Bloemkool als bijgerecht

15-07-2018

Misschien is het je al op gevallen, maar misschien ook niet. Ik ben een super grote fan van bloemkool. Jammer genoeg loopt er bij mij thuis iemand rond die er minder fan van is, dus probeer ik bloemkool op verschillende manieren interessant te maken. Of maak ik het gewoon als extra groente klaar bij de maaltijd.


Deze manier van bloemkool eten vind ik lekker als bijgerecht bij een maaltijd, maar eet ik ook soms als tussendoortje of bij een slaatje. Dus er zijn veel combinaties mogelijk! Ik heb de inspiratie ervoor opgedaan toen ik vorig jaar met mijn zus naar Kopenhagen ging. We zagen op de kaart gebakken bloemkool met noten staan en waren direct geïnteresseerd. Zoals de naam al deed vermoeden ging het bloemkool met noten zijn en eigenlijk was het niet veel meer dan dit, maar we vonden het overheerlijk. Misschien hadden we gewoon veel honger door uitgeregend te zijn, maar zelf de dag van vandaag vind ik het super om te maken.

Door de combinatie met de noten, heb je een lekkere crunch tussen de bloemkool zitten. Ook zorgt dit voor een andere smaaksensatie en kan je er hierdoor heel veel mee variëren. Ik heb er vandaag voor gekozen om het te combineren met amandelnoten, maar ook wat verse peterselie. Andere noten en kruiden zijn zeker ook mogelijk, zorg er gewoon voor dat de smaak van de bloemkool nog steeds aanwezig is. Anders is dit toch wel jammer (zegt de bloemkool-lover).

INGREDIËNTEN:

 • 1 bloemkool
 • 1 eetlepel olie naar keuze
 • 2 handen amandelnoten
 • Peper en zout
 • Verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Kuis de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes;
 2. Kook de bloemkool gaar in licht gezouten water;
 3. Hak ondertussen de amandelnoten licht grof;
 4. Doe de olie in een kom en bak de amandelen gedurende 1 minuut aan;
 5. Voeg de bloemkool toe en bak alles samen aan;
 6. Kruid af met peper en zout;
 7. Haal de kom van het vuur en roer de peterselie eronder.