Tips en tricks

 

Op maandag 3 juni ging de infoavond over sportvoeding door, gegeven door de stagiaire Jacintha. Vele mensen weten niet wat en wanneer ze moeten eten voor, tijdens en na het sporten. In de presentatie werd hier meer duidelijk over gegeven met praktische voorbeelden. De belangrijkste aandachtspunten kunnen jullie hier terugvinden.

De term kanker verwijst naar een groep ziektes met een ongecontroleerde celdeling en verspreiding van abnormale cellen in het lichaam.

Op maandag 11 maart was op de praktijk in Gent een infoavond rond voedselallergieën. Deze werd gegeven door onze stagiaire Emma Zwaenepoel. Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn maar graag willen weten wat er gezegd werd, is hier een samenvatting.

Het nieuwe jaar is begonnen en traditioneel gezien zijn er dan ook veel mensen die goede voornemens maken. Sommige van deze voornemens zijn kleine en andere zeer groot. Sowieso willen we allemaal voornemens opstellen die we ook kunnen behalen, want als we al op voorhand weten dat het niet gaat lukken, is het moeilijk om er mee te starten....

Nu Sinterklaas voorbij is, kan de kerstperiode officieel beginnen. Joepie! Voor veel mensen staat de kerstperiode gelijk aan veel eten. De uitgebreide feestmenu's zijn echter niet bepaald gezond. Om jullie de extra kerstkilo's te besparen, hebben wij enkele tips om toch gezond te genieten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Sinterklaas

29-11-2018

De Sint heeft zijn intrede in Antwerpen en gedaan en zal bij ieder kindje langskomen met veel cadeaus. Deze periode staat ook gelijk aan veel chocolade en suikerrijke koekjes. Wij zullen jullie een aantal tips geven om deze periode zo gezond mogelijk door te komen.

Vandaag is het Wereld Diabetesdag. Diabetes, de ziekte die ongeveer 1 op de 12 Belgen heeft. En de voorspellingen zien er niet goed uit, tegen 2030 zal dat 1 op de 10 zijn. Op wereldschaal hebben meer dan 425 miljoen mensen diabetes. Daarvan kan jij iemand zijn, want 1 op de 2 mensen die momenteel met type 2-diabetes leven is...

Food preppen

10-11-2018

Food preppen is tegenwoordig de nieuwe hype maar ook ontzettend handig. Food preppen is eigenlijk letterlijk je eten bereiden. Het zorgt ervoor dat je eten in een grotere hoeveelheid klaar kan maken of dat je voor een hele week eten klaarmaakt. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd zelfs tijdens een drukke dag. Heel veel drukke mensen bereiden ook...

Vaak worden deze 2 begrippen niet in dezelfde zin gebruikt, want heel veel mensen voelen zich slecht in hun vel. In dit blogbericht willen we eens bekijken hoe deze 2 samenhangen en hoe we ons gewicht kunnen bekijken. Want laat ons eerlijk zijn het getal dat op de weegschaal staat zou niet mogen bepalen hoe wij ons voelen.