Butternut-knolseldersoep

13-11-2019

Het is weer de tijd van het jaar voor soep (al mag je dat van mij gerust het hele jaar rond eten). Voor mij hoort soep ook zo'n beetje onder de noemer comfort food aangezien het je lekker kan verwarmen op koude dagen.

Daarnaast is soep een absolute topper als het aankomt op het verwerken van restje groenten. Zo is deze soep eigenlijk ook ontstaan. We hadden op de praktijk nog een stuk butternut over en een halve knolselder en om te voorkomen dat ze zouden slecht worden, hebben we ze in de soep gedraaid met kurkuma en paprikapoeder.

Aangezien ik graag ook wat bite heb bij m'n soep, heb ik pompoenpitjes geroosterd in een pan. Dan worden ze extra crunchy en hebben ze ook net wat meer smaak. Deze voegde ik toe samen met een restje kip die ik nog in de koelkast liggen had.

Butternut-knolseldersoep

Ingrediënten

  • 400 g butternut
  • 200 g knolselder
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • Kurkuma
  • Paprika
  • 1 l bouillon (groenten, kip...)

    Bereidingswijze

    1. Schil de knolselder, butternut en ui en snijd ze in blokjes.
    2. Doe de olie in een pot en verwarm. Stoof de ui enkele minuten aan tot ze glazig is.
    3. Voeg nu de butternut en knolselder toe en stoof even mee samen met wat kurkuma en paprika.
    4. Giet de bouillon erover en kook de groenten gaar zijn en mix vervolgens.

    Serveer eventueel met wat stukje (gerookte) kip en geroosterde pompoenpitten.

    Smakelijk!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?