Food preppen

10-11-2018

Food preppen is tegenwoordig de nieuwe hype maar ook ontzettend handig. Food preppen is eigenlijk letterlijk je eten bereiden. Het zorgt ervoor dat je eten in een grotere hoeveelheid klaar kan maken of dat je voor een hele week eten klaarmaakt. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd zelfs tijdens een drukke dag. Heel veel drukke mensen bereiden ook hun maaltijden voor, puur omdat het tijdbesparend is en je krijgt altijd goede voeding binnen. Een ideale win-win situatie dus!

Vandaag geven we jullie een aantal tips mee zodat je kan beginnen met food preppen. Daarnaast hebben we ook nog een video met hoe je bijvoorbeeld bepaalde groenten kan food preppen om er later een heerlijke wok van te maken

Tips:

  • Kies voor jezelf 1 dag in de week waarop het voor jezelf het handigste is om te food preppen. Schrijf op een blad wat je die week wil eten en schrijf een boodschappenlijstje.
  • Food preppen kan best overweldigend zijn, kies er dan voor om gewoon dubbele porties te maken. Niet alles moet volledig voorbereid zijn. Zo kan je alleen al veel tijd besparen door porties te maken zoals fruit in zakjes voor 'kant en klare' smoothies of rijstwafels voorverpakken in een zakjes
  • BAKJES!! Zorg dat je genoeg bakjes hebt en van verschillende formaten. In iedere winkel kan je er vinden. Kijk goed op de verpakking, want zorg ervoor dat ze zeker in de diepvries en microgolf mogen.
  • Haal de dag ervoor het eten uit de diepvries en zit het in de koelkast. Zo voorkom je dat je smaak verliest en wanneer je iets direct uit de vriezer in de magnetron doet, smaakt het echt veel minder lekker.
  • Enkele handige apparaten:

o Magnetron stomer: je kunt er van alles in stomen en je hoeft er niet op te letten. Ondertussen kan je andere dingen doen, tot je een PING! hoort van je magnetron.

o Rijst koker: je kan er gewoon je rijst in doen en laten garen tot het klaar is. Je moet er niet meer naar kijken tot het klaar is.

o Grill: vlees hoeft namelijk niet altijd in een pan gebraden te worden, het zorgt alleen maar voor extra vet en calorieën. Natuurlijk kan je geen gehakt op de grill leggen, maar als je 'vaste' stukken vlees hebt natuurlijk wel.

  • Leg alles klaar, kook vast water (indien nodig) en ken je keuken.

In de video kan je heel wat tips vinden om groenten en fruit te food preppen. Je kan er ook terugvinden hoe lang je iets in de diepvries mag bewaren.

Tip: Vergeet niet dat je maaltijden eerst goed afgekoeld moeten zijn voordat je deze invriest. Dus echt even aan het eten voelen en schud met het bakje om het eten onderop ook goed af te laten koelen.