Taco's met kokoszalm

24-08-2020

Ik heb al vaak taco's gedeeld en vandaag ga ik er nog eentje delen met zalm. Net zoals bij de vorige taco's heb ik ervoor gekozen om eens te werken met iets anders om mijn taco's te maken. Ik heb al met de zachte variant gewerkt, maar ook met de harde en vandaag kies ik eens voor de taco cup. Het lijkt mij iets makkelijker om te vullen, nu ook nog hopen dat het makkelijk is om op te eten. 

Omdat ik dit weekend een pittige tomatensalsa heb gemaakt, heb ik deze natuurlijk ook verwerkt in mijn taco's. Daarom dat het belangrijk was dat ik iets vond wat de smaak wat kon verzachten, maar wel past bij de salsa. Het resultaat is gemarineerde zalm in kokosmelk. Dit zorgt ervoor dat je zalm aan de ene kant heel lekker smeuïg is, maar ook een zacht toets in het gerecht gaat vormen.

De marinade van de zalm is met kokosmelk (anders was het geen kokoszalm) en dan nog wat limoen, gember en cayennepeper. Het voordeel hiervan is dat je dit reeds de avond ervoor kan klaar maken en de dag nadien klaar maken. Op die manier heeft je zalm lang genoeg gemarineerd en verlies je er geen extra tijd mee.

Voor de kokosmelk let ik altijd op het vetgehalte, want soms durft daar nog redelijk veel vet in zitten en dit is voornamelijk verzadigd vet. Ik heb zelf gekozen om te werken met de kokosroom van Alpro, omdat deze niet zoveel vet bevat, maar wel nog genoeg voor de marinade te maken. 

De zalm wordt dan gebakken in de oven en dan kan hij gebruikt worden in de taco's. Naast de tomatensalsa heb ik de taco's ook gevuld met ijsbergsla. Want als ik aan taco's denk, dan denk ik om een of andere reden ook aan ijsbergsla. Ik denk dat dit komt omdat we dat thuis altijd zo aten. 

Ik serveer mijn taco's met nog een zelfgemaakt looksausje, zoals je het kon vinden bij de krokante aubergineschijfjes en ook met nog wat extra tomatensalsa voor wie het liever wat pittiger heeft.

Taco's met kokoszalm

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 zalmfilets
 • 200ml kokosmelk
 • 1 limoen
 • 1 eetlepel verse gember
 • een snuifje zout en cayennepeper
 • 4 eetlepels pittige tomatensalsa
 • 4 volkoren taco cups
 • 2 grote handen ijsbergsla
 • Extra platte peterselie voor de afwerking

Bereidingswijze:

 1. Begin met het marineren van je zalm. Dit doe je door de kokosmelk, het sap van de limoen, de geraspte gember, zout en cayennepeper onder elkaar te mengen. Nadien snijd je de zalm in blokjes en deze meng je dan onder de marinade. Dek het geheel af en laat de zalm marineren, het best is om dit een nacht te laten marineren of minstens 1 uur.
 2. Als je de taco's gaat maken, dan begin je met de zalm te bakken. Haal de stukjes uit de marinade en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de zalm gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. 
 3. Verwarm de taco cups lichtjes in de oven en vul deze dan eerst met een laagje ijsbergsla, leg er dan een lepel tomatensalsa op en werk af met de kokoszalm. Versnipper ook wat bladpeterselie en strooi dit erover. Doe dit tot dat de cups op zijn.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?