Bloemkool in de oven

17-06-2020

Deze bloemkool in de oven is ongetwijfeld een blijvertje bij ons thuis. Je moet er wel even wat tijd voor over hebben, maar het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken.

Je kunt er ook eindeloos mee variëren door te kiezen voor andere kruiden in de marinade, wat sweet chili saus of BBQ saus te gebruiken, af te werken met een beetje Parmezaanse kaas...

Serveer de bloemkool bij de warme maaltijd of laat ze afkoelen en gebruik ze in allerlei salades en bereidingen zoals

Bloemkool in de oven

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • 150 ml groentebouillon

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Haal de groene bladeren van de bloemkool en snij onderaan het hart weg.
    3. Plet de look en meng met olijfolie en kruiden.
    4. Smeer vervolgens de bloemkool in met de kruidenolie.
    5. Leg de bloemkool in een ovenschaal en giet er de bouillon bij.
    6. Dek af met wat aluminiumfolie en rooster gedurende 30 à 45 min.

    Laat het smaken!