Goulashsoep

17-12-2020

Het is winter en het is koud, dat is eigenlijk echt niets voor mij. Dus daarom dat ik voor deze avond gekozen heb om iets te maken dat me eens volledig gaat opwarmen van vanbinnen uit. Ik heb vandaag een maaltijdsoep gemaakt, namelijk een goulashsoep.

Eigenlijk ken ik enkel goulashsoep van de reizen naar Oostenrijk om te gaan skiën. En als het ergens echt koud is, dan is het toch daar. En op die momenten smaakt een goulashsoep mij enorm, dus ik heb het nu eens zelf geprobeerd.

Het is een vegetarische variant geworden en als je het aan het maken bent is het belangrijk om bij te kruiden naar smaak. Het is echt de bedoeling dat je voldoende kruiden gebruikt en dan voornamelijk paprika, want dit zorgt voor de smaaksensatie. Het bevat aardappelen en een hele hoop groenten en het heeft mij enorm gesmaakt.

Hopelijk kan je er ook van genieten!

Goulashsoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 8 à 10 krielaardappelen
  • 2 wortels
  • 1l groentebouillon
  • 1 klein blikjes tomatenpuree
  • Kruiden: paprika, gerookte paprika, karwijzaad (gemalen), zout, peper, chilipeper, tijm
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Begin met de ajuin en de look fijn te snipperen en deze lichtjes aan te bakken in de olie. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in kleine blokjes en voeg ze toe en bak mee aan. Snijd dan de paprika's in blokjes en voeg deze toe en bak aan. Als laatste snijd je de tomaten in blokjes en voeg je deze toe aan de pot.
  2. Laat de groenten gedurende een 2-tal minuten bakken en voeg dan de tomatenpuree toe en de kruiden. Laat nog eventjes bakken.
  3. Snijd de krielaardappelen in blokjes en voeg deze ook toe en blus dan het geheel met de groentebouillon. Laat het geheel koken gedurende een 20-tal minuten zodat de aardappelen en de groenten gaar zijn. Kruid eventueel nog verder af met bovenstaande kruiden.
  4. Werk af met wat fijngesnipperde bladpeterselie en dien op.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?