Mandarijn, steranijs en kokos mocktail

28-05-2021

Tijd om het weekend in te zetten vind je niet? Naar wekelijkse traditie doen we dat met een heerlijk apéro momentje. Deze week is dit op nieuw met een heerlijke mocktail. Ik maakte deze mocktail door gebruik te maken van de FERM Kombucha mandarin & star anise samen met kokosmelk en citroen en uiteraard veel ijs.⁠

Kombucha is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van thee. De naam FERM is dan ook afkomstig van 'fermentatie' maar evengoed van het Nederlandse woord 'ferm'. Het is een Belgisch bedrijf dat is opgericht in 2016. En onder het motto koop lokaal hebben wij beslist om er eens een drankje mee te maken. ⁠⁠

Je kan het gamma van @fermkombucha vinden op hun website. Wens je deze mocktail eens na te maken? Dan kan je gebruik van de code 'healthyfoodies15' en krijg 15% korting op je aankoop op hun website. ⁠

Mandarijn, steranijs en kokos mocktail

Benodigdheden:

  • 1/4 citroen
  • 1 tl honing
  • ijsblokken
  • 20 ml kokoswater
  • 50ml FERM Kombucha mandarin & star anise
  • Munt

Bereiding:

  1. Perse de citroen uit in een glas en meng dit met de honing.
  2. Vul het glas met ijsblokken.
  3. Overgiet met het kokoswater
  4. Vul het glas met FERM Kombucha mandarin & star anise.
  5. Werk af met citroen en munt.

Groeten,

Wout


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?