weekend staat voor de deur. Hoog tijd voor een lekker drankje om dit goed in te zetten. Het is soms een hele zoektocht naar een goede alcoholvrije cocktail. Door gebruik te maken van de FERM Kombucha blueberry classic is het minder moeilijk aangezien daar al heel wat smaak inzit.

Het is februari, dus dan is het ook de maand voor Tournée Minérale. Vandaag heb ik daarom voor mijn aperitief nog eens een mocktail gemaakt. Dit is een zeer simpele variant en het is ook zeer snel klaar.

We zitten ondertussen al bijna halfweg de Tournée Minérale. De maand waarin we geen alcohol drinken. Om jullie hierbij te helpen deel ik vandaag een nieuw drankje met jullie. Deze is gemaakt op basis van sinaasappel en limoen. Ik voegde er nog een beetje honing aan toe voor die echte limonade smaak.

Apple fizz

05-02-2021

Vandaag heb ik nog eens een aperitiefje gemaakt die we vorig jaar hebben gedeeld in ons ebook. Want het is weer de maand van Tournée Minérale, dus ik heb deze vanonder het stof gehaald. Zeker omdat ik deze aan het herwerken ben voor dit weekend een nieuwe versie te delen.

Pink latté

15-09-2020

Je ziet steeds vaker hippe koffie of latté versies opduiken in thee- of koffiehuisjes. Er is de dag van vandaag voor elk wat wils en heb je liever zin in een dampend tasje zonder cafeïne dan is deze pink latté op basis van rode biet en melk misschien iets voor jou.

Door de warmte moeten we natuurlijk veel water drinken, zodat we zeker niet uitdrogen. Water op zich vind ik zelf nooit echt een probleem, maar soms heb ik ook gewoon eens zin in iets anders. Daarom dat ik graag eens siropen maken zodat ik deze kan gebruiken om mijn water een extra toets te geven.

Groene salade

05-08-2020

Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.

Met het mooie weer en aangezien het nu ook het ideale moment is voor rood fruit, voegen we daar deze rode vruchten mocktail aan toe.