Geroosterde tomatensoep

29-11-2023

Zelf ben ik persoonlijk een grote fan van soep, zeker in de winter! Ik vind het een ideaal tussendoortje in de voormiddag of vooravond om mijn eerste honger al tegen te gaan, maar ik vind het ook ideaal om bij mijn lunch te serveren, met wat brood of crackers. En met soep heb je altijd het voordeel dat je extra groenten binnenkrijgt!

Daarom maak ik vandaag een verse soep, en ik koos ervoor om gewoon eens voor een klassieker te gaan, namelijk tomatensoep! Je hebt slechts weinig ingrediënten nodig om er een romige en volle tomatensoep van te maken.

Om de soep te maken heb je tomaten, ui, look, olijfolie, groentebouillon, keukenroom, citroen, oregano, Italiaanse kruiden, basilicum, peper en zout nodig. Het is geroosterde tomatensoep, wat betekent dat de groenten eerst in de oven worden geroosterd. Dit zorgt voor een nog uniekere smaak! 

Ingrediënten voor 2-3 personen: 

  • 4 grote tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 75 ml keukenroom
  • ½ citroen (sap)
  • 1 el oregano
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Hand basilicum
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de tomaten en kerstomaten in stukken.
  2. Snijd de ui in grove stukken. Pel de look.
  3. Leg alles op een bakplaat en verdeel hier de olijfolie, citroensap, Italiaanse kruiden, oregano, peper en zout overheen.
  4. Zet in de oven op 200 graden voor 35 minuten.
  5. Vervolgens doe je alles in een blender samen met de bouillon, kookroom en de basilicum.
  6. Serveer de soep met wat extra room, verse basilicum en peper.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?