Framboos-chocolade bolletjes

22-07-2023

Een tijdje geleden maakte ik bolletjes van rijstwafels, pindakaas en chocolade. Ik vind die bolletjes overheerlijk en ideaal als tussendoortje, waardoor ik dacht om nog eens iets gelijkaardigs te maken.

Deze keer heb ik de bolletjes gemaakt met frambozen, kokosnoot, agavesiroop en zwarte chocolade. Ook deze zijn ideaal als tussendoortje en bovendien lekker fris voor op zomerse dagen! Als dessert of voor bij de koffie/thee presenteren deze bolletjes bovendien ook zeer mooi! 

Ingrediënten voor ± 12 bolletjes: 

  • 125 bevroren frambozen
  • 180 g geraspte kokosnoot
  • 2 el agavesiroop
  • 100 g zwarte chocolade

Bereidingswijze: 

  1. Doe de frambozen, geraspte kokosnoot en agavesiroop in een blender of keukenrobot en mix tot een geheel.
  2. Maak bolletjes. Tip: probeer dit snel te doen want de frambozen zullen beginnen smelten.
  3. Leg ze op een plaat bedekt met bakpapier.
  4. Leg ze in de diepvries voor ongeveer 30 minuten.
  5. Smelt na een halfuur de zwarte chocolade. Dip de bolletjes een voor een in de chocolade.
  6. Zet nog even in de frigo tot de chocolade hard geworden is.

Smakelijk! 

Ana Lía