Citroensorbet Mocktail

21-05-2021

Vorige week maakte ik citroensorbet. Nu had ik nog een overschotje over en dacht ik "waarom maak ik niet eens een cocktail met deze sorbet?' Een geniaal idee, al zeg ik het zelf. Want deze cocktail is een schot in de roos. Ik maakte deze mocktail met mijn zelfgemaakte citroensorbet, kokoswater en FERM Kombucha ginger & lemongrass.⁠

Kennen jullie Kombucha al? Kombucha is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van thee. In BelgIë hebben wij FERM die op basis van dit proces zijn drankjes maakt. Hun naam, FERM is dan ook afkomstig van 'fermentatie' maar evengoed van het Nederlandse woord 'ferm'. Het is een Belgisch bedrijf dat is opgericht in 2016.

Je kan het gamma van @fermkombucha vinden op hun website. Wens je deze mocktail eens na te maken? Dan kan je gebruik van de code 'healthyfoodies15' en krijg 15% korting op je aankoop op hun website. ⁠

Citroensorbet Mocktail

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 eetlepel kokoswater 
  • 1/4de limoen
  • ijsblokken 
  • FERM Kombucha ginger & lemongrass
  • 1 bol zelfgemaakte citroensorbet
  • Munt (voor de afwerking)

Bereidingswijze

  1. Pers de limoen uit in een glas en voeg het kokoswater toe. 
  2. Vul het glas met ijsblokken en overgiet met FERM Kombucha ginger & lemongrass. 
  3. Leg bovenop het glas een bol zelfgemaakte citroensorbet en werk af met limoen en munt.