Zelfgemaakte koekjes met banaan en chocolade

21-01-2024

Het is zondag, en dan weten je het misschien al, maar dan sta ik graag in de keuken te bakken. Vandaag toch iets minder tijd dan anders, waardoor ik ervoor koos om voor iets snel te kiezen. Om deze koekjes te maken, heb je slechts 4 ingrediënten nodig: banaan, bloem, havermout en bakpoeder.

Je kan deze koekjes perfect in een grote hoeveelheid maken om te bewaren voor de rest van de week. Ze zijn een lekker tussendoortje, maar kunnen soms ook eens dienen als ontbijt op drukke ochtenden. Je kan ze ook verkruimelen om 's ochtends als soort van granola toe te voegen aan wat yoghurt met fruit. 

Ingrediënten voor ongeveer 10 koekjes:

  • 3 bananen (beter geen onrijpe)
  • 30 g bloem
  • 160 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Donkere chocolade stukjes

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plet de bananen in een ruime kom.
  3. Voeg de havermout, de bloem en de bakpoeder toe aan de bananen.
  4. Mix tot een egale massa.
  5. Smelt 50 g zwarte chocolade. Meng de chocolade onder het geheel.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Verdeel het deeg ongeveer in 10, en vorm er koekjesvormpjes mee op het bakpapier.
  8. Bak ze in de oven voor 10-12 minuten.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?