Rode biet-kokossoep

19-10-2020

Soep van rode biet, je zou er misschien niet meteen aan denken maar ook daarvoor kun je rode biet zeker gebruiken. In de Russische eetcultuur is het zelfs een klassieker, genaamd borsjt.

Mijn versie is er eentje met rode biet, appelazijn, gember en kokosmelk. Deze laatste verzacht de aardse smaak van de rode biet wat.

Rode biet-kokossoep

Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 1 grote ui
    • 2 teentjes look
    • 2 grote rode bieten
    • 1,4 l groentebouillon
    • 3 el appelazijn of witte wijn azijn
    • 3 cm gember
    • komijn
    • peper en zout
    • 200 ml kokosmelk
    • limoensap
    • verse koriander

      Bereidingswijze

      1. Verwarm een pot met olijfolie.
      2. Snijd de look, ui en gember fijn en stoof gedurende enkele minuten aan samen met de komijn.
      3. Snijd de bieten in stukjes en voeg toe aan de kookpot samen met de azijn, groentebouillon en het sap van een halve limoen. Laat gedurende 10 à 15 koken op een zacht vuur.
      4. Voeg  kokosmelk toe en kruid af naar smaak met peper en zout. Blend de soep tot een glad geheel.
      5. Serveer met verse koriander.

      Laat het smaken!

      Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?