Krokante aubergineschijfjes

15-08-2020

Deze aubergineschijfjes heb ik zelf thuis al heel vaak klaargemaakt. Dit als hapje, extraatje bij een salade, gewoon om zo te eten met nog wat extra feta erbij, ... Het is dus een favoriet hier bij mij thuis en ik ben zo blij, want zelf mijn vriend die geen aubergines lust vindt het super. Ik was aan het denken of ik nog iets wou delen op het einde van mijn verlof en de schijfjes kwamen in mijn hoofd, gewoon omdat ik ze vandaag wil maken.

Ik was verbaasd dat ik ze nog nooit eerder heb gedeeld, want ze zijn zo gemakkelijk maar ook zo lekker. De schijfjes op zich hebben misschien niet zo heel veel smaak, dus het is zeker een aanrader om ze te serveren met een goede yoghurtsaus. Ik heb gekozen om te werken met een redelijk traditioneel recept:

 • 2 eetlepels mayonaise
 • 4 eetlepels skyr
 • 1/2 teentje look
 • Verse bieslook en peterselie naar eigen smaak en peper en zout natuurlijk

Als je dit allemaal onder elkaar mengt, dan krijg je een heerlijke dipsaus voor bij de aubergines. Want look en aubergine gaan super goed samen. Bij het serveren zorg ik ook altijd voor wat granaatappelpitjes. Deze passen er ook goed bij en ze zorgen voor een licht zure toets. Daarnaast ziet het er hierdoor ook echt overheerlijk uit.

In het onderstaande recept maak ik gebruik van volkoren paneermeel. Dit koop ik niet gewoon in de winkel, maar maak ik zelf vlug klaar met wat brood die ouder geworden is of hard geworden is. Je rooster hiervoor gewoon het brood en daarna in de blender hak ik het volledig fijn, zodat ik het kan gebruiken. Als het snel moet gaan of ik heb geen oud brood, dan gebruik ik volkoren beschuiten in de plaats.

Krokante aubergineschijfjes

Ingrediënten:

 • 1 aubergine
 • 2 eieren
 • Volkoren paneermeel
 • Volkoren bloem
 • Kruiden: peper, zout, paprikapoeder, komijn, Provençaalse kruiden, ...

Bereidingswijze:

 1. Begin met het volkoren paneermeel. Je doet hiervan redelijk wat in een kom waar straks ook de schijfjes in kunnen en gaat het paneermeel kruiden. Het is de bedoeling dat je het lichtjes overkruid, want dit is je smaakmaker van het gerecht.
 2. Doe dan ook de volkoren bloem in een ander kommetje en zorg ook nog voor een kommetje waar je de eieren in losklutst.
 3. Was dan de aubergine en snijd deze in schijfjes. Nu gaan we beginnen met deze te paneren. Dit doen we door de aubergine vluchtig door het ei te halen dan te bedekken met bloem, terug door het ei te halen en dan te bedekken met het gekruid paneermeel. Leg de schijfjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe verder totdat alle schijfjes bedekt zijn.
 4. Bak de schijfjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dien op met een yoghurtdip en geniet ervan.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?