Griekse gevulde zoete aardappel

18-01-2024

Donderdag veggiedag, dan weet je al wat er gaat komen: een vegetarisch gerechtje! Vandaag heb ik gekozen om een gevulde zoete aardappel te maken. Dit is een receptje dat ik onlangs zelf ontdekt heb door iemand die mij deze tip had gegeven. Je kan op verschillende manieren een zoete aardappel vullen, vandaag heb ik gekozen om eentje te maken op Griekse wijze.

Griekse gevulde zoete aardappel komt vooral omdat ik feta heb toegevoegd aan het recept. De andere ingrediënten zijn avocado, kerstomaatjes, komkommer en walnoten. Je kan er ook nog een verfrissend sausje bij maken op basis van Griekse yoghurt, look en citroensap

Ingrediënten voor 3 stuks: 

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 g kerstomaatjes
  • 75 g feta
  • 1/3 komkommer
  • 2 el walnoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Yoghurtsaus:

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • ½ citroen (sap)
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Besmeer de zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  3. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie.
  4. Leg ze voor 45 minuten in de oven. Je kan met een vork of prikker controleren of ze zacht en gaar zijn vanbinnen door erin te stekken.
  5. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes.
  6. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado. Pureer het fijn met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Maak ook het sausje ondertussen door de Griekse yoghurt, een uitgeperst teentje look, citroensap, peper en zout te mengen met elkaar.
  8. Haal de zoete aardappels uit de aluminiumfolie en snijd ze net niet doormidden.
  9. Vul ze met de groentjes, bestrooi ze met feta en walnoten.
  10. Serveer met de yoghurtsaus.

Smakelijk! 

Ana Lía