Zoete aardappel salade met avocado dressing

13-03-2024

Nu de eerste zonnestraaltjes zich toch geleidelijk aan weer beginnen te tonen, vond ik dat het al tijd was om nog eens een salade te maken. Omdat het nog altijd maart is, en dus nog geen zomer, heb ik een warme salade gemaakt, namelijk met geroosterde zoete aardappel en rijst/quinoa.

Ik heb gekozen om als basis van de salade een combinatie van bruine rijst en quinoa te maken. Je kan gerust ook een van beide kiezen, maar ik combineer graag omdat je zo ook meer smaken hebt!

Daarnaast vind ik salades ook ideaal om enkele restjes uit de frigo samen te brengen. Daarmee heb ik dan ook deze salade afgewerkt. Wat heb ik nog extra gebruikt? Pompoenzaden, rode ui, feta, zwarte bonen, rucola en een avocado.

Om de salade volledig af te werken heb ik nog een avocado dressing gemaakt. Hiervoor had ik een avocado, look, citroensap, basilicum, koriander en Griekse yoghurt nodig. 

Ingrediënten voor 4-6 porties: 

  • 250 g bruine rijst of quinoa of een combinatie van beide
  • 2 medium grote zoete aardappel
  • Geroosterde pompoenzaden
  • ½ rode ajuin
  • ½ blok feta kaas
  • 1 blikje zwarte bonen (400 g)
  • 60 g rucola
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Avocado dressing: 

  • 1 avocado
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen (sap)
  • Verse basilicum & verse koriander
  • 125 g Griekse yoghurt, natuur
  • Peper en zout

Smakelijk!