Pompelmoes mocktail

19-02-2021

Het is februari, dus dan is het ook de maand voor Tournée Minérale. Vandaag heb ik daarom voor mijn aperitief nog eens een mocktail gemaakt. Dit is een zeer simpele variant en het is ook zeer snel klaar.

Het enige wat misschien wat langer duurt is het infuseren van het water. Aangezien we dit wel eventjes moeten laten trekken, want anders heb je er natuurlijk geen smaak in. Op zich vind ik spuitwater met rozemarijn ook wel lekker, maar in mijn ogen is het voornamelijk de combo met pompelmoes die het hem doet.

Door het aan te lengen met het water, zorg je voor een andere smaaksensatie, bubbels en natuurlijk zit er dan ook maar 1 stuk fruit in je glas. Dit betekent dan ook maar de suikers van 1 stuk fruit, anders zou dit soms snel duren oplopen.

Voor mij zijn deze momentjes momenteel echt wel belangrijk, omdat dit toch een beetje het gevoel geeft dat er een verschil is tussen week en weekend. Want door de f*ck corona, is het soms moeilijk om ontspanning te vinden. En ik wil natuurlijk dan ook vaak eens kiezen voor een alcoholvrij alternatief.

Pompelmoes mocktail

Ingrediënten (voor 1 mocktail):

  • 1 pompelmoes
  • 100ml spuitwater
  • 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

  1. Begin met je spuitwater te infuseren. Door 3 takjes rozemarijn in het spuitwater te stoppen en zo de smaak erdoor te laten opnemen. Laat dit minstens 1 uur trekken.
  2. Pers de pompelmoes en doe het sap van de pompelmoes in een mooi glas. Werk dit af met het geïnfuseerde spuitwater en werk af met een takje rozemarijn.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?