Tussendoortjes

 

Het is zondag, en dan weten je het misschien al, maar dan sta ik graag in de keuken te bakken. Vandaag toch iets minder tijd dan anders, waardoor ik ervoor koos om voor iets snel te kiezen. Om deze koekjes te maken, heb je slechts 4 ingrediënten nodig: banaan, bloem, havermout en bakpoeder.

Het klinkt misschien zeer eenvoudig, maar deze komkommer gevuld met wat tonijn op smaak gebracht met mosterd, yoghurt en kruiden, is ideaal als tussendoortje. Het klinkt misschien wat droog, maar wacht maar tot je deze eens zelf geprobeerd hebt!

Een tijdje geleden maakte ik bolletjes van rijstwafels, pindakaas en chocolade. Ik vind die bolletjes overheerlijk en ideaal als tussendoortje, waardoor ik dacht om nog eens iets gelijkaardigs te maken.

Fruit ijsjes

08-07-2023

Een tijdje terug heb ik een punch gemaakt met aardbei en kiwi. Op het einde van de dag bleef er nog een beetje van de punch over, en ik vond het zo zonde om weg te gieten. Daarom heb ik het nog snel in de blender gedaan, met een klein beetje extra bruine suiker, en deze smoothie in ijsvormpjes gegoten...

Ben je soms wat inspiratieloos voor een tussendoortje? Of begin je andere tussendoortjes al een beetje beu te worden? En ben je toch wel fan van een tussendoortje met een beetje chocolade? Dan heb ik een heerlijk nieuw receptje klaar staan voor jou!

Het is zondag, en bij ons is dit vaak bakdag! Vandaag had ik het idee om nog eens iets speciaals te bakken voor het ontbijt. Als ik ergens ga gaan brunchen, dan eet ik vaak mini pannenkoekjes. Dus waarom zou ik ze niet eens zelf maken?

Soms is het moeilijk om te weten wat je nu mag eten als een gezond tussendoortje. Naast het kiezen voor een stuk fruit, wat rauwkost, verse soep of een yoghurt, maak ik ook graag eens zelf een klein tussendoortje. Vandaag had ik nog eens zin in deze lekkere pindakaas-havermout koekjes. Mega simpel en lekker, in 15 minuten kan...

Op zondag maak ik soms graag eens een specialer en uitgebreider ontbijt. Onlangs kwam ik op het idee om eens havermout pannenkoekjes te maken, en ze waren overheerlijk! Bovendien zijn ze makkelijk om te maken én gezond!

Deze lekkere smoothie zit boordevol prebiotica en probiotica. Zij bieden ondersteuning voor een gezond darmsysteem. De prebiotica vormen een bron van voeding voor de goede bacteriën in onze darmen en stimuleren zo de groei en/of activiteit. Probiotica zijn goede bacteriën die zorgen voor een goede darmflora, spijsvertering, stoelgang en...

Heb je soms nood aan een tussendoortje, maar heb je geen inspiratie meer om iets gezond in elkaar te toveren? Dan hebben wij voor jou een nieuw gezond snack idee! Snel gemaakt en overheerlijk.

Deze appelschijfjes met pindakaas zijn een snelle en leuke snack. De mix van gezonde vetten en koolhydraten maakt van deze schijfjes het perfecte tussendoortje om binnen enkele minuten klaar te hebben. Bovendien zullen ze ook het snakken naar iets zoet doen stillen.

Een vraag die vaak gesteld wordt: Hoe krijg je zoete aardappel frietjes krokant?? I got you! Dit is een eenvoudig recept en ik maak ze vaak nog iets gezonder door ze te combineren met wortel, maar je kan zeker ook een van de twee gebruiken. Ideaal als een kleine snack of als alternatief voor gewone frietjes. Ik serveer ze...