Paprikasoep met kippenballetjes

01-12-2021

Met dit regenweer heb ik altijd zin in een tas soep. Ik heb vandaag paprikasoep gemaakt met kippenballetjes, is eens iets anders dan tomatensoep met balletjes. Het is ook een soep waar de meeste kindjes wel dol op zullen zijn. Voor de balletjes koos ik voor kippengehakt. Deze is iets vettiger dan kalfs- of rundergehakt maar door dat de balletjes eerst gekook of gestoomd worden is het meest vet er al uit op die manier. 

Paprikasoep met kippenballetjes 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ajuin 
  • 4 rode paprika's
  • 1 teentje look
  • 1l kipbouillon
  • 4eetlepels peterselie 
  • 200g kippengehakt 
  • 1eetlepel broodkruim
  • 1ei  

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en de look fijn en snijd de paprika's in blokjes.
  2. Doe alle groenten samen met de bouillon in een kom en breng het aan de kook tot de groenten gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de balletjes.
  4. Meng het kippengehakt met het broodkruim, ei en 2 eetlepels peterselie.
  5. Maak er balletjes van en kook ze gaar.
  6. Als de groeten gaar zijn de soep mixen.
  7. De soep is klaar om op te dienen. Doe er enkele balletjes bij en de rest van de peterselie.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?