Vanille cake

02-06-2024

Vandaag wil ik een recept met jou delen dat me altijd opvrolijkt, vooral op regenachtige dagen zoals de afgelopen periode. Het is een klassieke vanille cakeeenvoudig, maar oh zo heerlijk. Terwijl ik naar de druppels luister die zachtjes tegen het raam tikken, brengt het bakken van deze cake me een gevoel van warmte en nostalgie.

Waarom vanille cake? Nou, er is iets bijzonders aan de eenvoudige, pure smaak van vanille die me altijd terugbrengt naar mijn kindertijd. De geur die door het huis zweeft wanneer de cake in de oven staat, is gewoonweg onweerstaanbaar. En eerlijk gezegd, wat is er nu beter dan een stukje zachte, luchtige vanille cake op een druilerige dag? Het is de perfecte metgezel voor een warme kop thee of koffie.  

Ingrediënten voor 1 cake:

 • 240 g boter 
 • 240 g boter of margarine (+ om in te vetten) 
 • 280 g zelfrijzend bakmeel 
 • 1 zakje vanille suiker
 • Snuifje zout 
 • 4 eieren 

Bereidingswijze: 

 1. Verwarm de oven op 175 °C. 
 2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat de cake er makkelijker uit na het bakken. 
 3. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. 
 4. Mix een voor een de eieren er door. 
 5. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout er bij. 
 6. Spatel of mix nog een keer goed door. 
 7. Doe het cakebeslag in de bakvorm. 
 8. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?