Geroosterde paprikasoep

06-11-2019

Ik had een hele hoop paprika's liggen, vond ik dit het ideale moment om nog eens een soepje te maken. Als ik wat meer tijd heb, dan kies ik om mijn paprika's eerst te roosteren voordat ik er soep van maak. Waarom? Omdat dit ervoor zorgt dat ik ze gemakkelijk kan schillen (dus geen velletjes in mijn gemixte soep en ook makkelijk verteerbaar) en daarnaast zorgt het ervoor dat de paprika's overheerlijk zoet smaken.

De soep op zich is dan wel zeer gemakkelijk, je snijdt de gepelde en geroosterde paprika's in stukken. Snippert er een ajuintje bij en bakt dit samen eventjes aan en dan groentebouillon toevoegen. Als het geheel klaar is, dan kan je ervoor kiezen om deze soep te mixen en dan heb je een heerlijk soepje om op te eten.

Omdat het roosteren van de paprika's eventjes duurt en ik er ook een hele hoop heb liggen, heb ik een grote hoeveelheid soep gemaakt. Jammer genoeg heb ik niet genoeg plaats in mijn diepvries om deze allemaal op te slaan, dus heb ik ervoor gekozen om deze in te maken. We hebben toffe weckpotten met onze naam op (zie foto) en deze heb ik eerst gesteriliseerd en daar dan de kokende soep in gegoten. Nadien onmiddellijk dichtdoen zodat deze kunnen vacuüm trekken en dan kan ik ze bijna 6 maand bewaren. Ik ga er dus nog lang van kunnen genieten.

Vandaag heb ik de soep gegeten als tussendoortje, want ik ben een echte koukleum (ik dacht dat dit koudekleum werd geschreven, maar werd fout aangeduid) en ben dus constant op zoek naar warmte. Een tasje opwarmen en dan garneren met een beetje hartige granola, instant warmte en ook een voldaan gevoel. Ik hoop dat ik de resterende potten nog eventjes kan bewaren en ze niet in 1 week opdrink.

Geroosterde paprikasoep

Ingrediënten:

 • 4 rode paprika's
 • 1 ajuin
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 liter groentebouillon

Bereidingswijze:

 1. Snijd de paprika's in 2 en verwijder de pitjes.
 2. Leg de paprika's op een rooster of een ovenschaal en rooster ze onder de grill van de oven totdat het vel bruin-zwart wordt.
 3. Haal de paprika's uit de oven en laat eventjes afkoelen.
 4. Schil de paprika's en snijd nadien in blokjes.
 5. Snipper de ajuin.
 6. Doe de olijfolie in een pot en fruit hierin de ajuin. Voeg nadien de paprikablokjes toe en laat deze gedurende 5 minuten meepruttelen.
 7. Blus met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.
 8. Kook totdat je groenten gaar zijn (afhankelijk van hoe groot je blokjes gesneden zijn).
 9. Mix het geheel totdat je een gladde soep hebt.
 10. Dien op en geniet ervan!

SMAKELIJK!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?