Wortel-tomatensoep

06-10-2020

Zin in een soep met een pittig kantje? Dan wordt je misschien wel fan van deze wortel-tomatensoep met rode curry pasta en kokosmelk. Zo maak je van je klassieke soep eens net iets anders en kun je weer eindeloos variëren.

Wortel-tomatensoep

Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 1 grote ui
    • 2 teentjes look
    • 2 cm gember
    • 2 el rode currypasta
    • 400g wortels
    • 1 blik gepelde tomaten (400g)
    • sap van 1/2 limoen
    • 1,2l groentebouillon
    • Peper en zout
    • 200 ml kokosmelk

      Bereidingswijze

      1. Snijd de ui, look en gember fijn.
      2. Doe wat olie in een kookpot en verwarm zodat je de ui,  look en gember gedurende enkele minuten kunt aanstoven samen met de currypasta.
      3. Schil en snijd de wortels in blokjes en voeg ze toe aan de ui en look. Stoof even mee aan.
      4. Voeg nu de gepelde tomaten toe en de bouillon. Laat even koken en zet vervolgens op een zacht vuurtje tot de wortels gaar zijn.
      5. Werk de soep nu af met het limoensap, de kokosmelk en peper en zout. Mix tot een glad geheel.
      6. Serveer eventueel met verse peterselie.

      Laat het smaken!