Broccolisoep

23-02-2022

​Het is koud buiten, daarom drink ik heel graag soep. Niet alleen omdat het gezellig en warm is, maar het is voor mij ook een manier om genoeg groenten binnen te hebben bij mijn boterham maaltijd.

​Het is ook een ideale manier om groenten te verwerken die al een tijdje in de frigo liggen. Ik koos ervoor om soep te maken op basis van broccoli, courgette en een klein beetje kokosmelk. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • broccoli
  • 1 courgette
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 g

  • 700 ml kraanwater

Bereidingswijze:

1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de courgette en snijd in blokjes.

2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. 

3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli.

Smakelijk! 

Amélie 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?