Tussendoortjes

 

Vanille cake

02-06-2024

Vandaag wil ik een recept met jou delen dat me altijd opvrolijkt, vooral op regenachtige dagen zoals de afgelopen periode. Het is een klassieke vanille cakeeenvoudig, maar oh zo heerlijk. Terwijl ik naar de druppels luister die zachtjes tegen het raam tikken, brengt het bakken van deze cake me een gevoel van warmte en nostalgie.

Eet je graag eens een tussendoortje met chocolade? Maar maak je dit zelf graag eens omdat je dan weet wat erin zit? Dan ben je hier bij The Healthy Foodies aan het juiste adres! Op de website kan je al verschillende tussendoortjes terugvinden, en daar voeg ik vandaag graag nog eentje extra aan toe!

Uit ervaring weet ik dat ik niet super goed ben in pannenkoeken bakken. Op de een of andere manier mislukken ze altijd (zeker de eerste, maar dat is blijkbaar normaal haha!)

Het is zondag, en dan weten je het misschien al, maar dan sta ik graag in de keuken te bakken. Vandaag toch iets minder tijd dan anders, waardoor ik ervoor koos om voor iets snel te kiezen. Om deze koekjes te maken, heb je slechts 4 ingrediënten nodig: banaan, bloem, havermout en bakpoeder.

Het klinkt misschien zeer eenvoudig, maar deze komkommer gevuld met wat tonijn op smaak gebracht met mosterd, yoghurt en kruiden, is ideaal als tussendoortje. Het klinkt misschien wat droog, maar wacht maar tot je deze eens zelf geprobeerd hebt!

Een tijdje geleden maakte ik bolletjes van rijstwafels, pindakaas en chocolade. Ik vind die bolletjes overheerlijk en ideaal als tussendoortje, waardoor ik dacht om nog eens iets gelijkaardigs te maken.

Fruit ijsjes

08-07-2023

Een tijdje terug heb ik een punch gemaakt met aardbei en kiwi. Op het einde van de dag bleef er nog een beetje van de punch over, en ik vond het zo zonde om weg te gieten. Daarom heb ik het nog snel in de blender gedaan, met een klein beetje extra bruine suiker, en deze smoothie in ijsvormpjes gegoten...

Ben je soms wat inspiratieloos voor een tussendoortje? Of begin je andere tussendoortjes al een beetje beu te worden? En ben je toch wel fan van een tussendoortje met een beetje chocolade? Dan heb ik een heerlijk nieuw receptje klaar staan voor jou!

Het is zondag, en bij ons is dit vaak bakdag! Vandaag had ik het idee om nog eens iets speciaals te bakken voor het ontbijt. Als ik ergens ga gaan brunchen, dan eet ik vaak mini pannenkoekjes. Dus waarom zou ik ze niet eens zelf maken?

Soms is het moeilijk om te weten wat je nu mag eten als een gezond tussendoortje. Naast het kiezen voor een stuk fruit, wat rauwkost, verse soep of een yoghurt, maak ik ook graag eens zelf een klein tussendoortje. Vandaag had ik nog eens zin in deze lekkere pindakaas-havermout koekjes. Mega simpel en lekker, in 15 minuten kan...

Op zondag maak ik soms graag eens een specialer en uitgebreider ontbijt. Onlangs kwam ik op het idee om eens havermout pannenkoekjes te maken, en ze waren overheerlijk! Bovendien zijn ze makkelijk om te maken én gezond!

Deze lekkere smoothie zit boordevol prebiotica en probiotica. Zij bieden ondersteuning voor een gezond darmsysteem. De prebiotica vormen een bron van voeding voor de goede bacteriën in onze darmen en stimuleren zo de groei en/of activiteit. Probiotica zijn goede bacteriën die zorgen voor een goede darmflora, spijsvertering, stoelgang en...