Taco's met zoete aardappel

08-01-2024

Op onze blog 'The Healthy Foodies' zijn ondertussen al veel taco recepten terug te vinden. Je moet nog maar de term 'taco' ingeven in de zoekfunctie en je zal er onmiddellijk enkele vinden. Alleen is het wel lang geleden dat er nog eens een nieuwe taco-receptje online is gekomen. Daarom vond ik het een goed idee om met de start van het nieuwe jaar, een nieuw taco-receptje met jou te delen.

Je vindt er online terug met kip, gehakt, scampi's of vegetarisch, en ik heb ervoor gekozen vandaag om enkele taco's te maken met gehakt en zoete aardappel. Deze combinatie is ideaal voor een 'winter-taco' omdat het allemaal warme (en een beetje pittige) ingrediënten zijn die ons een warm en comfortabel gevoel geven. Wat ideaal is tijdens de koude winterdagen.

Naast gehakt en zoete aardappelen, heb je voor deze taco's ook maïs, kerstomaatjes, avocado, geraspte kaas, tomatensaus, limoen, zure room, paprikapoeder en komijn nodig.

Ingrediënten voor 12 taco's:

  • 12 taco's
  • 400 g zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • Snuifje komijn
  • Snuifje paprikapoeder
  • 1 klein blikje maïs
  • 200 g gehakt
  • 100 ml tomatensaus
  • Peper en zout
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • Handje geraspte kaas
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • Optioneel: koriander

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
  3. Kruid de zoete aardappel met de komijn, paprikapoeder, peper, zout en olijfolie.
  4. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 15 minuten.
  5. Bak ondertussen het gehakt in een pan. Je kan het gehakt gerust kruiden met speciale taco kruiden, maar dit is niet verplicht. Taco kruiden zijn wel pittig van smaak.
  6. Voeg de tomatensaus en de maïs toe aan het gehakt wanneer het gebakken is.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de kerstomaatjes en avocado in kleine blokjes.
  9. Wanneer de zoete aardappel klaar is, haal ze uit de oven en bak ook de taco's volgens de verpakking in de oven.
  10. Vul de taco's met de zoete aardappel, het gehaktmengsel en tomaatjes.
  11. Leg ze met de bovenzijde naar boven in een ovenschaal. Bestrooi ze met een klein beetje geraspte kaas.
  12. Zet nog 3 minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  13. Meng ondertussen de zure room met het citroensap. Garneer de taco's wanneer ze klaar zijn met de zure room en de blokjes avocado. Serveer eventueel met nog wat koriander (voor de liefhebbers).

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?