Kervelsoep

02-12-2020

December is begonnen en dat staat bij mij aan koud weer en wie mij kent weet dat ik een echte koude kleum ben. Ik kan er echt niet tegen en dus is dit ook het seizoen dat ik zo graag soepjes maak om mij aan te verwarmen. En vandaag heb ik ervoor gekozen om een kervelsoepje te maken.

De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Bij mij thuis loopt er eentje rond die graag soep eet en het liefst groene soep. Dus dan vind ik het leuk om op heel veel verschillende manieren groene soep te maken en te kijken of hij het ook lust. Want de groenten in de soep is hij vaak niet zo zot van.

Misschien wil je deze versie ook eens proberen. Normaal wordt er vaak aardappel gebruikt om de kervelsoep in te dikken. Ik heb het niet gedaan met aardappel, maar door een courgette toe te voegen. Dit kan je vaak doen in een soep, dit dikken door extra groenten toe te voegen. Op die manier heb je ook nog steeds een lekker soepje.

Kervelsoep

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 ajuin
  • 200g kervel
  • 1l groentebouillon
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en snijd de courgette en prei in stukken. Fruit de ajuin in de olie en voeg de groenteblokjes toe. Bak het geheel gedurende 5 minuten. Blus het geheel met de groentebouillon en breng aan de kook.
  2. Laat de soep koken totdat de groenten gaar zijn. Spoel de kervel en voeg deze toe aan de soep. En laat het geheel nog een 5-tal minuten koken en mix het geheel dan tot een gladde soep.

Dien op en geniet ervan!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?