Gevulde mini pannenkoekjes

28-05-2023

Het is zondag, en bij ons is dit vaak bakdag! Vandaag had ik het idee om nog eens iets speciaals te bakken voor het ontbijt. Als ik ergens ga gaan brunchen, dan eet ik vaak mini pannenkoekjes. Dus waarom zou ik ze niet eens zelf maken?

Dit is een zeer gemakkelijk en snel receptje om zelf mini pancakes op tafel te toveren. Bovendien zijn ze ook gezond! Ze worden gemaakt met haverbloem, Griekse yoghurt, eieren en gevuld met banaan & aardbeien.

Ze zijn ideaal om te serveren bij een gezellig brunch, of als tussendoortje of als ontbijt met wat extra vers fruit erbij. Genoeg reden dus om ze eens te maken! 

Ingrediënten voor 15 pannenkoekjes: 

  • 80 g haverbloem
  • 180 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille suiker
  • Agavesiroop (optioneel, om het zoeter te maken)
  • Banaan
  • Aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, yoghurt, eieren, bakpoeder, vanille en ahornsiroop in een keukenmachine of mixer.
  2. Snijd de banaan en aardbeien in schijfjes.
  3. Meng de banaan en aardbeien door het pannenkoeken beslag.
  4. Bak ze per schuifje fruit met het pannenkoeken beslag in een pan in een klein beetje vetstof.
  5. Serveer met vers fruit en nog wat ahornsiroop.

Smakelijk! 

Ana Lía