Bloemkoolsoep met curry

31-01-2020

Een soepje, dat kan toch altijd smaken. Daarom dat ik vandaag ervoor gekozen heb om dit heerlijk, simpele receptje te delen van een bloemkoolsoep. Het is eigenlijk niet veel meer dan dat, bloemkool met bouillon en currypoeder. Zo simpel, maar toch ook o zo lekker.

Ik heb er zelf voor gekozen om de soep af te werken met verschillende topping. Denk hierbij aan geroosterde kikkererwten. Dit doe je door kikkererwten (uit blik) samen met kruiden en een klein beetje olie te roosteren in een oven op 180°C. Ik heb gekozen om hier ook te werken met currypoeder en na 30 minuten waren mijn kikkererwten lekker krokant.

Daarnaast heb ik er nog wat fijn gesneden lente-uitjes aan toegevoegd, wat kokosmelk, currypoeder en kokosmelk. Dit om ervoor te zorgen dat het een mooi plaatje is. Ook zonder de topping is deze soep echt lekker. Want de fijn gemixte bloemkool zorgt ervoor dat de soep romig smaakt, zonder dat er room in zit.

Kies je toppings zo uit dat je er een volwaardige maaltijd van kan maken of je kan natuurlijk ook kiezen om de soep te eten samen met wat brood en beleg. Dit hangt er natuurlijk allemaal vanaf wat je zelf het liefst eet.

Bloemkoolsoep met curry

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 liter groentebouillon
  • Currypoeder

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Doe de bloemkool samen met de groentebouillon in een kom en breng aan de kook.
  3. Kook de bloemkool gaar en mix dan de soep.
  4. Voeg currypoeder toe naar eigen smaak, wees gerust royaal.
  5. Als je de soep te dik vindt, dan kan je altijd nog wat extra bouillon toevoegen. 
  6. Voeg toppings naar eigen keuze toe.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?