Thaïse kippensoep

16-11-2020

Een tas dampende soep terwijl het buiten koud is, dat is iets wat me altijd wel kan smaken! Vandaag heb ik daarom nog eens een maaltijdsoep gemaakt en het is er eentje die je ook kan zien als een smaakbom. Ik heb gekozen om een Thaïse kippensoep te maken.

Het is eigenlijk een zeer gemakkelijke soep om te maken. Je kiest zelf welke groenten je erbij doet, ik heb vandaag gekozen voor champignons, wortel, selder en nog veel meer. Natuurlijk vind je er ook kip in, maar ook groentebouillon, rijst en kokosmelk. Als smaakmaker heb ik currypasta gebruikt om het geheel op smaak te brengen. Niet te veel, want het moet geen kip curry worden.

Het leuke aan deze soep is dat het een echte maaltijdsoep is en zeker voldoende gaat vullen. Nu dat de dagen aan de ene kant korter, maar ook kouder worden is dit voor mij de beste maaltijd om te eten. Want ik krijg het er instant warm van en het geeft me een gevoel van comfort. Hopelijk vind je het ook overheerlijk!

Thaïse kippensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 kippenfilets
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 3 wortels
  • 10 champignons
  • 1/2 chilipeper
  • 4 stengels selder
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 lente-uitjes
  • 100g rijst
  • 200ml kokosmelk
  • 800ml groentebouillon

Bereidingswijze:

  1. Begin met de groenten door deze te wassen en allemaal in blokjes te snijden. De ajuin en de look versnipper je en de lente-uitjes snijd je in ringen. De chilipepers worden ook fijngehakt. 
  2. Daarna snijd je de kippenfilet in kleine blokjes en bak deze aan in de olie en samen met de currypasta. Voeg de ajuin en de look toe en bak deze eventjes mee aan. Voeg de groenteblokjes toe en bak deze aan gedurende 5 minuten. Blus het geheel met de groentebouillon en voeg dan ook de rijst en de kokosmelk toe. 
  3. Laat het geheel koken totdat de rijst en de groenten gaar zijn. Dien de soep op en werk elk kommetje af met wat van de lente-uitjes en de chilipeper. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?