Geroosterde bloemkoolschotel

04-02-2019

Vandaag deel ik (Lotte) met plezier een receptje dat ik vaak klaar maak. Ik ben zelf zot van bloemkool en ik vind het daarom ook altijd leuk om deze schotel te maken. Afhankelijk van wat ik er ga bij eten durft hij ook soms te veranderen. Vandaag deel ik hem zoals ik hem vaak eet 's avonds. Ik werk lange dagen en hierdoor ben ik vaak laat 's avonds thuis, dan kies ik er ook voor om niet meer teveel koolhydraten te eten, maar ik eet er wel voldoende overdag. 

Dit is om de simpele reden omdat ik de energie die koolhydraten mij geven overdag ga gebruiken en 's avonds minder. Natuurlijk zitten er wel nog koolhydraten in mijn receptje (in de bloemkool en in de kikkererwten), maar ik vind het niet nodig om er nog aan toe te voegen. Wil je dit gedurende de dag eten? Dan kan je er gerust een boterham bij-eten of eventueel een aardappel onder verwerken.

'S avonds moet het snel gaan, dus kies ik vaak voor een ovenschotel of een éénpansgerecht.

Net zoals bij velen onder ons, heb ik niet meer zoveel tijd om 's avonds te koken. Dit los ik op door te food preppen, maar ook door te kiezen voor ovenschotels. Daar is deze bloemkoolschotel dus een voorbeeld van. Ik gebruik een volledige bloemkool en voeg er dan wat extra's aan toe. 

Jammer genoeg ben ik wel de enige in huis die bloemkool eet, dus op deze manier kan ik ervan genieten. Natuurlijk krijg ik niet alles op, dus de overschot verwerk ik de volgende dag in een slaatje. Je kan er ook nog een dag van genieten of het serveren als een bijgerecht de dag nadien. Hoe maak ik het nu?

Ingrediënten

Voor 2 personen

 • 1 bloemkool
 • 2 eetlepels olie
 • Kruiden: peper, zout en heel veel currypoeder, je kan ook nog andere kruiden toevoegen.
 • 2 handjes kerstomaten
 • 250g kikkererwten


Bereidingswijze:

 1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een ovenschaal.
 2. Was de kerstomaatjes en voeg deze aan de ovenschaal toe.
 3. Spoel de kikkererwten en voeg deze toe.
 4. Kruid naar eigen smaak en overgiet met de olie.
 5. Meng alles goed door elkaar.
 6. Bak gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Roer er tussendoor af en toe eens in.

SMAKELIJK!