Appel-gember punch

10-02-2020

Een volgende drankje om je doorheen de maand van Tournée Minérale te helpen. Deze keer koos ik ervoor om appelsap te infuseren met een aantal smaakmakers zoals gember, kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappel.

Op die manier krijg je een heerlijk, winterse en kruidige basis om een mocktail te maken. Ik ben zelf niet zo'n zoetebekje en appelsap vind ik dan ook vaak veel te zoet smaken. Door een sterk smakende infusie te maken van de appelsap, kan ik ze nadien aanlengen met (bruisend) water en krijg ik toch nog steeds een smaakvolle drank zonder al te zoet te smaken.

Het idee achter dit drankje is vooral de kruidige basis die moet dienen als smaakmaker en niet zozeer de suiker.

Appel-gember punch

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 cm gember
  • 750 ml troebel appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijsjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 groene appel
  • Ijsblokjes
  • Bruisend water

    Bereidingswijze

    1. Snijd de gember in schijfjes.
    2. Doe ze samen met de appelsap, kaneelstok, steranijs en kruidnagel in een kookpot en breng aan de kook gedurende een 10-tal minuten.
    3. Voeg enkele stukjes sinaasappelschil toe en laat mee koken.
    4. Laat het mengsel nadien afkoelen en zet in de koelkast tot het door en door koud heeft.
    5. Serveer in een glas samen met een schijfje groene appel en een schijfje sinaasappel en leng aan met bruiswater.

    Geniet ervan!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?