Yoghurt-chocolade bites
Eet je graag eens een tussendoortje met chocolade? Maar maak je dit zelf graag eens omdat je dan weet wat erin zit? Dan ben je hier bij The Healthy Foodies aan het juiste adres! Op de website kan je al verschillende tussendoortjes terugvinden, en daar voeg ik vandaag graag nog eentje extra aan toe!
Deze yoghurt-chocolade bites zijn lekker verfrissend, maar zeer eenvoudig om te maken! Je hoeft enkel maar de yoghurt, pindakaas en maple siroop of honing met elkaar te mengen. Dit verdelen over verschillende hoopjes en even in de diepvries zetten. Daarna hoef je dit enkel nog in gesmolten chocolade te draaien en klaar is kees!
Ingrediënten:
- 240 g Griekse yoghurt
- 3 el pindakaas
- 1 el maple siroop of honing
- 100 g zwarte chocolade
- Handje pindanoten
Bereidingswijze:
- Meng de yoghurt, pindakaas en maple siroop/honing met elkaar.
- Schep hiervan hoopjes op een bord op bakpapier. De grootte kan je hier zelf kiezen, afhankelijk van je eigen voorkeur.
- Zet deze in de diepvries voor minstens 2-3 uur.
- Smelt daarna de zwarte chocolade in de microgolfoven.
- Dip de bites in de gesmolten chocolade tot ze volledig bedekt zijn.
- Bewaar de bites in de diepvries. Om op te eten laat je ze best 15 minuten ontdooien.
- Serveer ze met wat fijngehakte pindanootjes en grof zeezout.
Smakelijk!
Ana Lía